Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.1.2015 9:12:36
|
|
|
|
mirkam
|
Ja sam M ponudila kad smo dosli iz porodilista silikonsku anatomsku varalicu, koju smo unaprijed kupili.Gadio se nenormalno, imao nagon da povrati i jos vise vristao.Pokusavala nekoliko puta i odustala.Onda se sveki sjeti i nadje negdje varalicu od kaucuka, okruglu.Ja mu ponudim, a on istog casa prestane da place i umiri se.Od tada se ne razdvajaju Sad je vec koristimo samo za uspavljivanje, preko dana bas slabo. Problem je sto tih okruglih od kaucuka bas slabo ima da se nadje.Kod nas samo od Campola.Dugi i ne rade okrugle, samo anatomske, a on je nece nema sanse. Tako da DA, ja sam ZA.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.1.2015 13:49:35
|
|
|
|
superm
|
Veliko protiv!
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 21.1.2015 16:22:15
|
|
|
|
MakiJ
|
ja sam za
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 21.1.2015 16:33:07
|
|
|
|
Klarita
|
Ja sam za, ali samo u cilju lakseg uspavljivanja K je nikako nije htela, a ja sam kupila najlepse moguce u tom trenutku, i stavljala sam joj tako da je slikam (to je tako obicno sa prvim detetom ) i onda sam ih iskuvala i sklonila u teglicu i u viseci deo...kad je vec napunila, 7-8 meseci mucila sam se da je uspavam, bile vrucine, uzas...i ja posegnem jednog dana za tom teglicom i ubacim joj u usta cuclu opranu samo pod jakim mlazem vode i ona se ukomira momentalno...onda nam je cula sluzila za dnevna spavanja, paaaaaaaaa sve do 14 meseci...Nikolaju vec dajem od rodjenja i opet samo kad ga uspavljujem a, desava se nocu da se promeskolji, ja mu ubacim cuclu i on nastavi...a, isto tako ne pocne li da je cucla odmah, ili pocne da je izbacuje i vadi i baca, znak je da mu se ne spava i nema sanse da ga uspavas
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 15:42:54
|
|
|
|
pngpme
|
Tema je mrtva, ali eto da pokušam... Da li je neko imao iskustvo da cucla ometa dojenje/učenje da sisa itd?
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 15:55:58
|
|
|
|
mila83
|
Ja sam dojila troje i od pocetka su koristili i lazu,i nisam primetila da im je smetala.. Flasica ih vise zbunjuje,pogotovo u tom pocetnom periodu dojenja,pa gledaj da to izbegavas..a i lazu,sto da ne..ako ti ne treba. Evo sad sam mojoj T sklonila dudu,za vikend je napunila 20 meseci,i to mi je previse..mada nije bila vezana za nju,pa nam nije problem,samo uvece za spavanje,a sad je i ne trazi.. Sa prvo dvoje sam sklonila oko 16.meseca. Ja jesam za lazu,puno puta mi je pomogla kada su bili nervozni i bolesni,nestrpljivi,ali ne treba beba svakodnevno da je ima dostupnu i u ustima. To je vise roditeljska navika,nego decija,sto su stariji...
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 16:03:34
|
|
|
|
eca89
|
Ja nemam ništa protiv dude, moja jednostavno nije htijela, izbaci je pola metra od sebe i to je to, na početku sam i forsirala, ali ona je odbijala. Sad vidim i da je prednost, jer imam drugarice koje muku muče da ih odvade!
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 16:08:35
|
|
|
|
pngpme
|
Hvala puno na odgovoru. Znam da ih zbunjuje flašica, baš čudno što ih cucla ne zbunjuje. Nisam ni ja za pretjerivanje, ali kad sam vidjela da moja sestričina koja je bila ozbiljno bolesna i u jakim bolovima na sam pomen cucle postaje smirena, tužna, ali smirena (pjevanje pjesmica i umirivanje ništa nije pomagalo), svaka dilema je nestala. Ima i puno mana, neka djeca neće cuclu (ni muž ni ja nismo htjeli), ali ako naša beba bude htjela spašeni smo u kriznim situacijama. Opet, uvijek ima raznih iskustava. Mene je samo zanimalo da li ometa dojenje.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 16:14:28
|
|
|
|
Mala Elena
|
Eco slazem se, ali se ne kajem sto je ne prihvataju jer ionako imam muke sa odvikavanjem od pelena, ne fali mi vise odvikavanja
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 16:27:29
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena ionako imam muke sa odvikavanjem od pelena, ne fali mi vise odvikavanja I ja sam krenula u ovu akciju !
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 25.5.2016 17:25:55
|
|
|
|
isidora88
|
Mateja je obozavao cuclu, mislila sam da ce u skolu sa njom, sa 20 meseci se odvikao za 1 dan, sam je odlucio da je veliki decak Aleksej ne voli nesto posebno dudu, retko kada hoce, obicno kad mu se spava par minuta cucla i pljune.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 30.5.2016 0:39:27
|
|
|
|
muzicarka
|
Viktor je nesto malo koristio, davali smo mu jer je previse plakao , a prestali smo veoma lako, mi odlucili a on se nije bunio. Beba ,sadasnja, nece, gadi se i ima nagon za povracanje... A sto se tice flasice, mi smo V davali prihranu par puta jer smo mislili da je gladan pa nonstop place, ali mu to nije ometalo dojenje...
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 30.5.2016 12:55:35
|
|
|
|
Anarunika
|
Ni za ni protiv, moji je jednostavno nisu hteli a ja nsam insistirala. Nisam čula za neke loše posledice od dude pa ako je tao i bebama i mamama lakše,što da ne, neće mu u CV-ju pisati da li je i dokle koristio dudu
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 30.5.2016 15:05:55
|
|
|
|
muzicarka
|
Nisam ni ja ni za ni protiv kome je tako lakše ili ko mora neka koristi ali ne bi trebalo insistirati
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 2.7.2016 13:28:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja sam za cucu :) Sin je koristio uglavnom za uspavljivanje, a bebica je nesto ne voli, retko kada je hoce.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 2.7.2016 15:33:39
|
|
|
|
isidora88
|
Ja sam za, Mateja je obozavao dudu od prvog dana, Aleksej se gadio nekih 2 meseca, sad je hoce ali samo kad se uspavljuje, a Mateja je nije pustao 24h
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 2.7.2016 15:52:12
|
|
|
|
Khaleesi
|
Zavisi sve od deteta, ova starija i sada bi je dudlala, voli sta ce, a mala pljune preko cele sobe odleti :D meni ne smeta ako je njoj lepse sa ili bez dude neka je, nek uziva
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 2.7.2016 22:46:36
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Veliko ZA, prvo dte je htelo, drugo Ni pod razno, a sad V onako na par minuta i pljune i to kad je bas nervozan inace nece.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 28.10.2016 15:07:01
|
|
|
|
Animsaj9
|
Pa ako je voli sto mu neces dati , narano nece je cuckati sa 5 godina , odvices ga
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.6.2017 10:47:43
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Koristimo je,ali samo za uspavljivanje.Kad se uspava,sama je izbaci vrlo brzo.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.6.2017 11:48:52
|
|
|
|
emicaa
|
David je ne vadi po cijeli dan,osim kad ruca.Nekad se zaigra i zaboravi za nju,ali cim se sjeti odma u plac
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.6.2017 11:53:07
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Za sam samo za spavanje.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.6.2017 12:13:55
|
|
|
|
Milena18
|
Negde sam čitala da cucla doprinosi razvoju mišića vilice i da je zbog toga u skandinavskim zemljama baš preporučuju. M je isto koristila samo za uspavljivanje, ali je sama batalila pre jedno tri meseca.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.6.2017 12:15:47
|
|
|
|
krin 40
|
Protiv..ni jedno moje dete nije je koristilo
< Poruku je uredio krin 40 -- 12.6.2017 12:16:46 >
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 12.6.2017 12:17:52
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sad sam misljenja ` ovako....Nisam striktno ni za ni protiv. Samo je T koristila i to kratko, lako se odvikla sa godinu dana malo jace. Drugo dvoje ne nikako. Mada mi je sve preko godinice puno. Ali ono za sta sam Protiv je kad vidim da deca sa 2-3 godine koriste varalicu... alooo cemu to?
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.6.2017 12:19:02 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
da li vozite auto?sneza90da li imate vozacku dozvolu?da,skoro sam polozila (
15%)
da,odavno sam polozila (
71%)
nemam jos uvek (
15%)
Ukupan broj glasova: 232Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!