|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Cupcake
13.1.2015 12:23:43   
lilipolip
Ljudi uglavnom mesaju kapkejke sa mafinima, iako ima vise nego evidentnih razlika :)
Mafini su uglavnom kompaktniji, suvlji i samo testo je gusce. Najcesce se pune vocem, a mogu biti i slani. Najveca razlika je svakako toping, odnosno krem kojim se kapkejksi ukrasavaju, dok se mafini uglavnom posipaju secerom.

Kapkejksi su socniji, sundjeraste teksture, a testo im je redje. Znatno su sladji, odnosno brasno i secer idu u razmeri 1:1 ili cak 1:1.5 ili 2. Ukraseni su kremom, kako bi licili na tortice (cupcake)


Socni cokoladni cupcake sa kremom od sira

115gr omeksalog putera
100gr secera
2 jaja
casa kisele pavlake
150gr otopljene tamne cokolade
100gr brasna
Kasicica ekstrakta vanile
pola kasicice sode bikarbone
pola kasicice praska za pecivo
Malo soli

Zagrejati rernu na 150C
Umesati sve suve sastojke (brasno, so, sodu bikarbonu i prasak za pecivo)
Penasto umutiti puter i secer pa dodati jedno po jedno jaje
Dodati slatku pavlaku i otopljenu cokoladu i sve lepo sjediniti
Postepeno dodavati suve sastojke dok se sve lepo ne izmesa
Na kraju dodati ekstrakt i lepo promesati

Peku se u kalupu za mafine, 30ak minuta, ali najbolje da se probodu cackalicom i ako nista ne ostane na njoj, gotovi su.

Krem sam napravila bez nekog posebnog recepta, stavila sam manje pakovanje abc sira, malo secera u prahu, pola pakovanja manje slatke pavlake i posle dodavala kiselu pavlaku da napravim krem gustine koja mi odgovara. U krem sam dodala i malo ruma, a gotove kapkejke sam posula plazmom zbog dekoracije.

user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Cupcake
13.1.2015 12:34:58   
bubulence
mmmmmm ovo izgleda toliko dobro da bih sliku pojela. probacu ih za vikend

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Cupcake
13.1.2015 16:29:36   
lilipolip
Postavi sliku da vidimo kako su ispali :)

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Cupcake
9.2.2015 11:50:31   
QueenJ
Mmm... Prvom prilikom proba. user posted image

_____________________________

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu lilipolip)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Cupcake
10.3.2015 14:25:43   
Plavusa34
Nisam jos pravila al planiram predivni su

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Kanapei sa pršutom
Ringerajin kuvar: imperial
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa


mamamia



(80%)

(20%)


Ukupan broj glasova: 59

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here