Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.2.2018 20:56:36
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Dao mi je izabrani ginekolog uput za komisiju i hormone i rh...u sredu ce mi dati jos uputa ne znam zasto nije danas to mi nije jasno ali dobro...da li ja treba da uradim i pregled i ultrazvuk i on spermogram i briseve pre komisije u socijalnom,da naglasim da ce on sve privatno raditi tako da pretpostavljam da mu ne trebaju nikakvi uputi i komisije,to me sve zbunjuje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.2.2018 21:01:21
|
|
|
|
nata11
|
Da sve to radite da bude spremno za komisiju. Ukucaj vto rfzo i izbacice ti sve potrebne analize na sajtu zavoda. Za drugostepenu komisiju njegov izabrani doktor daje uput za spermogram.
< Poruku je uredio nata11 -- 14.2.2018 21:02:08 >
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.2.2018 21:03:12
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Da sve sam to videla nego ne znam jel mi i oni tamo rade uz ili samo gledaju papire.Znaci pre prve komije treba sve sto pise tamo da pribavim.Ali on ce sve raditi privatno jer nije tu ,jel ipak mora uzimati uput?Mislim jel obavezan taj spermogram preko komisije
< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 14.2.2018 21:05:56 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.2.2018 23:51:23
|
|
|
|
jess021
|
Uz moras uraditi pre, u socijalnom ti nece nista raditi sem proveravanjsa da li imas sve nalaze. Svojevremeno su spermogram priznavali samo iz Biotesta i Betanije, pa ako moze neka uradi u Biotestu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 15.2.2018 8:08:47
|
|
|
|
nata11
|
Meni na drugostepenoj uvek rade uz. Zato imas dva uputa na jedno stoji da je za uz. Za prvostepenu ti je Jess vec napisala
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 15.2.2018 21:29:27
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Hvala vam drage zene ,ja se ne snalazim najbolje sa papirologijom pa sam malo pogubljena oko svega ovoga uputi svi papiri i uvek im nesto fali a ne bih da nesto propustim pa da me vracaju unazad
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 16.2.2018 9:01:45
|
|
|
|
nata11
|
Ja od jedne do druge vto zaboravim kako ide proces Evo sad pokusavam da se prisetim kako ide oko bolovanja kada uzimam potvrdu a kada doznake
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 16.2.2018 12:59:42
|
|
|
|
jess021
|
Nato, potvrdu uzimas kad otvaras bolovanje, a doznake na kraju meseca.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 16.2.2018 15:47:20
|
|
|
|
nata11
|
A da, da . Do 15tog u mesecu za prethodni.
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 16.2.2018 20:04:45
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Hvala Bogu bar oko toga ne moram da se zezam jer ne radim nigde 😃 mada mi zdravstvena istice u martu moram da vidim kakav je proces oko produzavanja jer ce mi trebati zdravstveno
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 16.2.2018 20:53:13
|
|
|
|
nata11
|
Imam pitanje na koje nisam nasla odgovor na sajtu rfzo. Sta ako je zena nas drzavljanin a muz stranac? Da li i dalje imaju prava na vto?
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 8:50:17
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Imam pitanje...opet Da li muskarac kad ide na drugostepenu npr u betaniju moze da ponese uzorak sa sobom pa da ga da ili mora tamo to da uradi?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 11:00:30
|
|
|
|
nata11
|
Nama su KC Nis trazili da uvek tamo radi jer su guzve i ne znas kada ces doci na red.
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 12:16:42
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Au ako tako mora to ce biti problem Do sad smo uvek nosili uzorak kad trebai jos nesto ,on to svejedno nosi u socijalno na komisiju tj ja nosim,spermogram vazi 3 meseca ,od komisije do komisije ne prodje 3 meseca zar ne?
< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 18.2.2018 12:28:44 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 15:47:21
|
|
|
|
jess021
|
Vojvodjanka, ne mogu da garantujem jer sam vec sve negde potisnula i zaboravila, ali znam sigurno da mm nije isao sa mnom ni jednom na drugostepenu, sto znaci da nije ni tamo davao uzorak. Ja mislim da sam samo nosila nalaz spermograma. Nato, na tvoje pitanje ne znam odgovor. Znam samo da na prvostepenoj obima traze lk.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 19:20:41
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Bilo bi lepo da je tako i da ne mora uopste da ide jer ne znam ni hoce li biti tu 😳a gde se u betaniji radi komisija jel na sterilitetu?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 19:55:58
|
|
|
|
nata11
|
Nekada i ne traze da se kod njih ponovi ako je prethodni vazeci spermogram radjen kod njih. Jedno je mm radio a jednom su priznali rez iz Speba.
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 20:24:21
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Znaci ako sam dobro shvatila radio ne radio on mora ici na komisiju?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 20:50:42
|
|
|
|
nata11
|
To ti niko ne moze reci. Pozovi tel i pitaj.
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 18.2.2018 21:09:47
|
|
|
|
jess021
|
Vojvodjanka, mm nikad nije isao. Proveri gde je komsija jer mislim da su sterilitet prebacili na polikliniku.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 19.2.2018 0:51:22
|
|
|
|
jess021
|
Komisija!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 20.2.2018 19:19:53
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Znate li hoce li mi na prvoj komisiji traziti i spermokulturu ili je dovoljan samo spermogram i brisevi,posto na sajtu rfzo ne pise spermokultura?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 20.2.2018 21:24:32
|
|
|
|
nata11
|
Samo spermogram
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 22.2.2018 12:09:03
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Jeste culi nesto o promeni trajnosti nalaza za vto?Juce mi je dr rekla da im je stigo dopis da su smanjili trajnost nekih nalaza al ne znam tacno kojih...naravno smanjena je trajnost nekih nalaza...malo im para Inace sam juce povadila sve briseve i odnela u privatnui laboratoriju cekam nalaze u petak pa u ponedeljak na kolposkopiju...bas sam se zaukala
< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 22.2.2018 12:11:06 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.2.2018 15:57:40
|
|
|
|
zece
|
Ja od sutra pocinem sa superfakt
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Бррррр....
пеперутка16
Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....