Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 0:01:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Upravo TO! U ocajanju joj ponudim cokoladu i ona se obraduje i na kraju je NE pojede vec je samo drzi u ruci . Da palo mi je na pamet da joj ponudim AD3 Sto kazu sit gladnom ne veruje Sve ali apsolutno sve se slazem sa tobom Maslacak.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 0:01:46
|
|
|
|
Maslacak15
|
ja slabo zalazim na teme o ishrani izmedju ostalog i zbog toga sto su mi ti jelovnici naucna fantastika Ja sam srecna kad pojede jedan obrok kako treba dnevno. Nekad jede ko "covek" ali kad ne jede blagi uzas... meni je to praznik kad skuvam a on pojede Tako da kad krenu da mi pricaju o ovoj a ne onoj zitarici i rafiniranim menijima... nisu zene nista krive naravno nego ja imam nakrivo nasadjeno dete Ali uglavnom zna da ceni sta je dobar losos
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 29.1.2015 0:03:52 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 0:04:35
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja ne mogu da verujem da dete koje je jelo sve sad skoro uopste ne jede preko dana. Ja srecna ako uracunam sve obroke da je ustvari imala jedan normalan. Npr ujutru popije samo jogurt, uzina samo jabuku, ruca samo krompir, vecera samo meso i npr svezu papriku. Znaci TO JE STRAVA DAN KAD SVE TO POJEDE! Inace bolje da ne pricam kakvi su ostali "strahoviti" dani i moja voli ribu ako budem spremala ribu jos neko vreme pocecu da povracam od ribe . Npr jedno vreme je stalno trazila kuvani kukuruz evo ja u nadi da ce ga jesti juce ma jok ni jedno jedino zrno. Ali ona nece ni da lizne. Znaci nije u pitanju ukus. Ja cak i spremim ono sto ona voli ali ona valjda to bas danas nece pa nece da ja mogu da dubim na glavi
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 29.1.2015 0:06:35 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 0:15:38
|
|
|
|
Azra_
|
Ja znam šta su muke oko spavanja, ali muke sa jelom nemamo. Ne zato što je dete ješno, nego nekako smo taj red davno uspostavili, jednostavno, to je dozvolio. Šta god da mu sipam u činiju-jede. Dok ne pojede, nema ustajanja. Mislim da svako od njih od rođenja ima nešto što možemo obikovati i na čemu se može raditi, a opet svi imaju svoje slabe tačke i tu teško prave ustupke roditeljima. Skoro nam je bio u gostima kum. Nemac je. Sva su mu deca drugačija iako su ih sve isto vaspitavali. Njegovo 4.dete po redu sada ima 4,5 god. spava od 19-7h i +2 sata preko dana. A za ručak mu je omiljeno jelo kečap, kiseli krastavac i hleb.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 0:18:46
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Azra da je meni neko rekao npr prosle god u ovo vreme da cu ja imati muke s mojom D oko jela ja bih rekla nema sanse. Ali evo skoro vec pola godine vodimo "rat". Probala svasta, ma sve nacine, da je drzim gladnom, da je nutkam, da joj ostavljam hranu po kuci, da joj "uvaljujem" ma nema sta nisam. I evo ja iskreno nemam resenje niti savet za ikog ko je u slicnoj situaciji. Za spavanje sam bar imala po koji savet . A i sto se tice spavanja sad ce i moja da se probudi. Racunam uskoro.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 2:04:41
|
|
|
|
Azra_
|
M&LJ jesi li probala neki sirup za apetit? P.S. ja mog još uvek čekam da se budi, zeznuo me nešto. :-)
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 7:21:53
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Nocna pticica juce zakuntao u 22h I jos uvek spava. Budio se oko 3 da pije mleko. Ja zadovoljna i naspavana.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 7:31:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Azra dajem joj sirup za poboljsanje imuniteta pa on bi kao trebao malko da poboljsa i apetit. Sta ja znam. Nemam pojma da li je slucajnost ili ne ali stvarno ako ga ne pije manje jede nego inace (jos manje nego inace) Kilaza pada. Ujutru je merim nakon obavljanja na nosi. Svejedno da li je merim svaki dan iil ne ali u odnosu na prvi dan merenja ona sad vec evo ima 400g manje. Inace nocas se probudila u 2 i trazila njeno cenjeno mleko, ja naravno nisam dala, bile smo budne do pola 5. Bas sam grogi. Napolju mraz. Ma vodicu je da se spici i izmori. Icicemo do vocnjaka da vidim da nam nije neko pokrao kruske, taman dok predjemo ceo vocnjak ima da se izmori posteno Odoh mame da joj pravim dorucak koji cu JA pojesti
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 7:57:01
|
|
|
|
emicaa
|
Jutro mame. Ljišo nadam se da će se to kod vas brzo riješit,ali ja ovo što čitam tvoje mi toliko vuče na intoleranciju na laktozu,i ja bih ti predložila da probaš mlijeko bez laktoze,ali naravno prvo poslušaj doktoricu.Ili kupi Dunji kozicu T jutros odvalila do 4 u komadu,popila mlijeko,malo se vratila i nastavila do pola 7 Preporodjena sam,inače ovo je prvi put da je 7 sati u komadu prespavala.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 8:18:06
|
|
|
|
jocajaca
|
Dobro jutro! Joj kad vidim vas ovdje I ja se tješim da nije moje dijete jedino koje ima preko godinu dana a I dalje se budi 3,4,5... puta. Ssmo jednu noć se desilo da se budila jednom I to zato što je zaspala poslije 22. Ja sam hronično neispavana. Ljišo ne znam da li si probala da svojoj curici daješ onu matičnu mliječ ona poboljšava apetit znam po svojoj starijoj, ona do duše nikada nije imala problem sa jelom šta vise, ali dok smo joj davali matičnu mliječ bila je stalno gladna, a ja se sjećam negdje pred kraj osnovne mi je mama davala nekakav preparat od aloje za brže zarastanje I bolji imunitet znam da sam se u tom period udebljala jer sam stalno bila gladna, a poslije mi je strina, koja se inače bavi tim proizvodima, rekla da on otvara apetit. A ima li ko recept za smanjenje apetita to meni treba ja pojedoh sve živo što mi se nađe na putu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 9:18:18
|
|
|
|
superm
|
Dobro jutro! Bas lep dan... Moja majka nam je u poseti, deca su oduševljena. Sinoc su jedva zaspali Juce sam na poslu dozivela razocarenje ljudi su postali mrtvo more, šokirana sam. I dalje sam pod utiskom. Kao zele promene, novog direktora, kukaju non stop, a kada im se ukaze prilika, glasaju za staru direktorku. Joj 4 godine tapkanja u mestu...
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 9:24:53
|
|
|
|
Maslacak15
|
Dobro jutro mame, Pa neznam Azra i moji odrastaju u Nemackoj i uz Nemce ( muz mi je Nemac), provode 7,5 h dnevno u vrticu pa to nema efekta. Cetiri od pet dana u nedelji ja dobijem izvestaj " Za rucak nije hteo nista da jede, za uzinu jeste malo ( uglavnom voce i neki dvopek)". Kad mi kazu danas je jeo to i to ( desi se da mu se svidelo, mogu da slavim). Inace imaju rutinu obojica, lezu u 20h , spavaju do 7 ujutro, stariji se ne budi vec godinu ipo dana, mladji se probudi jednom ponekad. I u vrticu je poslusan sedi za stolom itd ali nece da jede sta mu se ne svidja. A ima dana kad mu se nista ne svidja. Misho moj F je imao sa 6 meseci 10 kg, sa 14 meseci 14 kg, sa dve godine 15, a sa tri godine 15,5 to ti sve govori. Strajk je poceo tako sa 15, 16 meseci kad je postao samostalan. On ne dozvoljava da ga hranim, obojica se hrane sami, to se ovde forsira u vrticu i tamo ih ne hrane. Tako da ja ne znam kako bi ga naterala osim da ga umlatim na mrtvo ime i nateram da proguta ( ne znam da li bi upalilo ali mi ne pada napamet da primenjujem sadisticke metode vaspitavanja). Ucene nekad pale, nekad ne. Tipa da mu obecam nesto za dezert ako bude jeo. Takvo je dete, tvrdoglavo i izbirljivo. Jedina uteha je da to sto mu se svidja, kad hoce, onda lepo pojede. Poslednjih mesec dana nesto je bolje, da ga ne ureknem. Ja inace ne korisitim caj za lecenje dece, posto i jedan i drugi odbijaju da ih piju. Tako da eto rodila sam svojeglav narod. Inace ne mislim da su preterano neposlusni. Samo tvrdoglavi.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 9:29:29
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja sam stava "ako neće da jede, ne mora, kasnije će". I tako je uvek, posle pola sata opet ponudim ona pojede i više od očekivanog. Poslednjih dana traži čudne stvari, pljeskavice, kobasice... Dunulo joj Pljeskavice sama pravim, kobasice naručila domaće i rešen problem.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 9:32:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maslacak isto i kod nas, pocelo sa nekih godinu i po, u vrticu pojede uzinu i popije npr sta ima uz dorucak, mislim da rucak nijednom nije pojela. Isto uredno sedi za stolom dok svi drugi jedu ona nista. Isto jede sama i nema sanse ja da je hranim. Sve isto. Mene eto sad brine samo to sto ona gubi na kilazi od kad sam joj ukinula mleko. Znaci da ju je mleko drzalo na istoj kilazi kolko tolko. Kozije pogotovo koje je sjajno sa svim vitaminima mastima i td. Kravlje sam oduvek znala da joj ne prija i evo zadesilo se malo duze da nema kozijeg i kravlje joj napravi problem. Zato joj ne dajem. Ona je vesela ma sve i dobra sto ti kazes bas poslusna ali je za*e*ana strasno. isto tvrdoglava i ne vredi se nastavljati ili hoce ili nece. Znaci ja se ne bih brinula da ona stoji na istoj kilazi ali posto gubi naravno da se brinem. No cekam da prodje jos par dana a cu videti sta cu i kako cu.Uraditi analize na netoleranciju i tako.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 9:45:59
|
|
|
|
Maslacak15
|
On ima jasnu predstavu i objasnjenje. Na primer, izbegava bilo kakve sosove. Kaze bljak mu je. Znaci ako imaju spagete sa necim, on eventualno pojede suve spagete. Trazi da mu daju suve. To se inace racuna u uspesnije obroke u vrticu. Naravno da se brines ako gubi na tezini. Ja sam ga nisam cesto merila, ali mi je u principu bilo lakse jer je startovao kao buca tako da je imao zalihe. ne znam Koliko tvoja D ima? Nije on neuhranjen, pedijatar kaze da je OK ali nebi valjalo da vise mrsavi. Ko sto rekoh maaalo je bolje. U srbiji je otkrio ljubav prema rostiljskim kobasicama. Sad ima nekih 16 kila i malo jace. Znaci popravio se preko praznika. Nadam se da ce prestati da majku dovodi do ludila. vidim da pomalo rade stvari tipa " vidi kako S lepo jede postace veliki i snazan a ti ces da budes mali prdavac" ""Necu da budem prdavaaac". Lakse je sto je sve razumniji, mogu sa njim da se igraju psiho igre pomalo, ali sto kaze LJ Z...ban igrac. Sladak je kad krene "Danas sam jeo pire i sad sam veliki porastao, mogu da vozim tatin auto " hahhaahha
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 29.1.2015 9:49:10 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 10:19:20
|
|
|
|
Brand new mama
|
Jutro cure! Ha,"prdavac" ja sam mislila da samo ja koristim tu rijec za tjeranje djeca da pojedu obrok;) MiLJ,stvarno sto kaze maslacak,da joj kupis formulu(nemam pojma da li kod nas ima formula za vece klince,ja sam I. davala to do 2 godine,tek od tad sam mu davala kravlje) Znas,da mi je neko rekao da moj I. nece da jede povrce,samo bih mu se nasmijala.A sad-brokoli,koji je obozavao,napravi facu kao da sam mu pacova na tanjir stavila, spanac, papriku(ne daj boze,on nece da jede crveno povrce),kukuruz,salatu..a kao bebac je jeo sve sto mu se stavi.I sto kaze Maslacak-fajront. Nekad jede samo krompir...nekad samo meso,nekad pojede cetiri parceta hleba dok mu tanjir pun...ili umace taj hleb u corbicu,a kasiku u ruku da uzme-no way.No,ako mama obeca da ce da pravi mafine, ili bilo sta od testa,onda ni djavo nije vise tako crn-moze i brokoli. Ali sa 5,5 ima 24 kg.Mladji se rodio sa 4,4kg,a dosta je sitniji od I. u tom uzrastu.I moja mama se mucila oko hrane sa mnom,pa nije fer da meni bude bolje A ja sam bila normalno razvijeno dete,no kroz naocare moje mame sam izgledala kao neuhranjeno etiopljansko dete i samo je cekala da sleti neki lesinar i odnese me A imala sam 22kg sa nepunih 7(2,5kg manje nego moj sin sa 5)
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 10:28:28
|
|
|
|
Azra_
|
Maslačak, to je i bio moj zaključak. Kako je jedno dete odličan spavač, ali bi živelo na kečapu i kiselim krastavcima, drugo opet ima neki drugi šablon... M&LJ, moja svekrva je do 7-8 godine moje zaove plakala svaki put kada bi devojčica trebala da jede. Živela je na supi i Krašekspresu. Sve su probali... Eno je sada, devojka, istina, i dan danas jako probirljiva i teška na hranu.
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 10:34:11
|
|
|
|
doktorkakristal
|
jutro mame pec pec imamo temu pa molim da se svaka dalja diskusija odvija tamo klik
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 10:54:04
|
|
|
|
wivern
|
Bar dan zene.. Ljiso ti sa tim jelom kao mene da opisujes Moja majka zbog mene izbegava da cuva unuke tj cuva ih ali samo ako ne moraju da jedu Iz mog iskustva nece pomoci ni vitamini, ni riblje ulje, ni tablete protiv glista i pantljicare... Nutkanje i teranje deteta da sedi za stolom dok ne pojede ima samo kontraefekat i dete jelo shvata kao nametnutu obavezu. Ne znam sta da ti kazem kako ces namoliti dete da jede, moja majka nije uspela. Do moje 25 godine sam imala 45 kg, a onda sam pocela da jedem sa uzivanjem i dosla do magicnih 52 kg. Tako da Ljiso ne bila ti u kozi
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 11:16:20
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hoce deca malo da menjaju meni ... Dobro jutro svima, kao pregazena sam, budile se u 7 , vec u 9 zabole opet u krevet, ma ni i nterfon nisam cula
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 12:01:31
|
|
|
|
Klarita
|
Ola, muheres Necu da komenatrisem, samo cu da kazem, Ljiso drz' se mora da prodje...i u pravu temu napisacu ti nesto sto mozes probati. Ja sam cula lepe vesti, jos jedna moja drugarica se zaposlila, i bas sam srecna zbog nje...iako je lekar na gerijatriji, peva od srece jer konacno zna za sta se mucila i ucila, a pri tome je i samohrana majka, pa je sreca neopisiva Doco, dace Bog da nas i ti ovde obradujes slicniim vestima Ja sad dosla iz nabavke, N spava. K u vrtic. Jedem neku proteinsku cokoladicu i mrzim sebe sto moram da smrsam Jbt, izadjes iz kuce, potrosis 5ooo ladno a, sta sam kupila? Nista...pampers, mleko, mleko za friz, 3-4 kasice, probiotik...prepitujem se...ah, da i lanene plocice za moju dijetu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 12:15:54
|
|
|
|
bubulence
|
Klarita sestro, ja bas sada gledam svoj racun, potrosila sam 2700 din a donela kuci jednu kesu i jednu kesu ostavila u vrticu... a poslala sam muzu spisak za nabavku, on ce potrositi bar duplo vise od mene... a nista posebno... sve nam pare kroz guzicu i kulatilo odu... i bravo za drugaricu, danas kada cujem da je neko dobio posao jednako je kao da je dobio 7 na lotou . moje dete spava, ja lezim pored nje i mirisem je ...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 12:32:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Joj izvinjavam se pisacu u temi . Ja valjda svuda pisala osim u toj temi. Najvise sam pisala u ishrani deteta od jedne do dve godinice ali sad smo izasle iz tog okvira. Pardon ja napisala opet ovde post.Evo kopirala sam tamo a ovde uredila. Ja o novcima ne smem da pricam. Ali dobra sam. Kad odem u prodavnicu sa hiljadu din i vratim se sa punom kesom mm se uvek iznenadi "Sve to si kupila za 1000??" eheheh al ja sam talenat
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 29.1.2015 12:36:50 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 12:57:32
|
|
|
|
ishler
|
Dobar dan mamice,ne znam gde da postavim pitanje,da li je neko imao iskustva sa crvenilom oko anusa kod bebe,iskljucivo sisa.Probala sam i seba med,pavlovic inace koristim,probali sa p sa ektoinom,pantenol mast jedino malo smiri ali ako ne stavim samo jedno mazanje opet isto.Da li je moguce od zuba,mnogo balavi i trpa jako ruke u usta, bas je muce zubici.Ili moze biti nesto drugo.Hvala u napred
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 01/15 [chat] 29.1.2015 13:01:50
|
|
|
|
mama krava
|
Ishler, nemam iskustva sa tim, ali nama pomaže SUDOKREM. Samo da ti kažem da sam negde čitala da Pavlovićeva ne odgovara deci koja imaju atopijski ili kožu koja je sklona ekcemima.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?