mila83 -> RE: Gledanje na sat (5.3.2015 15:51:32)
|
IZVORNA PORUKA: mama krava IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Hm[sm=smiley1.gif] Nisam bas od onih " moje dete najpametnije" ali sad ste me naterali da se zamislim. F naravno ne zna da gleda na sat ali odavno kapira koncept vremena. Danas juce sutra, da postoje posebni dani. Pa cak i sat ga zanima, kapira da velika i mala kazaljka pokazuju i da njihov polozaj determinise vreme. Zna i da kaze vreme u smislu kad je sest da pita " da li sada dolazi tata"? Ali naravno ne ume da kaze inace koliko je sati. Ali po svemu sto ovde citam s obzirom da ima samo tri godine njegovo poimanje vremena je neobicno za taj uzrast. Generalno kapira. Pita stvari "Kada idemo na odmor" "Dali smo danas pozvani tamo i tamo". Da li je danas cetvrtak?.... I moja ćerka je tako oko 3će godine skapirala, prvo dane u nedelji, pa godišnja doba, mesece, nedelje,,, tako da je tada već počela dobro da se snalazu u vremenu tog tipa. Sati je interesuju, ali za sada gleda samo na digitalni I u tom smislu se interesuje... Ne ume da gleda na sat iako će uskoro 6 godina, ali ovo sve ostalo zna, a datume baš pamti I ume da determiniše koliko još ima do rodjendana, svog, mog, bratvljevog, tatinog...kada ćemo ići kod bake... Njih o tome uče u vrtiću, to znam, a mi je kod kuće ssamo dodatno informišemo o svemu što je interesuje. Ja nisam u fazonu da je teram da nešto posebno uči, ali volim da hranim njeno već postojeće interesovanje u svakom smislu I iz svake oblasti[sm=smiley1.gif] Da, slazem se , mislim da je to i ok za njihov uzrast.Mima je brojala dane do mog porodjaja npr, a sada broji do Uskrsa jer dolazi zeka [sm=smiley36.gif] sve sto nju interesuje, nisam nikad sela sa njom i ucila namerno o tome, zato kazem nekako neprimetno mi to proslo.
|
|
|
|