Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 12:41:29
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: IRJ82 meni je dr rekla da ako sam ja obucena u dva sloja garderobe ona mora da ima uvek jedan manje. Ovako su i meni savetovali i toga sam se držala. Kapa da ako duva nešto, inače neću da se kuva. Najlakše je sa duksićima/jaknama, jednostavno skineš kad treba. Kaću ujutru kad krene iz stana obučem bodi ili majica kratki rukav, tanka majica dugih rukava, hulahopke i pantalone, kačket i teksas jakna (možda bih i manje - kad mi svekrva ne bi držala bukvicu kako joj je hladno, a to me mrzi da slušam.). Kad krenu na igralište, idu bez jakne i sa kratkim čarapicama a ne u hulahopkama. A po stanu je u majici kratkih rukava.
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 18:32:17
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: vukosava I onda kad im iskoci ekcem jer uvek ne kontrolisu svoju telesnu temperaturu dobro da se odznoje i izbace tu vrucinu, odkud to? Potrazite na Google "heat rash" klikni Ja moram da reagujem: ekcem i ojed od vrućine su dve različite stvari, samo ljudi koji nisu upućeni ne umeju da ih razlikuju. A kako se na Sprskom kaze "heat rash" (miliaria)? Ne kapiram zasto moras da reagujes? Jel te to nesto pogadja licno sto nismo svi medicinski radnici?
< Poruku je uredio vukosava -- 23.3.2012 18:38:22 >
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 18:37:47
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash A druga stvar na ovu temu je: Neko ko ima 60kg i neko kod ima 120kg ne mogu da se porede. A koje to bebe imaju toliko kila (vezano za ovu temu)? Pojasni mi malo molim te
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 18:41:15
|
|
|
|
Olga75
|
i na srpskom se zove osip od vrucine
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 18:43:34
|
|
|
|
Rada T.
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash A druga stvar na ovu temu je: Neko ko ima 60kg i neko kod ima 120kg ne mogu da se porede. A koje to bebe imaju toliko kila (vezano za ovu temu)? Pojasni mi malo molim te Odvali Tash pa ostade živa Upravu si da osobe od 60 i 120kg ne mogu da se porede ali samo u broju jakne koju nose kad im je hladno! Ja imam 100kg i zimogrožljiva sam u tri lepe šargarepe
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 19:34:20
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR i na srpskom se zove osip od vrucine Hvala strucnom licu, vidi se da ne idu ljudi dzaba u skole... Osip od vrucine a ne ojed od vrucine. Ojed se dobija trenjem, znojem i vrucinom a osip moze da bude i na ledjima, licu. Evo kod beba kako izgleda taj osip: Za mene laika osip od vrucine i atopijski ekcem cesto lice (atopic eczema). Evo slike ekcema: Stoga i moje neuko koriscenje reci ekcem za obe pojave.
< Poruku je uredio vukosava -- 23.3.2012 19:35:07 >
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 19:36:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj sto volite da komplikujete sve od oblacenja preko ishrane do spavanja
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 19:37:34
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Joj sto volite da komplikujete sve od oblacenja preko ishrane do spavanja A oko izuvanja?
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 19:45:30
|
|
|
|
Anoniman
|
E da , i to je prilicno teska tema postala
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 20:39:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Ti si pogodjena a ne ja. Ekcem mi je slaba tacka, to je istina, i nakon svega sto sam prosla sa istim, cesto nisam sigurna sta je to sto je Marku izaslo, jer, da, lice, ali nisu isto, niti im je razlog isti (sto sami nazivi kazu: jedno je od vrucine a drugo je nepoznatog porekla). Bebe naravno nemaju 120kg, ali mame od 60 i 120kg se razlicito oblace, ne samo po velicinama vec i po debljini garderobe.
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 21:29:04
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash Bebe naravno nemaju 120kg, ali mame od 60 i 120kg se razlicito oblace, ne samo po velicinama vec i po debljini garderobe. A to je vezano za temu kako? Mislis da je to kako mame oblace bebu vezano za njihovu tezinu? Ja licno smatram da je kolicina garderobe na bebama nekad i vezana za kolicinu crvenih izraslina na njihovoj kozi. Previse garderobe njima moze da skodi i da razvije osip od toplote ili to da im ekcem bukne jer je izlaganje toploti jedan od okidaca ekcema.
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 22:05:15
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash Bebe naravno nemaju 120kg, ali mame od 60 i 120kg se razlicito oblace, ne samo po velicinama vec i po debljini garderobe. A to je vezano za temu kako? Mislis da je to kako mame oblace bebu vezano za njihovu tezinu? Zbog ovoga sam to napisala, ne znam zašto se praviš glupa kada svi znamo da to nisi. IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: IRJ82 meni je dr rekla da ako sam ja obucena u dva sloja garderobe ona mora da ima uvek jedan manje. Ovako su i meni savetovali i toga sam se držala.
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 22:05:57
|
|
|
|
Anoniman
|
i, da, jel ima tvoja beba ekcem?
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 22:12:13
|
|
|
|
branki*
|
nesto nalik ovoj prvoj slici koju je vuka postavila je izaslo juce bozi,ali manje i samo oko vrata.pretpostavljam da je to taj osip od vrucine,jer mu duksic ide uz vrat,a ima i podbradak.
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 22:20:32
|
|
|
|
madre
|
obucem mu bodic na brtelice, skroz tanki duksic i preko tanku jaknicu - suskavac (koji skidam kada smo na suncu i oblacim kad smo u hladu)... ustvari, gledam po sebi... hulahopke smo izbacili iz upotrebe kao i kapice.... mada sam mu narucila jednu slatku cool kapicu pamucnu, da se malo foliramo
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 23.3.2012 22:24:11
|
|
|
|
Rada T.
|
Mi još uvek nismo izašli iz hulahopki... i za prelazno vreme su nam prsluci zakon
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 24.3.2012 1:00:39
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash Bebe naravno nemaju 120kg, ali mame od 60 i 120kg se razlicito oblace, ne samo po velicinama vec i po debljini garderobe. A to je vezano za temu kako? Mislis da je to kako mame oblace bebu vezano za njihovu tezinu? Zbog ovoga sam to napisala, ne znam zašto se praviš glupa kada svi znamo da to nisi. Jasno je meni sta si ti htela da kazes naravno. Ne pravim se glupa. Nego se cudim tvojoj izjavi. Cudna mi je ta tvrdnja... Znaci ti ces svoju decu vise ubundavati nego svaka zena koja ima vecu kilazu od tebe? Zanimljiva teorija zaista...
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 24.3.2012 1:09:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Mm trenutno ima 20 kg manje od mene, al ja sam ta kojoj je hladno, on bi sad najradije išao u bermudama i japankama i tako oblačio i dete. Prema Tashinoj teoriji trebalo bi da je obrnut.
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 24.3.2012 1:11:49
|
|
|
|
vukosava
|
Moj muz je normalno uhranjen, BMI mu spada u idelani. Bebu uvek obuce manje nego ja kad je set_a. Tako da je ta teorija totalno smesna.
< Poruku je uredio vukosava -- 24.3.2012 1:14:01 >
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 24.3.2012 14:11:32
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Mi još uvek nismo izašli iz hulahopki... i za prelazno vreme su nam prsluci zakon Ni mi.Ne znam zasto mi je najteze njih se resiti.
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 24.3.2012 15:10:34
|
|
|
|
maslackic
|
i glupe kapice i glupe babe, i kozici nisam stavila kapicu...dve babe smaracice, joj slatka beba bez kapice.....a juce joj sto si joj kapicu stavila skuvace se...kaze sveki mora kapicu zbog temenjace ne znam samo u kako i zasto (temenjacu nemamo inace )
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 24.3.2012 15:30:44
|
|
|
|
Olga75
|
verovatno je mislila zbog fontanele ( temenac )
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 8.6.2012 15:00:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ajde brzo mi napišite, kako stavljate bebe da spavaju ovih dana? Još pre koji dan je bilo zima, sada je preko 30. Moji su u dugim rukavima i dugim nogavicama, pokriveni (otkriveni uglavnom ) fritrom. Vidim da se osipaju, jel preterujem?
|
|
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 8.6.2012 15:01:49
|
|
|
|
*Alexx*
|
Andrej spava u tankim dugim rukavima, kratke nogavice i onaj tanak džak.
|
|
RE: Kako oblačiti bebe u prelaznom godišnjem ... 8.6.2012 15:08:37
|
|
|
|
Snelle
|
Dugi rukavi, nogavice, nazuvice, ali se otkriva non stop.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Zensko imelili84Koje ime vam se svidja?Lena (
34%)
Andjelina (
11%)
Mila (
32%)
Teodora (
22%)
Ukupan broj glasova: 90Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!