Modessty -> RE: Averzija na hranu (11.3.2015 18:23:19)
|
Jelena Mirković : "Uh... pisacu Vam privatno detaljno cim uhvatim vremena... Imala bih svasta da napisem po pitanju muke sa hranjenjem. Moje je dete citavih godinu dana jelo samo TECNOST i to SAMO dok spava! Prevazidjosmo i to uz mnooooogo strpljenja.. I vi cete. Za sada brze preporuke: 1.Umesto obicne formule- Infatrini. 2. U sve, i u vodu, stavljajte Fantomalt. 3. Neka to malo sto pojede, bude barem sto kaloricnije, pa u taj Infatrini dodajte topljeni puter, pomesajte sa njim uobicajenu kolicinu formule koju ste davali, pa neka Infatrini posluzi kao osnova za formulu (umesto vode) 4. Ako uspeva da , dok spava, guta i gusto, u sve mu dodajte pirincane pahuljice. 5. Postoje tzv. MCT ulja. Sjajna stvar, ali preskupa... Nemaju nikakav ni ukus, ni miris. Mozete ih u sve stavljati! Svasta vazno sadrze u sebi... Mi smo ih koristili. Umesto njih mozete koristit i hladno cedjeno maslinovo ulje, mada ono menja ukus formuli. 6. Pronadjite sredinu u teranju deteta da jede i postovanju njegove volje. Svuda sam citala o fobijama prema hrani koje su upravo roditelji stvorili kod dece. I sebe sam delimicno tu pronasla, zato Vam pisem. Hranjenje NE SME da bude neprijatan proces... Koliko god da je neophodno. 7. Citiram reci dr. Ide Jovanovic, naseg izuzetnog decijeg kardiologa : " Ne bojte se. Ni jedno dete nije umrlo od gladi." E sad, ja sam davala i kapi cinka i vit.B, ali to morate videti sa Vasim pedijatrom. Izvinjavam se svim mamama na dugom postu, ali nije moglo drugacije. A o tome kako se sada hranimo cu Vesni Srahinjic u p.p, da ne preterujemo ovde. I da, br 8. je da ce Vam trebati puno novca ako ovo potraje... Ne kupujte Infatrini bilo gde. U Milupinu, u Zemunu, je najjeftiniji (263 din. U drugim apotekama ide i do preko 300din za 100ml). MCT ulja su u Primi, oko 1900din, 500ml. A to se za cas potrosi."
|
|
|
|