|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cerealije
24.5.2015 21:19:24   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: mila83

Dunja,evo ga odlican tekst o zitaricama,koje se potapaju i kako,koliko:

Fitinska kiselina i potapanje žiitarica

Integralne žitarice u svojem omotaču sadrže fitinsku kiselinu, koja se u digestivnom traktu lako vezuje sa korisnim sastojcima hrane, poput gvožđa, kalcijuma ili magnezijuma. Vezivanjem sa fitinskom kiselinom nastaju jedinjenja koja ove minerale čine praktično neiskoristljivim. Jedan deo fitinske kiseline se već smanjuje kuvanjem, ali da taj efekat bio što bolji, potrebno je da pomenute integralne žitarice prethodno natopimo.

Proces natapanja izgleda ovako: stavite 1 meru žitarice u veliku činiju u kojoj ćete je natapati. Isperite žitaricu 3-4 puta, koristeći vodu sa česme, na sledeći način: sipate vodu do vrha činije, promešate rukom zrna i pažljivo odlijete vodu. Prilikom odlivanja vode, primetićete kako sa njom izlaze sitne nečistoće (zemlja, grančice, ljuskice), kao i oštećena “mrtva” zrna, koja vam ionako nisu potrebna. Kada odlijete poslednju vodu, sipajte preko žitarice 2 puta više vode, ali ovoga puta koristite izvorsku, flaširanu vodu ili vodu iz specijalnih kućnih filtera. Nema smisla da zdravu hranu pripremate u nezdravoj vodi sa česme, punoj hlora i kamenca. Natapanje žitarica će biti efikasnije, ako u vodu umešate i kašičicu soka od limuna ili prirodnog jabukovog sirćeta (ovo pomaže bakterijama i enzimima koji neutrališu fitinsku kiselinu da efikasnije deluju).
Ovako pripremljenu i natopljenu žitaricu poklopite tanjirom ili bambusovim podmetačem, da ne upada prašina, ali da ima vazduha. Ostavite žitaricu da se natapa na sobnoj temperaturi više sati, a najbolje preko noći. Kada se hranite zdravo, neće vam biti teško da razmislite da li ćete sutra kuvati neku od ovih žitarica i da ih potopite blagovremeno, tj. pre odlaska na spavanje. Ujutro, kad ustanete, vaše žitarice će biti “probuđene” kao i vi, spremne za akciju!

Proces kuvanja žitarica koje zahtevaju prethodno natapanje izgleda ovako: Pre svega, vodu od natapanja ne bacajte, već je zajedno sa žitaricom prespite u šerpu u kojoj ćete kuvati. Tome dodajte prstohvat soli na svaku šolju žitarice. Dovedite do ključanja, pa smanjite temperaturu kuvanja na najniže, tako da voda samo blago struji, gotovo neprimetno. Poklopite, ali ne do kraja, jer žitarice pene tokom kuvanja, pa pena može da vam iskipi. Poklopite šerpu sasvim tek kada voda skoro sasvim ispari, što bi trebalo da bude nakon 30 minuta (kada steknete iskustvo u kuvanju, ovo vreme možete da iskoristite za obavljanje drugih poslova, ne morate da stojite pored šerpe i gledate u nju!). Kada voda sasvim ispari, isključite ringlu ili plin i ostavite žitaricu sasvim poklopljenu još deset__ak minuta, da upije svu vodu i dokuva se u pari. Nakon toga rastresite zrna, koristeći varjaču ili drveni kineski štapić i uživajte u svom obroku.
Ovde spadaju krupnije integralne žitarice: pirinač (inegralni), ječam (geršla), ovas, pšenica, kamut (drevna egipatska pšenica)... Ove žitarice treba pre kuvanja potopiti na 12 i više sati.

Kuvanje žitarica koje ne zahtevaju natapanje
Ovde spadaju sitnije žitarice poput prosa, heljde ili kinoe, koje ne sadrže fitinsku kiselinu i lakše se kuvaju.
Ove žitarice sitnijeg zrna će svakoj zaposlenoj osobi koja želi zdravo da se hrani vrlo brzo postati najbolji prijatelji, zato što se pripremaju brzo i kada god to poželimo, bez prethodnog razmišljanja o dugotrajnom natapanju. Delimičan izuzetak je kinoa, koju je ipak potrebno prethodno dobro isprati nekoliko puta toplom vodom sa česme, a zatim ostaviti potopljenu oko 10 minuta, nakon čega se voda od natapanja obavezno prospe. Ovo se radi zato što kinoa na površini ima gorke saponine, supstance koje zrno štite na prirodan način od štetočina, ali nažalost mogu izazvati i male smetnje u varenju, što svakako ne želimo.
Proces kuvanja žitarica koje ne zahtevaju prethodno natapanje izgleda ovako: isperete žitaricu u 3-4 vode na način na koji je gore već opisano. Ispiranje je najbolje raditi već u šerpi u kojoj će se žitarica kuvati, kako ne bi prljali nepotrebne sudove. Kada odlijete poslednju vodu od ispiranja, sipate 2 puta veću količinu vode u odnosu na količinu žitarice (na primer: 2 šolje vode na 1 šolju prosa). Koristite čistu flaširanu ili filterisanu vodu. Dodajte prstohvat soli po šolji žitarice i stavite je da prokuva. Kada proključa, smanjite temperaturu kuvanja na najniže i delimično poklopite. Kuvajte dok voda skoro sasvim ne ispari (oko 10-15 minuta), pa zatim poklopite do kraja i kuvajte dok žitarica sasvim ne upije vodu (još oko 5-10 minuta). Isključite ringlu ili plin, pa ostavite skuvanu žitaricu da stoji poklopljena i dokuva se u pari (oko 5 minuta). Otklopite i rastresite zrna varjačom ili drvenim kineskim štapićem. Vidite, vaš zdrav obrok je skuvan, za samo 20-25 minuta!

Izvor: Veganski kuvar – Nikola Pešić

*sok od limuna, jabukovo sirce, so za bebe tek nakon godine



Bezglutenske žitarice koje mogu da se daju bebama odmah na početku dohrane tj od 6.og meseca su:

- PROSO - kuva se u razmeri vode 3:1 oko 15-20ak min, potrebno ga je prethodno oprati i očistiti od eventualnih nečistoća, a može se i prethodno malo propžiti;


- GRIZ OD PROSA - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz, s'' tim da količinski ide za nijansu malo više od pšeničnog (pšenični više nabubri od prosenog griza);


- PIRINAČ (bilo koje zrno) - kuva se u razmeri vode 3:1 15ak minuta;


- PIRINČANI GRIZ - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz;


- AMARANTH - kuva se u razmeri vode 3:1 oko 30-40ak min, gotovo je kada voda upije, kada dobije sluzavu strukturu i braonkastu boju;


- KINOA - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 25 min, potrebno je žitaricu prethodno oprati u mlakoj vodi;


- PALENTA tj KUKURUZNI GRIZ - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz.


Glutenske žitarice koje mogu da se uvode od 8.og meseca tj kada se želi uvesti gluten su:


- SPELTA - kuva se oko sat vremena u razmeri vode 2:1;


- GRIZ OD SPELTE - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz;


- PŠENICA - kuva se oko sat vremena u razmeri vode 2:1;


- PŠENIČNI GRIZ - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz;


- OVAS - kuva se u razmeri vode 4:1 oko sat vremena;


- RAŽ - kuva se oko sat vremena u razmeri vode 2:1;


- JEČAM - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 45 do 60 minuta;


- BULGUR - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 10-15 min;


- KUS-KUS - se ne kuva već preliva ključalom vodom razmere 2:1, i ostavi poklopljeno da odstoji još 10ak minuta.


Žitarica koje se preporučuje najranije tek nakon rođendana je (razlog - može biti jak alergen i ona je praktično energetska bomba):

- HELJDA - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 20ak minuta.


NAPOMENA:
- speltu, raž, ječam, ovas, pšenicu, heljdu, integralni pirinac (zitarice celog zrna) je potrebno potopiti u vodu da odstoje 12h pre kuvanja; proso, amarant, kinoa se mogu potopiti na par sati
- pahuljice od pomenutih žitarica se mogu, a i ne moraju kratko prokuvati u vodi, mogu se jednostavno preliti vrelom vodom da odstoje malo koliko da se prohladi i da omekšaju, pa ih mešati sa svežim ili barenim voćem/povrćem.

*preporuka je da se amarant i kinoa ne konzumiraju vise od jednom nedeljno




Bezglutenske žitarice koje mogu da se daju bebama odmah na početku dohrane tj od 6.og meseca su:

- PROSO - kuva se u razmeri vode 3:1 oko 15-20ak min, potrebno ga je prethodno oprati i očistiti od eventualnih nečistoća, a može se i prethodno malo propžiti;


- GRIZ OD PROSA - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz, s'' tim da količinski ide za nijansu malo više od pšeničnog (pšenični više nabubri od prosenog griza);


- PIRINAČ (bilo koje zrno) - kuva se u razmeri vode 3:1 15ak minuta;


- PIRINČANI GRIZ - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz;


- AMARANTH - kuva se u razmeri vode 3:1 oko 30-40ak min, gotovo je kada voda upije, kada dobije sluzavu strukturu i braonkastu boju;


- KINOA - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 25 min, potrebno je žitaricu prethodno oprati u mlakoj vodi;


- PALENTA tj KUKURUZNI GRIZ - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz.


Glutenske žitarice koje mogu da se uvode od 8.og meseca tj kada se želi uvesti gluten su:


- SPELTA - kuva se oko sat vremena u razmeri vode 2:1;


- GRIZ OD SPELTE - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz;


- PŠENICA - kuva se oko sat vremena u razmeri vode 2:1;


- PŠENIČNI GRIZ - kuva se u ključaloj vodi kao i bilo koji drugi griz;


- OVAS - kuva se u razmeri vode 4:1 oko sat vremena;


- RAŽ - kuva se oko sat vremena u razmeri vode 2:1;


- JEČAM - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 45 do 60 minuta;


- BULGUR - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 10-15 min;


- KUS-KUS - se ne kuva već preliva ključalom vodom razmere 2:1, i ostavi poklopljeno da odstoji još 10ak minuta.


Žitarica koje se preporučuje najranije tek nakon rođendana je (razlog - može biti jak alergen i ona je praktično energetska bomba):

- HELJDA - kuva se u razmeri vode 2:1 oko 20ak minuta.


NAPOMENA:
- speltu, raž, ječam, ovas, pšenicu, heljdu, integralni pirinac (zitarice celog zrna) je potrebno potopiti u vodu da odstoje 12h pre kuvanja; proso, amarant, kinoa se mogu potopiti na par sati
- pahuljice od pomenutih žitarica se mogu, a i ne moraju kratko prokuvati u vodi, mogu se jednostavno preliti vrelom vodom da odstoje malo koliko da se prohladi i da omekšaju, pa ih mešati sa svežim ili barenim voćem/povrćem.

*preporuka je da se amarant i kinoa ne konzumiraju vise od jednom nedeljno



< Poruku je uredio dunja RR -- 24.5.2015 21:20:11 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Cerealije
1.7.2015 15:40:34   
dunja RR


IZVORNA PORUKA: mila83

Dunja,evo ga odlican tekst o zitaricama,koje se potapaju i kako,koliko:

Fitinska kiselina i potapanje žiitarica

Integralne žitarice u svojem omotaču sadrže fitinsku kiselinu, koja se u digestivnom traktu lako vezuje sa korisnim sastojcima hrane, poput gvožđa, kalcijuma ili magnezijuma. Vezivanjem sa fitinskom kiselinom nastaju jedinjenja koja ove minerale čine praktično neiskoristljivim. Jedan deo fitinske kiseline se već smanjuje kuvanjem, ali da taj efekat bio što bolji, potrebno je da pomenute integralne žitarice prethodno natopimo.

Proces natapanja izgleda ovako: stavite 1 meru žitarice u veliku činiju u kojoj ćete je natapati. Isperite žitaricu 3-4 puta, koristeći vodu sa česme, na sledeći način: sipate vodu do vrha činije, promešate rukom zrna i pažljivo odlijete vodu. Prilikom odlivanja vode, primetićete kako sa njom izlaze sitne nečistoće (zemlja, grančice, ljuskice), kao i oštećena “mrtva” zrna, koja vam ionako nisu potrebna. Kada odlijete poslednju vodu, sipajte preko žitarice 2 puta više vode, ali ovoga puta koristite izvorsku, flaširanu vodu ili vodu iz specijalnih kućnih filtera. Nema smisla da zdravu hranu pripremate u nezdravoj vodi sa česme, punoj hlora i kamenca. Natapanje žitarica će biti efikasnije, ako u vodu umešate i kašičicu soka od limuna ili prirodnog jabukovog sirćeta (ovo pomaže bakterijama i enzimima koji neutrališu fitinsku kiselinu da efikasnije deluju).
Ovako pripremljenu i natopljenu žitaricu poklopite tanjirom ili bambusovim podmetačem, da ne upada prašina, ali da ima vazduha. Ostavite žitaricu da se natapa na sobnoj temperaturi više sati, a najbolje preko noći. Kada se hranite zdravo, neće vam biti teško da razmislite da li ćete sutra kuvati neku od ovih žitarica i da ih potopite blagovremeno, tj. pre odlaska na spavanje. Ujutro, kad ustanete, vaše žitarice će biti “probuđene” kao i vi, spremne za akciju!

Proces kuvanja žitarica koje zahtevaju prethodno natapanje izgleda ovako: Pre svega, vodu od natapanja ne bacajte, već je zajedno sa žitaricom prespite u šerpu u kojoj ćete kuvati.



Sada opet čitam ovo, i piše da se ova voda u kojoj se potapaju žitarice ne prosipa, i nije mi sada jasno ..

Ako se žitarice potapaju zbog fitinske kiseine, zašto se ta vida ne baca ...


Pisali smo skoro u drugoj temi, ali većina je napisala da baca vodu posle potapanja .. da li zna neko kako treba tačno?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Cerealije
21.7.2015 17:24:21   
dinilini
Po preporuci pedijatra ovih dana bi trebali po prvi put da uvedemo neke zitarice u ishranu, neke koje mogu da se mešaju sa mojim mlekom. Pojima nemam koje da mu kupim. Sa kojim zitaricama ste vi prvo pocinjale?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Cerealije
21.7.2015 17:30:39   
dunja RR
Ako se dobro sećam, pirinač, palenta, pa malo kasnije sam uvela proso, amarant, ovsene pahuljice ...

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dinilini)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Cerealije
21.7.2015 17:32:59   
dunja RR
Mame, kako perete amarant?? Ja imam problem, na cediljku ne mogu jer je sitan, prolazi, a kada perem u šerpici ne mogu da procedim jer je lagan i pliva na vrhu i uvek sve ode sa vodom. Smotana sam ..

Kuvala sam danas proso i amarant, dok sam oprala sinoć pre potapanja, amarant je otplovio user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dinilini)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Cerealije
23.7.2015 18:16:27   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Mame, kako perete amarant??


Neko? :)


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Cerealije
5.8.2015 0:46:42   
choopa choops
Ja ne znam ni šta je to user posted image

Elem, mi smo za sada uveli pirinač i kukuruz, ali ovo moje dijete odbija na kašičicu. Sinoć joj dadoh na flašicu i ponjupala je. Danas opet na flašicu i nije htjela user posted image Mada bila je sita pa možda zato...user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Cerealije
5.8.2015 7:42:52   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Mame, kako perete amarant??


Neko? :)


Kupi onu cediljku za čaj, dakle onu od sa skroz sitnim sitom, ne sa metalnim.
Viđala sam ovde to, ali nisam kupovala. Po slici mi izgleda slično prosu.

Ja nikako Luki da uvedem žita. Sve kao prvo meso da uvedem. Evo do juče blitva, danas će ćuretina. Posle batat i nikako da se posvetim žitima.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Cerealije
13.8.2015 1:08:12   
dunja RR
E pa ja spalih (slučajno) tu sa sitnim sitom, plastičnu cediljku, ostala mi na uključenom šporetu, i sada imam samo metalnu, a kroz nju mi prolazi amarant. Manji je on prosa dosta, i laganiji, zato mi prvai problem :)

Tnx :)

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Cerealije
10.10.2016 16:58:03   
Anck Su Nmaun
Sad kupih Baby King zitarice, i ne mogu da verujem po kojoj ceni oko 150 din. A Milupa 550... pa ne razumem jel Baby King toliko los ili sta. Secam se da sam davala devojcicama BK ali kasnije, uvek sam isla na MIlupa jer je izvikana pa reko ajd.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Cerealije
10.10.2016 17:01:51   
branki*
Baby king je bese nasa firma,tako?ver su zato jeftinije..ne znam,ja nisam kupovala,kod mene to slabo ima.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Cerealije
10.10.2016 17:16:01   
IvanaSK RR
Jesu, nase su. I ja ih kupim. Milupine su stvarno preskupe.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Cerealije
10.10.2016 17:19:16   
Anck Su Nmaun
Ne da su skupe nego deru, jesu lepe, ali mislim 4-5 puta mu napravim i cao. Sad sam pocela da ubacujem voce sa zitaricama .. preukusno je. Probacemo i ove ako budu ukusne samo njih ..mislim razlika u ceni je bas nebo i zemlja!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Cerealije
10.10.2016 18:11:59   
muzicarka
Mi nismo probali Baby King...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Cerealije
11.10.2016 21:22:55   
Animsaj9
Kako izgleda kutija od tih Baby King ? Mozda sam i videla al nisam obratila paznju

(odgovor članu muzicarka)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Cerealije
11.10.2016 21:25:03   
Anck Su Nmaun
Pa ono klasika posudica sa kasicom i velikim pise Baby King.. jedino sto se pravi s mlekom.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Cerealije
11.10.2016 21:33:07   
Animsaj9
Ja njemu zitarice kada se prave sa mlekom pravim sa mojom kravicom , pitali pedijatra rekao moze ..jer on sisa , stvarno nemam ni vremena ni zivaca da se izmuzam

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Cerealije
12.10.2016 1:09:01   
IvanaSK RR
Anck, ima i sto se prave sa vodom.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Cerealije
12.10.2016 1:18:34   
Mariya
Ja nisam probala te BK, uzimala sam frutolino kod nas, a Hipp, Milupa, Nestle, ako nisu na nekoj ekstra akciji kod nas sam uzimala u Mađarskoj. Tamo im je redovna cena oko 900ft, a na akciji budu između 500 i 800 ft.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Cerealije
12.10.2016 8:00:07   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Anck, ima i sto se prave sa vodom.

Da al te sa vodom, koliko sam videla nema cisto pirinac ili kukuruz vec i banana i sargarepa.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Cerealije
12.10.2016 8:25:47   
isidora88
Sa Matejom sam koristila par puta baby king ali nesto mi se nisu lepo mutile, uvek je bilo grudvica. Par puta sam kupila Milupu za starijeg, i posle smo presli na Nestle, a sad Nestle koristim od pocetka, mnogi je lepsi i jeftiniji od milupe.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Cerealije
12.10.2016 8:28:46   
Anck Su Nmaun
Nisam Nestle koristila, moramo i to probati. Probali smo Humanino pirinac sa burbon vanilom , super je ali nesto sa tim dodacima vanila i sl. kazu nije bas naj zdravije zbog tih dodata sta znam. mada kad sam procitala sastav u svakom ima vanile.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Cerealije
12.10.2016 8:36:44   
IvanaSK RR
Hmmm, mi smo prvu uzeli u dm-u i mislim da je bila samo pirincano-kukuruzna i da se pripremala sa vodom. Istina, samo sam je tada pronasla, posle nisam. Pogledacu opet u dm-u.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Cerealije
13.10.2016 10:30:58   
muzicarka
Nestle se, meni, dosta loše muti, bude dosta grudvica, pre neki dan sam miksala, nisam mogla lepo da umutim rukom

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Cerealije
13.10.2016 10:43:26   
IvanaSK RR
I ja sam Bavy King posle stapnim mikserom izmiksala.

(odgovor članu muzicarka)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here