RE: Vaginalni i cervikalni bris (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.2.2016 22:08:50)

Danas sam podigla nalaz vaginalnog brisa i piše izolovana Candida 10 %.......Ima li neko iskustva s tim. Ja pojma nemam, dosada su mi brisevi uvijek bili uredu. U srjedu cu svojoj dr pa cu da pitam, ali eto kopka me šta sad to znaci.....je li 10% puno ili malo ili normalno [sm=zmeden.gif]

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.2.2016 22:25:02)

Uf, ne znam, ali pretpostavljam da nije strasno. A dobices vaginalete za kandidu, vodi racuna da ti imunitet bude dobar, jer se javlja i kad padne imunitet. I treba sto zdravije da se hranis.

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.2.2016 22:27:48)

Samo se nadam da to sada nece praviti veliki problem obzirom da se bliži porođaj [sm=smiley13.gif]

branki* -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.2.2016 22:41:01)

Pipi,nalaz od 10 posto je vrlo mali broj.neka me neko ispravi ako gresim.

Sanjalicaaa -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.2.2016 22:48:39)

Pipi, ne znam da li je to puno ili malo, ali znam da nije strasno ako je imas. Celu prvu trudnocu sam je imala. Nedelju, dve pre termina dobila sam 3 vaginalete canesten da koristim. One kao prociste. I vise nisam ni radila bris niti je to bio problem na porodjaju ni nakon porodjaja. Ali je interesantno da mi se posle porodjaja skroz povukla, pu pu.

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.2.2016 22:56:28)

Hvala vam na odgovorima [sm=smiley31.gif]

Valjda mi dr propiše kakav lijek da to sredim prije, samo da je beba ne zakaci prilikom prolaska....

vonavoj -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (1.3.2016 11:14:06)

Izbegavaj slatko i konzumiraj puno jogurta. Dobices neke vaginalete,canesten..mislim da nije strasno

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (1.3.2016 12:11:04)

Pipi, ne brini, resice se to pre porođaja. Par vaginaleta i obrati malo paznju na ishranu.

Animsaj9 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (1.3.2016 14:01:10)

pipi i ja mislim da je to mali broj izolovan, dobices verovatno neke vaginalete i nemoj da brines sve je to normalno u trudnoci

vonavoj -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (1.3.2016 14:10:00)

Ja sutra idem da radim briseve...moram privatno,kod nas u dispanzeru vise ne rade,nego se ide u bolnicu,u deo gde se rade kiretaze[sm=smiley13.gif]...a bogami,treba mi 4400..sve briseve moram da odradim,zbog spirale!

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (1.3.2016 14:58:50)

Ma meni to neobicno jer stvarno nikada nisam imala problem sa tim beštijama [sm=smiley36.gif]

Kontam da ce mi dati canesten i da i to rješimo na vrijeme. A eto kad je covjek naopak danas mi se tako jede slatko, pa to je strašnoooo [sm=smiley36.gif]

Žene moje šta bih ja bez vas, ne znam [sm=smiley31.gif]

vonavoj -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 13:01:45)

Stigli mi brisevi,sve je negativno,samo me buni sto pise u direktnom preparatu : epitelne celije i gram pozitivni bacili..

vocicana -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 13:51:55)

To je fizioloski nalaz, nemas brige, spiralica moze da uleti.[sm=bravo.gif]
Pipi ili Canesten ili Mac mirror vaginalete, reisce se to, ipak ides na prirodni porodjaj ako sam dobro skontala, gledace da bude sto cistiji put dok on izadje napolje.

vonavoj -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 13:53:21)

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 14:00:45)

Meni dr rekla da dodjem za dve nedelje da radimo briseve. Prethodne sam radila na početku trudnoće. Jesu li to brisevi za porodjaj? (za dve nedelje cu biti dve nedelje u sedmom mesecu)

vocicana -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 14:05:46)

Cudno da ti je sada rekla, rano je, meni nije juce uzimala briseve na pregledu, znam da ih obicno u osmom ili na pocetku devetog rade da bi se eventualne nepravilnosti uklonile, do porodjaja zbog bebice, ne znam zasto ti je sada rekla. Ja sam ih radila u cetvrtom i dugo se zezala sa candidom, sada da kucnem u drvo ni spomena od nje, sve je super. Ne znam Ivanice sta je to.[sm=smiley13.gif]

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 15:37:54)

Da, i meni je cudno. Uopšte ne znam zašto bi sada trebalo da ih radim.

Animsaj9 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 17:49:36)

Meni dr u toku trudnoće nije ni radila briseve,samo u devetom mesecu mi dala macmiror

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 20:58:59)

Dr mi rekla da 10 % nije ništa strašno i da cemo to rješiti sa canestenom i kako smo se nešto raspricale na kraju pregleda ja zaboravila, a sigurno i ona [sm=smiley36.gif]

Vidjet cu je u srjedu kada budem išla na CTG pa cu da je pitam ili da uzmem canesten vaginaletu na svoju ruku[sm=zmeden.gif] Ja to nikad u živoru nisam koristila pa pojma nemam, je li se to uopšte nalazi u slobodnoj prodaji ili samo na recept?

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 21:30:44)

Canesten ima u slobodnoj prodaji. Ako ti je rekla, onda i uzmi, nema potrebe nista da cekas.

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 21:36:05)

OK, vidjet cu da sutra trknem do apoteke, da rješim i tu beštiju na vrijeme, vidiš ako sam se žalila danas na neko muljamje u stomaku, bolje da ja "ocistim" prolaz za bebana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (4.3.2016 21:38:27)

Slazem se, potpuno :)
Ne brini, nije to nista strasno. Ti, izgleda ni simptome nemas, tako da je sve to u malim količinama. Uzmi sutra, od sutra vece stavljaj, do srede ces vec zavrsiti sa tim.

nata11 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (5.3.2016 9:45:23)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Pa meni na antibiogramu pise macmiror, eritromicin, amoksicilin i cefaleksin.
Moram da vidim za te kapi i caj da li smem zbog dojenja.
Idem sada u apoteku da kupim neki probiotik pa cu pitati za sprej, kapi i caj.

Dijana jesi resila? Menjala si terapiju? Ja opet streptokokos idem za nedelju dana kod dr pa cu traziti ineksije penicilina one uvek pomognu.

IvanaSK RR -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (5.3.2016 15:45:39)

Pipi, jesi uzela Canesten? :)

pipi_coco -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (5.3.2016 20:19:30)

Zaboravila totalno [sm=smiley3.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley3.gif]

Sada cu odmah staviti podsjetnik u mob za ponedeljak

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 41 [42] 43   Sledeća stranica >   >>