RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 9:58:20)

IZVORNA PORUKA: bubulence

danas idem na dosadni ctg, razmisljam da pitam dr da me pregleda... mm hoce da me ostavi u NS jer mu sutra dolaze neki Kanadjani u firmu, direktor svih njihovih fabrika i jos neki, i bice u uzasnoj frci. on jadnicak misli da sam ja blizu porodjaja i da nece stici da me odveze...

Pa mozda je i bolje tako,

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:04:13)

kad god beba spava,ja se igram sa njim i uz njega sam,bas da ne ispadne sad da beba dominira,trudim se....nisam ni ja naucila da tu svoju paznju poklanjam nekom drugom,sve moje vreme je bilo rezervisano i podredjeno samo njemu,ali valjda je tako u pocetku..
cekam mm,pa odosmo na vakcinu,a vreme je bzv...
bubi,je l moze jos neko da bude u pripravnosti sa autom,tvoj tata ili neko drugi?mada,neka te pregleda i dr.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:14:07)

Bubi,Eco, neka nase bebice odaberu dan kad zele da izadju, mi ih svakako cekamo spremne[sm=bravo.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:21:41)

branki mom tati treba oko dva sata da dodje do nas [sm=smiley1.gif]. a ovde imam jos jedino devera kog vidjam jednom u 2-3 meseca, a on danas ide na put.. ma stici cu do porodilista. a i stvarno mislim da nema potrebe za frkom. pa kako druge zene stignu i ja cu... ako budu odmah ceste kontrakcije otici cu u Sombor, necu za NS...
Ipo bas tako. iskreno, juce sam u jednom trenutku mislila da je krenulo ali je odmah i stalo... neka bebe kod mene dokle god je njoj lepo...

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:24:16)

Branki, obavezno se konsultuj sa nekim strucnim licem kada je u pitanju Boza. Govorim ti ovo ne da bih te plasila, vec cisto da predupredis neke stvari...sa mm su imali ozbiljnih problema kada mi se rodila zaova. Na kraju, posle godinu i vise mlacenja po Zavodu za mentalno zdravlje, ispostavilo se da je mm bio ljubomoran i da mu je smetalo sto je gurnut u drugi plan, nakon rodjenja devojcice...on je isao tako daleko da je prestao da prica, poceo da muca i sl. Sve o se samo u blazoj formi javilo i kod sestrica mm, ali trajalo je 1-2meseci.
Veliki [sm=smiley31.gif]

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:24:52)

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Bubi,Eco, neka nase bebice odaberu dan kad zele da izadju, mi ih svakako cekamo spremne[sm=bravo.gif]

Bas tako Ipo, ja sam opustena, kad bude bice[sm=smiley36.gif]!

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:26:53)

jeste,daco,vec su nam u beogradu nagovestili mogucnost da ce boza mozda malo da regresira i da se povuce u sebe zbog bebe,bar u pocetku.tako da se trudimo da uvek jedan od nas bude i radi sa njim,bas zbog toga.
a,klinac nasih prijatelja,bozin vrsnjak isto kad mu se rodio brat poceo da muca i postao nemoguc.
[sm=smiley31.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:36:08)

Bubi,hoces se ti poradjati u NS? aaa izvini,sad videh gore da si vec napisala [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:38:56)

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

Bubi,hoces se ti poradjati u NS? aaa izvini,sad videh gore da si vec napisala [sm=smiley1.gif]

pa prosli put sam se porodila u NS a sada kad smo se preslili blizi mi je Sombor ali posto nismo menjali adrese jos uvek pripadam NS. a i volela bih tamo jer je porodiliste lepo, cisto, novo...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 10:54:46)

ja u svoje porodiliste (N.Front) nisam ni krocila, kad dodjem tamo bicu ko u lavirintu[sm=smiley36.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:00:04)

Zenskaci hoce li se neka poradjati uskoro [sm=jezicek.gif]
Kad vec pricate o ljubomornoj deci secam se mog starijeg sestrica kad je dobio brata, nakupovali mu gomilu poklona i kao donela mu beba. Kad se izigrao i sve razvalio kaze beba moze da ide dosta je bila [sm=jezicek.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:03:26)

IZVORNA PORUKA: wivern

[sm=jezicek.gif]

evo ja cu biti dzentlmen, dajem prednost eci i bubi, dok se ja jos malo iskuliram sa emocijama [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:11:02)

Branki,nemoj da imas taj osecaj,mislim da i oni to osete,polako,i treba da se navikne da nije ceo svet oko njega..secate se da je moja T otisla posle 7 dana od porodjaja prvi put kod babe na 7 dana,htela sam da svisnem,ali bilo je bolje i za nju i za mene! Taman sam sredila grudi,uhodala se,a ona nije nista osetila! Ja sam imala srece da nije ljubomorna bila,ali je dosta i samostalna..takva je,ne trazi da se igramo sa njom,mozda je lakse zato i prihvatila sve to..sama pali komp,uzima igracke,sve joj je na dohvat ruke..sve sto zeli[sm=smiley36.gif]

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:18:54)

Samo da vas pozdravim drage dame!
Mi tek sad doruckujemo jer smo se opet uspavali. [sm=smiley1.gif]

Juce smo bili na Ekspertnom UZ, u 12+1, bilo je zbilja divno iskustvo.
Doktorka je zadovoljna, lepo nam je nahvalila bebca, da lepo napreduje i nadam se da ce tako ostati sve do kraja.
Nismo imali potrebe da radimo jos i double test. Tako nam je receno.

A on se mali pokrio rukicama, jedva smo uspeli da mu vidimo nosic, a nogice samo sutiraju. [sm=zz_bounce.gif] sto znaci da je i vrlo aktivan. Eto, ko jos uvek nije imao ovo iskustvo, zelim vam od srca jer je predivno. Trajalo je dobrih 20 minuta.

[sm=zz_wink.png]

Navijamo za buduce mamice! Ima vas mnogo na listi za naredne mesece. Nadam se da ce se prosiriti lista dok mi dodjemo na red...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:27:15)

Kad vec pricate o ljubomornoj deci secam se mog starijeg sestrica kad je dobio brata, nakupovali mu gomilu poklona i kao donela mu beba. Kad se izigrao i sve razvalio kaze beba moze da ide dosta je bila [sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ja ovo ne smem mojima da obecam,bankrotiracu

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:40:48)

meni mama prica kad mi se rodio brat,a razlika je 4 i po godine izmedju nas,a ja rekla-vrati ga,sto si morala da ga rodis[sm=smiley36.gif]
bili na vakcini,i dalje spava,dobro sve,mirni smo do savetovalista sa mesec dana...

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 11:46:41)

Nikad necu zaboraviti posetu drugarici koja se porodila. Vec ima devojcicu, a ja sam bila da vidim batu. Mi smo pile kafu pricale, a ona se u drugoj sobi igrala. Posle nekog vremena dolazi i gura batu iz maminog narucja, sve vice "pusti ga mama"! Ona joj kaze: Ali, plakace bata.
Pa nek place!!

I dugo se borila s njom. Jednom je zatekla bebu u kreveticu bukvalno zatrpanu igrackama. Ona mu je sve igracke DALA samo da ne bi mamu okupirao i da ga ona ne uzima.
A da se dernja i histerise, to je bila svakodnevica, a posebno kad su gosti tu, ona se ne smiruje, zeli svu paznju.
Tako da ljubomora moze biti i opasna i treba biti na oprezu.

Svaka vam cast mamice, kad se jos i s tim borite! [sm=smiley32.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 12:36:56)

IZVORNA PORUKA: serpica
ja ovo ne smem mojima da obecam,bankrotiracu

Serpi ti devojcicama kazi da im donosis najmoderniji tip lutke [sm=smiley36.gif] Piski, kaki, dere se kad je gladna..ma hit [sm=bravo.gif]
A decaku moras ipak nesto kupiti, njega lutke ne zanimaju.
Moju sestru je majka zatekla u mom krevecu kako me gazi [sm=smiley36.gif], sad sam samo malo nenormalna inace mi nista ne fali

Seri pa ti vec 20-a nedelja.jaaaooo kako leti vreme, jupiiii

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 12:38:29)

Jutro .-)

[sm=smiley36.gif]

Kod mene kao kod vonavoj, L nije uopšte bila ljubomorna. Bili ja tu cijelo vrijeme, uključili smo je u sve što se tiče bebe, kupanje, mazanje kremom. To joj je bilo zanimljivo. Valjda jer je djevojčica. A i često smo njega ostavljali kod babe, da bi otišli sa njom u šetnju i radili sve ono prije nego što se on rodio.
Ma dođe to sve na svoje [sm=smiley31.gif]

tatjan@ -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 12:44:31)

Cao svima, eto ja se prijavljujem u trudnice po treci put :) Vidim da se promenilo od prosli put, nema vise chat tema po tromesecjima..
Nisam planirala da se ukljucim ovde dok mi se trudnoca ne potvrdi na UZ, ali naterala me muka.. Ako se neka od vas seca ili je mozda na pocetku trudnoce, do koje mere i kakvi bolovi su normalni?
Ja sam 5 nedelja trudna prema svemu i od sinoc imam konstantan tupi bol u donjem delu stomaka, te jacine da bi rado popila panadol. Na poslu sam i mogu da radim, nije mislim da me boli najstrasnije, ali je stalno prisutan, ko da me nesto razvlaci dole [sm=zmeden.gif]
Jeste da mi je ovo cetvrta trudnoca po redu, ali ja ne mogu da se setim vise kako je to bilo u startu i da li je taj bol normalan ili ne, a kod ginekologa idem za nedelju dana.. Help please [sm=smiley1.gif]

ishler -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 12:51:06)

Tatjana ja sam imala u obe trudnoce,pila doduse utrogestan od pocetka,u drugoj funkcionisala normalno,znam da sam imala do 7-8 nd konstantno,a posle povremeno,siri se materica,to je normalno sve dok nema sveze krvi.Neke trudnoce imaju svakakve bolove ja sam jedna bila od tih a neke nemaju nikakve.

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 12:57:14)

Choopa,bas tako,u sve je ukljucena i potenciranje da je to NJENA SEKICA,tad se pravi vazna..ona cak ima faze da ne da nikome da pridje njenoj sekici,samo ce ona da prica i da je zabavlja! A za kupanje,sve zna..dodaje,otvara,pere kosu.

tatjan@ -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 13:00:07)

Secam se i ja da sam imala bolove tipa da me probode povremeno a mozda i neke jace, e bas ne mogu da se setim. Verovatno nije nista, ali eto ja brinem ko i uvek, imala sam losa iskustva. Koristim i ja Utrogestan, zbog pobacaja i krvarenja u prethodnim trudnocama , pa sad i ne moze tu nesto vise da se uradi, samo da cekam pregled.
Nemam krvarenja, nije jak bol, valjda je sve dobro :)
Secam se da jedino nisam imala nikakvih bolova onaj put kad sam imala pobacaj, ni grudi me nisu bolele, nista.. a sad mi gore, ne znam sta cu s njima [sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 13:29:00)

evo i mene... sta ima?[sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (27.1.2015 13:31:25)

Nisam otisla na priredbu kod starije cere [sm=smiley13.gif] bas me boli stomak i ostala sam da odmorim,otisle babe i mm sa mladjom.Bas mi zao ali nisma bila u stanju

Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sledeća stranica >   >>