GRGA -> RE: Visok prolaktin (PRL) (19.10.2011 21:03:40)
|
IZVORNA PORUKA: *Maki* Kako je meni objasnjeno,sa prolaktinom iznad granica normalnog nema ovulacije,tako da ne moze doci ni do trudnoce. (kada kazem --nema ovulacije-- mislim na to da folikul dostigne potrebnu velicinu tj.da jajna celija sazri,kod mene je bio slucaj da raste do 13-14 mm i onda je pucao) Inace prolaktin moze da se proverava bilo kog dana ciklusa, obicno prvo vadjenje bude najvise jer smo tad najaktivniji,a i samo postavljanje igle,cekanje-nervoza ga podizu. Grga,nisam stigla da procitam bas sve detaljno,u tvom gradu ne rade analizu prolaktina u drzavnoj ustanovi?? Mene je moj doktor kod koga sam isla privatno uvek savetovao da odem kod ginekologa u drzavnoj ustanovi i trazim onaj mali uput za proveru dnevnog profila,da ne bih placala.I te privatne klinike materijal salju u drzavnu laboratoriju da se analizira.. Najbitnije je da ti se postavi igla-kanila bar pola sata pre prvog vadjenja, meni su proveravali prl cak i popodne, u 8:30h, 11h, 15h pa u 18h otrpilike... Maki u mom gradu ...kobajagi rade,,,,,ali kobajagi i onda kada odes oni kazu alo curo nemoze to tako,,mora na zakazivanja...bal bala bla...i onda ti zakazu za 3 nedlje......pa cekas rezultate katastrofa,,i na kraju odustanes i odes privatno...Sve analzie do poslednjih placamo!
|
|
|
|