majka mara
|
IZVORNA PORUKA: Nejtiri Zene, moram sa vama da podelim nesto. Danas sam bila na ivici da jednu mamu doslovno izvucem za usi, ali rek'o ne mogu da se gubim kad nemam svoje dete. Danas oko 13h, temperatura u Bgd-u je bila oko 15 stepeni, sija sunce. Ide mi u susret zena sa bebicom u kolicima, koja se zacenila od plakanja. Zasto? Pa bebac sav mokar, sto od suza, sto od znoja, ima kapicu, pa skafander, sa krznom iznutra, pa cebe, pa onaj muf na kolicima. Da li cu i ja takav kretino da postanem kada dobijem bebea? nije to nista,slusaj ovo prosli oktobar jos je lepo bilo tako oko 16c,ja sam mojoj bebi od mesec dana obukla benkicu,trenerku gornji i donji deo,kapicu,ni tanku ni debelu i ponela jedan tanji pamucni prekrivac,otsla kod fizijatra,a zena obukla bebu od oko 8-9m (znaci nije mala bebica pa da ne zna),hulahopke,benkicu,bodi,carape-dokolenice,donji i gornji deo trenerke i u skafander,on se drao samo tako,a ona zbunjena,ja joj dobacim `i ti bi se drala da ti neko navuce sve to na sebe`! samo me je pogledala. ja uvek detetu obucem sto i meni +jednu stvar vise,recimo danas kad smo bili 2h na zemunskom keju,dole carapice i donji deo trenerke,gore ulta tanku benkicu,duks pamucni i dzemperic na raskopcavanje,prekrila sam ga samo preko nogu. jedino sto uvek vodim racuna da ima kapu kad je preko 10c-tanku,od 10 do 5c deblju,ispod 5c tanku i deblju kapicu,u skafander ide samo ako je temperatura ispod 5c,setamo se sve do -5c kad je napolju,u kolima ga nikad neprekrivam i nestavljam u skafander,spava samo u benkici i donjem delu pizame,ako ide u dzak nema prekrivanja. mazemo chicco kremu kad idemo napolje i uvek sam za to bolje za nijansu da mu bude hladnije nego toplije. temperatura u sobi oko 22c,uvece 19-20c,luftiranje min 3xdnevno i na - i na +. najvise vodim racuna o kapi-po preporuci pedijatra zbog fontanele
|