Sandra i Andrej -> RE;Osiguranje u vrtićima (24.1.2013 13:13:33)
|
Dete polomilo ruku u obdanistu U petak 18.01 oko 11h40 zvali su iz obdanista da kazu da je nas sin Amdrej, 3 godine, povredio ruku.Vaspitacica je objasnila da se Andrej prikilom presvlacenja i priprema za spavanje sapleo i da je prignjecio desnu ruku i da je plakao. Rekli su da se sada smirio i pitali da li cu da dodjem po njega. ja sam rekla da ga stave na spavanje sa ostalom decom jer mu je vreme da spava i da cu doci oko 14 kad se probudi jer je mali i vazno je da spava u podne pogotovo ako treba da bude na nogama po podne po cekaonicama i doktorima. Ja sam potom nazvala DZ Vracar da pitam gde treba da dodjem sa malim. Rekli su da treba prvo kod njih po uput pa onda u Tirsovu. Potom sam zvala Tirskovu da pitam da li mozemo da dodjemo bez uputa i bez zdr. knjizice (koja je bila kod oca koji je bio na poslu) i rekli su da moze bez knjizice i da uput donesemo kasnije. Međutim, kad sam dosla po malog u 13h45, dovele su ga obe vaspitačice koje su mi rekle da je odspavao i da one licno misle da je samo istegao zglob desne ruke, da su kod male dece rastegljivi ligamenti i da one smatraju da ne treba da ga vodim u hitnu. Tu je bila i treca vaspitačica koja je imala kontakta sa Andrejom posle povrede i čije je misljenje bilo takodje da se ne radi o nicem ozbiljnom. Pokazali su mi kako Andrej moze da digne celu desnu ruku kao dokaz da mu je dobro. I ukazali su na to da mu ruka nije otekla. Ja sam nakon ovog razgovora sa vaspitacama odlucila da vodim Andreja kuci i da ga posmatram. Cekala sam poboljsanje i oporavak ruke, medjutim Andrej je sve vreme stedeo desnu ruku, igrao se sa njom i hvatao predmete ali samo lagane, poput papira i manje igračke. U nedelju 20.01 oko 8h ujutru Andrej se oslonio na desnu ruku i zaplakao. Sat vremena kasnije oko 9h bili smo u Decjem Klinickom centru u Tirsovoj gde mu je ustanovljena dijagnoza preloma desne ruke i stavljen gips. Tri nedelje treba da ga nosi. Da li neko ima slicno iskustvo i kakav stav treba zauzeti prema osoblju predskolske ustanove Vracar? I uopste kakva je procedura prilikom povrede deteta u obdanistu? neki zakon poseban postoji? prvo zovu roditelje? Mama Sandra
|
|
|
|