dunja RR -> RE: Prevremena menopauza - klimaks (17.8.2022 11:15:20)
|
Nato, nije na odmet da proveriš hormone, mada ja ne verujem da si blizu klimaksa, već prosto, menjaju se hormoni. To da žene koje su imale stimulacije idu ranije u klimaks meni ima logike, jer ipak su nam toliko rezervi jajnih ćelija iscrpeli. A opet, evo ja obaram sve te pretpostavke, nisam blizu klimaksa, imam 46, redovne cikluse, čak i ovulacije ponekada. A bila sam na 4 baš jake stimulacije. Mada, ja sam poseban slučaj, jer imam i endometriozu, znači previše estrogena, što je eto dobra stvar u smislu, taj estrogen mi odlaže klimaks, izgledam zahvaljujući njemu puno mlađe, tako da i to kod mene možda utiče. Ja sam primetila da se pred ciklus nenormalno znojim (ciklus se meni sada produžio i dobijam na 28-30 dana a ranije sam na 23, što je opet čudno, obično se pred klimaksom ciklus skrati). Znojim se samo ispod ruke, tih par dana, i taj znoj toliko smrdi da mi bukvalno majica posle 2 minuta, ali uopšte ne preterujem, toliko smrdi da ne mogu sama sebe da trpim. I taj smrad obično krene 2 dana pred ciklus. U danima između ciklusa sada se uopšte ne znojim, što je isto čudno, nije tako bilo ranije. Evo sada čekam ciklus, nema ga još u njaavi, a još nisma počela da smrdim. Sve čekam kada ću, i bukvalno tih dana neću nigde u javnost, jer više nije normalno koliko je jak taj smrad, i tačno znam da je od hormona, godine.
|
|
|
|