SunFlower -> RE: Porodjaj u Austriji (27.4.2015 1:27:44)
|
Sto se vize tice, sam madjarski pasos nije dovoljan, uz njega treba da se izvadi Anmeldebescheinigung, a uslov za taj papir je posao. A to sto je morao da nestane tvoj muz na.sat vremena, hm pa jasno ti je. On kao prvo ne sme da udje na gradiliste i pocne da radi bez da mu sef da papir o prijavi, plus ih slikaju na svakom gradilistu posebno i prave legitimacije koje pokazuju svakog dana kada dodju na posao. Eto toliko o tome, i moj muz radi na bausteli pa znam odlicno kako to ide. A sto se porodjaja ovde tice, neces moci nikako bez osiguranja, a i sa njim moras se prijaviti za mesto za porodjaj u bolnici koju izaberes mesecima unapred. Naravno niko nece izbaciti napolje zenu koja se poradja, ali opet, bez osiguranja, hm pa samo jedan bolnicki dan kosta oko 800eur, a ne smem ni da zamislim koliko kosta sama operacija, plus medikamenti, hrana itd.... papreno. E sad imas i privatne klinike, tu ti ne treba osiguranje samo kes[sm=smiley1.gif] izguglaj i sama pa ces videti sta i kako, koliko kosta.
|
|
|
|