Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 9:23:40
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam za dudu,mateja je obozava uvek zaspi sa njom
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 10:23:15
|
|
|
|
Ana007
|
Moja V do nekog 4 meseca cuclu nije mogla da vidi očima.Ja joj stavim ona pljune,i napravi gramasu u fazonu šta si mi ovo dala,bljak .Međutim,pred spavanje sam krenula da joj dajem,i na kraju je prihvatila,mada ni danas nije nešto luda za njom.Dam joj cuclu baš kad krene da se kmezi preko dana i uveče kad treba da legne da spava.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 11:18:10
|
|
|
|
jelenadunja
|
D nije zavisna,al joj prija kad treba da zaspi,i kad je kenjkava tj.nervozna,tako da sam ,,za,,
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 11:25:24
|
|
|
|
lanajelena
|
Lana je cucala do 3,5 godine,psiholog je odvikao jer ja nisam uspela sad i ovaj malac dudla po ceo dan
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 12:08:30
|
|
|
|
MarijaBg
|
Moja beba nece lazu A nervozna je kad je presvlacim pre sisanja, pojede sve prstice, ma celu ruku gurne u usta I ljuti se, pa se zacrveni... A lazu samo ispljune. Vidi dete da tu nema mleka, nece da vuce na prazno
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 15:32:52
|
|
|
|
mati
|
Mata izgleda ne zna svrhu te cuce. Mozda je koristio nekih mesec dana, a onda sam prestao. Sad kad mu je dam on pocne da je gricka i da joj se smeje. Mada, po meni ako je dete nemirno zasto da ne, ako ga umiruje, samo je posle tesko odvikavanje.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 15:44:34
|
|
|
|
AndreaK
|
Meni bebac jos ne zna da je koristi, a ni ne trudim se za sada da ga navikavama na nju, za koji dan puni mesec dana, pa ...bice dana... a stariji dudu trazi samo kada se uspavljuje...ali neobavezno... tako je bilo i dok je bio mladji, nikad nije mnogo "dudao"... Ja sam ZA varalice, ali umereno... i ono sto bih dodala u vezi toga...steta je da na svakoj drugoj fotografiji dete bude uslikano sa dudom... ja to nisam zelela... svaka njegova grimasica je mnogo lepsa od neke tamo dude.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 21:36:40
|
|
|
|
red sonia
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Lana je cucala do 3,5 godine,psiholog je odvikao jer ja nisam uspela sad i ovaj malac dudla po ceo dan kako ju je odvikao?mislim kojim metodama? moja sestra je prst sisala do vrtica i svasta su joj mama i tata radili da je odviknu i nista...i kad je otisla u vrtic i videla da tamo niko ne sisa prst,bilo ju je sramota i sama je prestala
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 21:38:46
|
|
|
|
LillyT
|
MM-ova sestričina ima 3.5 godine i još uvek cucla. Vidim da se nerviraju i da se baš bore sa njom, ja nešto palniram da na leto skinem dete s cucle
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 21:40:29
|
|
|
|
Lu
|
Samo pustite dijete da pregrize dudu i nema kupovanja nove, brzo će odustati od nje
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 23:25:03
|
|
|
|
mmms
|
Najbolje je i bez cucle i bez palca,ali ako mora bolje cucla jer nju mozes da ukines kad god hoces a palac ne!!!Mi smo koristili cuclu do godinu i po,prvo joj preko dana nisam uopste davala samo na spavanje a kad se navikla onda sam ukinula i na spavanje rekla sam joj da je maca odnela,2 noci je nemirno spavala cesto se budila trazeci je ali je brzo proslo.Zato neko vreme posle toga kad setamo i vidi macu na ulicu hoce da je izbije sto joj uzela cuclu Nista mi ruznije nema nego kad vidim na ulici dete 4,5 godina i cuca cuclu. 06.04.2008.rodjena mamina lepotica
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 5.5.2011 23:39:05
|
|
|
|
indy_25
|
Meni su bas slatke bebe sa cuclama. Sin cuclo do 1 i po g a Sara ne znam do kad ce. I sluze cucle pravo. Ja i drugarica nekad u gradu njena beea vristi nenormalno ne moze da se smiri nikako moja Sara cim nesto negoduje uvalim joj cuclu i djete ko bubica Ha jesam kvarna djetetu cuclu uvaljujem da bi ja na miru mogla piti kafu .
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:33:09
|
|
|
|
zeljo
|
ja se dvoumim da li da vec od sada pocnemo da upotrebljavamo varalicu, zao mi je jer je jos uvek jako mala... ali zao mi je i mojih grudi koje joj sluze kao varalica posebno kad se unervozi....
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:34:40
|
|
|
|
Anoniman
|
A što ne biste? Ima malih duda za male bebe, to znaš.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:38:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
zeljo, mozes da joj dajem u kriznim situacijama. Ne moras stalno. Ali sve zavisi da li ce hteti. Nasa nije htela cuclu. Sad vec hoce, ali joj ne dajemo stalno.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:39:45
|
|
|
|
minna
|
Mi jos koristimo malu dudu za male bebe, drugu ni jednu nece Uskoro ce moci da je proguta. Poceli smo da je koristimo sa nekih mesec dana, pre toga nije bilo potrebe, ali dali bi mu i ranije da je trebalo
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:41:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao da bar moj neće! Moj hoće sve veličine, svih proizvođača. Samo da je duda!
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:43:58
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: zeljo ja se dvoumim da li da vec od sada pocnemo da upotrebljavamo varalicu, zao mi je jer je jos uvek jako mala... ali zao mi je i mojih grudi koje joj sluze kao varalica posebno kad se unervozi.... Matija je jednu vec prihvatio, a dala sam mu je bas iz razloga da nebi mene koristio kao Dudu. Vanja se sam odvikao varalice sa oko 1.5 godinu, nadam se da ce tako biti i sa ovim malcem.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:46:52
|
|
|
|
MarijaBg
|
Natalija je sinoc prihvatila lazu na nekih i to iz 20-og pokusaja... Danima sam pokusavala kad je muce grcevi, ona je samo ispljune... Ispljune je posle 10 minuta, ali se smiri u medjuvremenu
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 13:49:11
|
|
|
|
zeljo
|
Ne dajem joj, zato sto oko sebe imam bake koje savetuju da nije bas pametno dati bebi dudu, nagutace se vazduha a mene zaista nije tesko ubediti Hvala vam devojke, uskoro cu sigurno morati da je upotrebim
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 14:07:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: zeljo Ne dajem joj, zato sto oko sebe imam bake koje savetuju da nije bas pametno dati bebi dudu, nagutace se vazduha a mene zaista nije tesko ubediti Hvala vam devojke, uskoro cu sigurno morati da je upotrebim E ovo prvi put čujem
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 14:32:56
|
|
|
|
Verus
|
Laktacijska sestra je savetovala nista pre 4 nedelje zivota (minimum 4) kod mama koje doje, da se beba ne bi zbunjivala dok se ne navikne na dojku. Ja sam posle 4 dala i spasilo me je, jer nije onda mene koristila kao cuclu... Posle smo davali samo kad spava. Sad, evo 13 meseci stara, mora da je ima nocu..budi se i trazi je i smiri se cim je nadje. U kolima sam joj pre uvek davala, sada imam u torbi, pa ako je uhvati frka ja se samo okrenem i dam joj (da mi ne vristi dok vozim). Inace, tokom dana NIKAD joj ne dam. Znaci nema ono igra se, idemo negde a duda non stop u ustima.
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 14:35:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Laktacijska sestra je savetovala nista pre 4 nedelje zivota (minimum 4) kod mama koje doje, da se beba ne bi zbunjivala dok se ne navikne na dojku. Ja sam posle 4 dala i spasilo me je, jer nije onda mene koristila kao cuclu... Posle smo davali samo kad spava. Sad, evo 13 meseci stara, mora da je ima nocu..budi se i trazi je i smiri se cim je nadje. U kolima sam joj pre uvek davala, sada imam u torbi, pa ako je uhvati frka ja se samo okrenem i dam joj (da mi ne vristi dok vozim). Inace, tokom dana NIKAD joj ne dam. Znaci nema ono igra se, idemo negde a duda non stop u ustima. ISTO!!!!
|
|
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 14:36:39
|
|
|
|
LillyT
|
Lara cufla cuclu jako Često jednu drži u ruci, drugu cufla, onda izvadi tu iz usta i stavi drugu i tako u krug. Ne gine joj odvikavanje za jedno mesec - dva.
|
|
RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV? 9.5.2011 14:47:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja svekrva priča da je mm konstantno nosio čak 5 cucli!!!! Jedna uvek u ustima, i po dve u svakoj ruci, za slučaj da ispadne ova jedna iz usta I nikad nije nosio protezu, a ima potpuno ispravne zube, i nije se nagutao ni vazduha
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Veljko ili Andrija?EmonaNe mozemo da se odlucimo! Veljko (
45%)
Andrija (
55%)
Ukupan broj glasova: 132Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!