dunja RR -> RE: Farbanje i minival u trudnoći... (11.5.2013 18:54:17)
|
IZVORNA PORUKA: drudi Ja sam se ovim dugo bavila, jer me nervira da imam izrastak.Medjutim.... DAKLE kako nisam htela da me frizeri ubedjuju kako su oni strucni na tu temu i kako se milion zena farba pa im kao nije nista, odlucila saam da sama proucim stvar, posto vise verujem nauci. Proucavajuci brojne strane naucne sajtove zakljucaj je sledeci: farbe su teski otrov. Bez amonijaka, sa amonijakom, to treba eliminisati u trudnoci.Prica da su ok ako nema amonijaka je glupost jer preostaje jos gomila stetnih stvari. Bebi verovatno nece biti nista pri rodjenju, ali ostaju trajne posledice prevashodno na pluca i jos neke organe, tako da ce dete verovatno imati kroz zivot problema sa tim organima, Ako se pitamo sto se neka deca razbole od nekih bolestina sa 2,5,10 godina-vecina odgovora lezi u tom periodu dok su bili u stomaku a mi odgovarali za njihovo formiranje, ovakvi kakvi smo Drudi, vidim da slično razmišljamo .. Primetila sam da se na ovu tematiku vrti rečenica - pa i ja sam se farbala i rodila živo i zdravo dete. ali kao i ti, trudim se da razmišljam dugoročnije. Ne odnosi se ovo samo na farbu, naravno ..ali između ostalog, i to me zanima, jer se ne farbam zato što mi se farba, nego sam primorana zbog puno sedih.
|
|
|
|