Modessty -> RE: Kompjuter i dete (20.2.2015 13:52:27)
|
Iz teme Tablet računari: IZVORNA PORUKA: Azra_ Skoro kada je mm izustio da detetu kupimo tablet, zamalo ga nisami progutala. ˝Jesi li ti normalan?? On ima 3 godine! Šta ću mu kupovati kada bude imao 10?!˝. I tako, mm odustao. Evo sada čitam i vidim da je klincima to sada zapravo moderna igračka i da je to normalno. A ja onda definitivno nisam baš normalana. Mom detetu je zabranjen pristup desk top računaru u dnevnoj sobi, a i mom lap topu. Ja mu pustim crtani i to je to. Moram da se vraćam u ovaj vek i da počnem da razgledam koji tablet da kupujem i da se izvinim mužu.[sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Torbica [sm=smiley36.gif] joj Azra.. I ja spadam u nenormalne, nisam pristalica tableta za decu, moji to nece docekati. Njima je zanimljivo dvoriste i knjige, razne decije igre, nikakve igrice na komjuteru ne dolaze u obzir. Pustamo im crtace, i to kontrolisano. Ali gledam za sebe, imam neke programcice za strebanje, neke interaktivne testove i mislim da bi mi bio zgodan jedan tabletic. [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Azra_ Torbice[sm=smiley31.gif], lakše mi je. Nisam jedina. Ja nekako polazim od toga da će ga tablet i mobilni svakako dočekati kada bude bilo vreme. Da ne mašimo temu... Mod, ako uzimaš za sebe, uzmi nešto bolje ako se može. I obavezno, uvek gledaj šta ima dužu garanciju, meni je to presudno! IZVORNA PORUKA: dejana007 ja imam prestigio tablet. davala Nikoli i videla da nema svrhe, baca se, glupira isl. Onda mu je jednom pao i napuko ekran na vrhu i ja mu rekla da ne radi, i sad mi mirna glava. Nekako vise stete nego koristi od tableta i racunara. Igrice dobija jednom nedeljno, mozda i redje. Crtace gleda na tv-u ali to samo dok traje ova zima, cim krene lepo vreme bice i toga manje [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Modessty RR Jes tema o tabletima al moram - nisam ja nenormalna majka čija deca samo bulje u kopmp i ne znaju šta je dvorište bicikla i slično. A verujem da nisu ni ostale koje su o tome pisale. Ne vređam se, ne želim raspravu na datu temu, samo me stvarno nervira kad mi neko kaže kako su eto mnogo mali za tehniku. Stava sam da živimo u svetu kompjutera i da će im to uvek trebati, čak mnogo više nego nama. Nisam za to da mala deca nose mobilni telefon, ali ću možda promeniti mišljenje kad još poodraste i kad bude krenuo sam u školu. Zašto nama treba tablet - imamo jedan lap top i ne možemo svi u isto vreme koristiti taj jedan. Odnosno pre svega ne možemo ga koristiti mm i ja u isto vreme. Danilo je već dovljno veliki da zna da pazi na stvari kao što je tablet, tako da tu nemam neki strah da li će ga polupati. Neće sigurno. Pre će se meni desiti da mi ispadne [sm=smiley36.gif] I pošto sam se zaljubila u taj Acer odluka je doneta [sm=smiley36.gif] Samo još moj muž ne zna za to. ALi saznaće verovatno već za vikend [sm=smiley36.gif] A kad tablet stigne eto mene na rr i uveče a ne samo kad sam na poslu! [sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: Torbica Odmah da javljas iskustva! [sm=bravo.gif] Mene iskreno plasi prerano uvodjenje u svet odraslih. I korak do interneta koji je prepun svega i svacega...A sve tako naivno krene sa igricama, a onda u periodu osnovne skole bolje da ne pisem sta sve vidimo u KC. Katastrofa... Nemam ja nista protiv, neka svako po svom nahodjenju radi, samo toliko sam ojadjenih roditelja videla da mi ne pada na pamet.... Jednostavno se otme kontroli. Uzmu internet kako bi se uparili i igrali on line u osnovnoj, pa im postanu pristupacni i mnogi drugi sadrzaji. IZVORNA PORUKA: dejana007 Daleko od toga, ne rasprava. I naravno da u odredjenom trenutku razvoja dete treba aktivirati sa tehnikom, ali mislim da je jos rano. Jeste jedno vreme mnogo koristio racunar i tablet, zato to kazem :)
|
|
|
|