RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

anita -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (30.3.2015 20:09:26)

Zdravo mame
nije me bilo nekoliko dana stalno imamo goste.
Jel neka od vas ima slicno iskustvo: uspavam dete i dok ga ljuljam ucvrsti san jer se skroz opusti. Stavim ga u krevetac spava i dalje. Mnogo brzo nakon ostavljanja u krevetac mozda desetakinuta se probudi. I tako u krug ceo dan.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (30.3.2015 21:19:20)

Gde ste mame?
stigla sa posla. Sofija spava, a mm i T trebaju da se vrate sa gimnastike.
Branki kako je Boka?

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (30.3.2015 22:20:52)

Anita, nemoj da drzis decu mnogo u rukama nakon sto se uspavaju. Jam islim da se oni naviknu da im je toplo u rukama pa se bude u hladnom krevecu.
To je moja teorija, isprobaj.
Ja sam Ivku uvek spustala u krevetac nakon nekoliko minuta i uvek bi nastavila da spava jos 2h. [sm=smiley31.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (30.3.2015 22:29:30)

Dobro vece mame[sm=smiley1.gif]
Anita slazem se sa ivankom. meni kada K zaspi iste sekunde ga spustam u krevetac. A do 6-tog meseca sam ga budnog stavljala i sam se uspava.
K je ceo dan keknkav. malo ima temp pa nema i veceras 38,5. stavila sam mu cepic. videcemo kako ce proci noc pa ako bude lose sutra kod dr.
Otisao danas mm po Vuka u vrtic i kaze teta klasicno super jede, spava, igra se i moram da vam kazem da je Vuk legenda vrtica. mi se bas lepo salimo i pricamo kao odrasli.[sm=smiley36.gif]
A primetila sam da se u poslednjih mesec dana bas opustio. E bice im veselo kada se opusti skroz i pokaze svoje pravo lice[sm=jezicek.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (30.3.2015 22:54:16)

Najbolje ne ljuljati dete[sm=jezicek.gif]
Kod mene svi spavaju. T uhvatili neki pundravci. Isplaka se dete iz cista mira.
U stanu kao u fabrici. Sve masine rade.
Dijana grlisa za Kostu.[sm=smiley31.gif] Ako ga vodis u igraonicu mozda tamo nesto navuce. Jos nisam vodila S i mislim dok traju ovi virusi necu da je vodim.
Nego gde nam je Ljisa? [sm=smiley1.gif]

Mnogo sam se iznervirala danas. Trebalo je danas logoped da radi sa T. Tako smo se dogovorili posto ona dolazi svakog ponedeljka. I vaspitacice to znaju i dogovorile su se njom i danas uopste nisu poslali T kod logopeda. Ako cemo da ih podsecamo svakog ponedeljka onda stvarno bezveze. Trebalo bi da je negde upisala. Ako ni sledeceg ponedeljka ne bude radila sa njom moracu da je vodim u dom zdravlja. Samo kako cemo sa poslom da uklopimo mm i ja.

QueenJ -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 0:18:05)

Ja samo da mahnem, drage mamike, i da se pohvalim da smo bogatiji za još jednog anđela-Maksima. Danas se drugarica porodila.
Još jedna lepa vest-drug i drugarica se verili.
Mi se spremamo za slavu u subotu.
Samo neka je na veselje.
Ljubim vas!

Mariya -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 0:23:46)

Veče mame!
da li Mi verujete moja beba još uvek ne spava?taman kad se htela uspavati mm dovede Lu na spavanje,ona pocela da priča i naravno probudi helenu.i tako se sad ovo malo bezobrazno svinjce prevrće pored mene,peva,priča i pokušava da Mi otme telefon iz ruke
ja nisam imala problema sa tim spavanjem/buđenjem u krevecu jer sam ih naučila da se u krevecu spava noću,u mraku i tišini,a danju su spavale svuda osim u krevecu.pa kad ih uvece stavim u krevet,bilo in je jasno da je vreme za spavanje.
a verujem da se bude čim oset_e da nema okupljanja i da im je hladno.i nema maminog mirisa[sm=smiley36.gif]

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 1:12:38)

IZVORNA PORUKA: anita

Zdravo mame
nije me bilo nekoliko dana stalno imamo goste.
Jel neka od vas ima slicno iskustvo: uspavam dete i dok ga ljuljam ucvrsti san jer se skroz opusti. Stavim ga u krevetac spava i dalje. Mnogo brzo nakon ostavljanja u krevetac mozda desetakinuta se probudi. I tako u krug ceo dan.

ovo se meni danas ceo dan desava.Znaci na rukama mi zaspi cvrst san i cim ga spustim probudi se onako kao naspavam i place.znaci od jutros za ceo dan sastavio je citavih sat vremena spavanja.
I sad evo spava i samo se nesto trza a i dok je bio budan stalno je plakao a nije se grcio pa da su grcevi ali bas imam utisak da ga nesto bolelo [sm=smiley13.gif]

mali_mis -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 7:19:43)

Jutro mame [sm=kava.gif]
Danas ce izgleda biti lep dan.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 7:24:48)

Dobro jutro mame. Ne stizem da se javim. Juce sam ceo dan bila napolju po onom vetru i kisi imala sam brdo posla. Tu mi je sveki pa nisam dala D u vrtic nek se druzi sa babom malko nek se navoledu ehhehehe...

bebe se bude iz milion razloga. ako mislite da je hladan krevetac u pitanju onda ih umotajte u peskiric ili neko cebence pa kad ih spustate spustite ih sa cebetom da ih ne probudi hladan krevet. Verujte oko budjenja imam iskustva kao i oko uspavljivanja[sm=smiley36.gif]

Odoh mame, Duci da spremam dorucak. Inace je uopste nije poremetilo ovo pomeranje vremena ustaje kao i uvek rano i spava u isto vreme sve mi cudno jer smo prethodnih puta bas imali problema sa pomeranjem vremena i dnevne rutine.

daca77 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 8:01:20)

Dobro jutro!!!
Anita, to budjenje mi je bas dobro poznato...ne brini, izacice iz te faze...ova moja je izasla, kuc kuc u drvo, inace je bilo strasno mucenje uvece-min.5-6x se uspava, spusti u krevetac i pvo podigne...
Ne javlja se Branki? Kako li je Boki bilo, juce?

Trcosava -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 8:09:58)

Jutro mamike!

Anita, sinoć videh tvoj post, ali teško da ću išta da ispišem.
Ulglavnom. Ovog malog preko dana ja dok pusti sisu, ako spava -strpam u krevet. Ako se probudi probam još par puta da mu stavim cuclu, pustim neku muzikicu i ako ne zaspi ili baš urla dignem ga. Uglavnom se uspava sam. E sad, svima nama je lako da dajemo savete jer smo imali uglavnom po jednu bebu da shendlamo kako ćeš ti sa tri pojma nemam.
Ja ga često u očaju uspavljivala u ćebencetu, pa ga tako spuštala u krevet. Ali opet, to je samo jedna beba

Modessty -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 8:45:07)

Dobro jutro!
Nema BRanki stvarno! Možda su otišli kod dr

Nikola se uspavljuje uveče oko 20,30 21h, kako kad. Ali obavezno, obavezno se zaplače ujutru oko 4 h. Nekad ga prenesem kod nas, a nekad legnem pored njega. On se onda sat vremena vrti po krevetu, gura u mene, dira mi uvo (što me izluđuje u 4 ujutru!) I nakon nekih sat vremena se smiri i nastavi mirno da spava do 7 h! Neverovatno je da su i on i Danilo isti! Obavezno sam u obe trudnoće ustajala ujutru u 4 da idem u wc i tada su se vrteli u stomaku, onda kad su se rodili sisali su tačno u 4 obavezno! I tako sve do godinu dana dok nisu prestali sa sisanjem, ali onda nastavljaju da se bude u isto vreme. U stvari ne bude se već samo zakmeče, traže da sam pored njih i nastave da spavaju! Danilo je tako činimi se do dve i po godine. Evo Nikola je isti! I ne traže ni vodu, ni mleko, ništa. samo se vrte, vrte vrte i nastave da spavaju!

Bibilib -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 8:50:03)

Dobro jutro svima, koliko vas ima[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mod ova tvoja prica o ustajanju u pola noci me je podsetila na moju trudnocu....[sm=smiley1.gif]

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 9:18:52)

Drage moje mame, ja u trudnoci nijednom nisam ustala u toku noci da idem u wc, spavala sam tada najbolje u zivotu, pa se Iva opet budila po celu noc do 2 godine.
Kasno sam shvatila da ne treba da se cimam na svaki njen kmek [sm=smiley1.gif]

Evo budne smo, dan je diiivan, suncan, peske cu na posao [sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 9:32:01)

Mod, mi nemamo satnicu, budimo se kad ogladnimo, a to je od2~4h, zavisi kad uspemo da je prevarimo da se uspava. Inace, u trudnoci ni ja nisam ustajala da idem u WC.

branki* -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 9:34:03)

drage moje,evo me,tu sam jos,nikako da ozu za vrtic,pa okobokeugrabim vreme..muz radio u trecu,pa jutros spremaj bozu za vrtic,pa oko boke..idemo oko 11,pola 12 jer taman cemo da ostavimo bozu kod logopeda,a mi u savetovaliste.juce je imala jos jednu zelenu stolicu sa manje mnogo sluzi nego ona prva.od jutros jos nista nije uradila.videcemo sta ce reci dr.ja sam opet u nekom tripu da ce mi se smanjiti mleko,nalivam se vodom i opet cu da krenem sa zitom..jutros je doduse boka malo prdnula i tad je bilo zeleno zuto sa malo gromuljica.
anita,meni se to desav cesto,vec sam i pisala,to sa spavanjem i budjenjem..nemam savet[sm=smiley13.gif]
srculence,kako ste vi,jesu se regulisale stolice?
grlim vas sve[sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 9:35:54)

e ja sam u trudnoći spavala kao top, beba noću mirovala, danju ludovala i ništa sad od toga [sm=smiley36.gif] baš sam noćas spavala 2 sata iz 2 puta. Budila se u 23 i 30, pa u 2h pa u 3 i 20, onda se vrtela do 5 i zaspala a ja ustala da popijem kafu. Saterala me je na spoj između krevetića i kreveta,ukočila sam se sva i sva sretna i naspavana ustala u 7h [sm=smiley22.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 9:46:19)

Dobro jutro mamike, evo i mene, nocas opet žurka bila, znači duša mi spava, evo dame sad spava. Branki, bice sa Bokom sve ok. Nego ja sam se osula, kao da sam u pubertetu, značu bubuljica čak i po tijelu imam, a po čelu one tzv. "čirevi", nemam pojma od čega, uglavnom grozno izgledam, tako se i osjecam, Vrijeme grozno, sad čitam samo 3 sunčana dana u aprilu, [sm=zz_banghead.gif][sm=zz_devil.png]

milicicak -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 10:12:56)

Branki, gromuljice u stolici su dobra stvar, znaci da lepo rucka.
To zeleno je verovatno posledica toga sto je posisala dosta prednjeg mleka...
Javi sta kaze dr :)
Mame, uzivajte u lepom danu :)

branki* -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 10:53:58)

hocu,milicicak,javljam[sm=smiley1.gif]meni ovaj forum kao licni dnevnik dodje!
ceka, jos malo,pa budim muza i idemo u vrtic po bozu,pa u dom zdravlja.dan je bas lep.eco,ja ne znam kako izdrzavam sa ovoliko malo sna,ali izdrzavam.i uvek nocu kad mi dusa spava,kazem sebi da cu leci sa njom preko dana dok spava,i nista ne uradim..
degu,ja se tesim kad citam vase nocno budjenje,mislim daleko da mi je drago sto se cimas i ustajes,ali mi je lakse kad vidim da nismo jedini koji tako cesto ustaju i sisaju nocu..a,opet se smorim kad vidim koliko dugo to moze da traje...

degu -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 11:05:47)

branki razumem zasto te tesi, i mene tesi kad vidim da nisam jedina i isto tako funkcionisem bez sna,ni danju ne legnem, ne znam kako al funkcionisem,skoro pa se normalno osecam tj ovo mi je sad normalno. Proci ce, a druga beba ce biti spavalica [sm=smiley36.gif]

eca89 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 11:12:56)

Djevojke moje, ovo su kod mene izgleda vodene ospice, sad imam po cijelom tijelu, onako kao vodeni mjehuric, na vrhu bijele boje, nisam ih prelezala kao dijete. Sad se bojim za nju, da li je smijem dojiti, sta da radim? Mislila sam zvati muza da dodje, da idem doktoru odmah, a opet sinoc sam jela onu piletinu Maggi sa zacinskim biljem, pa kontam da nij na to reakcija, ali mislim da nije, jela sam i prije to, jos me nista ne svrbi, uh [sm=zmeden.gif]. Pomagajte!!!!!!!!

anita -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 11:14:23)

Dobar dan màme
ja samo da vam mahnem i da vas pozdravim. Danas imamo goste...
Mi sinoc imali zurku Masa nije htela da spava...Zaspala je oko ponoci.

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (31.3.2015 11:39:59)

IZVORNA PORUKA: branki RR
srculence,kako ste vi,jesu se regulisale stolice?
grlim vas sve[sm=smiley31.gif]

Branki [sm=smiley31.gif]
Bolje je regulisale su se ali opet nisu tako ceste.Neki put se tako napreze i stenje i zacrveni u licu da mislim sad ce
a kad proverim pelenu nema nista.
Sad imamo problem oko uspavljivanja i jos brzeg budjenja.Neznam jesu grcevi ne grci se samo se budi a dusa mu spava.
Kako je boka?

Inace u trudnoci beban je cesto stucao da sam mislila da se davi sa pupcanikom [sm=jezicek.gif] i evo sad isto tako
cesto stuca i po sat vremena

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 50 [51] 52   Sledeća stranica >   >>