Bubi, jos si tu? [sm=smiley36.gif] Tako sam i ja u 2. trudnoći mislila da necu dogurati do 9. Samo nek ste dobro, ljubim stomacic!
meni je i dr rekao da necu docekati 9. mesec, a vidi me [sm=smiley1.gif]. to ja ustvari cekam da ti dodjes u ove teme, vidis draga da ti cuvam mesto [sm=jezicek.gif]. eca slobodno javljaj, Trcki ili meni, svejedno je. ne idem ni ja jos nigde [sm=smiley36.gif]
gde,bre,da odemo,frcokla,vidis da cak i mi koje se porodimo,opet se vracamo i pisemo u ovoj temi[sm=smiley36.gif]meni ovde super drustvance[sm=bravo.gif]
drage samo da vam se javim.Juce samo ceo dan povracala i bilo mi muka da sam zavrsila na infuziji [sm=smiley11.gif] Taj prtisak na zeludac se ustanovilo na uz da beba pritiska nogicama i kako mrdne meni nije dobro,danas sam bolje. Sve vas [sm=smiley31.gif]
Frcokla pa valjda ce nam doci nove trudnice... srculence uh, nadam se da se nece ponavljati... ja sam tacno usla u onu zavrsnu fazu (ne znaci da cu se poroditi za dan-dva) ali piskim na bukvalno 10 minuta... nista mi drugo ne fali [sm=smiley1.gif]
Gde ste zenske? Eco,jos malo? Bubi,ipo[sm=bravo.gif] Anita nam se ne javlja? Inace sto se mera tice,moja drugarica rodila sina 4200,a taj dan na uz joj rekli da ima oko 3kg[sm=zmeden.gif]..prvi porodjaj je bio CR,i kao sad ce prirodno,jer je "mali"..[sm=jezicek.gif]..sreca da je sve proslo ok!
moj dr misli da ce beba biti izmedju 3800gr i 4000gr... videcemo. Ema je bila 3570, nije mi bilo strasno. tek sam malo bila secnuta... mene je sada samo strah sto su mi rekli da je beba bukvalno zalepljena za ledja, pa ne znam kako ide porodjaj u tm slicaju. da li ce biti neki problem pri spustanju [sm=zmeden.gif]
Eto Frcokla, ja sam 'mladja' od tebe nemoj da brines ;) Ako ispadne sve OK, jos cu duuugo biti na ovoj temi :) Inace procitala sam da magnezijum moze da pomogne kod bolova, pa sam juce popila jedan od 300 mg i prestao stvarno stomak da me boli.. bas sam srecna, vec sam se bila zabrinula. Samo da se bebica razvija lepo :) U sredu imamo prvi UZ, mozda vidimo i otkucaje srca..
Vonavoj a gde se to tvoja drugarica poradjala kad su joj dozvolili posle carskog prirodni? Meni je moja dr rekla da nema sanse da me puste na prirodni porodjaj posle CR (Novi Sad)..
Meni je drugi sin procenjen da ce imati 4.500 kg a imao je 3.800.. ne znam gde je dr gledala [sm=smiley29.gif] ali bas me uplasila kad je rekla koliki je.. [sm=smiley36.gif]
Evo me drugarice..scrining antitela negativan [sm=bravo.gif] ( Superm radila sam antitela jer sam rh negativna ) za morbile nisam jos,videcu kada cu i to da zavrsim... I cerini rezultati ok,malo sam odahnula...sad da iscitam sta ste pisale [sm=smiley1.gif]
i ja znam zene koje su se porodile uspesno i lako prirodnim putem nakon prvog carskog.mada,ovde u mom gradu praksa vecine ginekologa jeste da posle carskog ide opet carski.
Meni je doktorka rekla nesto u smislu da moze doci do pucanja materice usled kontrakcija, po oziljku od prethodne operacije.. bas cu je pitati da mi to pojasni. Uglavnom rekla mi je da me ama bas niko ne bi porodio prirodno, previse je velik rizik. To su njene reci. Ja ne znam, u svakom slucaju bi da me zaobidje i jedan i drugi porodjaj, oba su mi bila grozna, nek smisle neki treci put za izlazak bebe [sm=smiley36.gif]
Vonavoj a gde se to tvoja drugarica poradjala kad su joj dozvolili posle carskog prirodni? Meni je moja dr rekla da nema sanse da me puste na prirodni porodjaj posle CR (Novi Sad)..
Bubulence jeste taj je najbolji.. steta sto je u NS pomalo problem dobiti anesteziologa i sto se ne mozes dogvoriti za epi u toku porodjaja, ako se oduzi. Ja sam se prvi put poradjala citava tri sata, nije mi palo na pamet da bi drugi put bio nesto duzi. Izdrzala sam ja bez problema i 10 sati, ali je posle bilo strasno i zavrsilo carskim. Sad da mi daju da mogu da biram, izabrala bi prirodan sa epijem, oporavak posle carskog je jako spor i bolan.. necu da razmisljam o tome uopste :) Kako se ti poradjas?