*Alexx* -> RE: Čuda iz zabavišta (27.2.2012 8:59:49)
|
Da dignem malo temu [sm=smiley1.gif] Andrej je u petak uspeo da ujede čak troje dece. On nije "ujedač", kod kuće je svojevremeno ujedao samo mene i to kad mu rastu zubi - sad su svi izrasli. Kad se igra sa drugom decom, ne ujeda ih, ali ume da se otima oko igračaka. Prvi put je ujeo dete pre dva meseca, i završilo se na tome. I sad u petak - opet. Troje?! Svaki put se to desilo kod iste vaspitačice, svaki put je bilo popodne, i ni jednom vaspitačica nije videla kako se to desilo. Skonta tek kad ujedeno dete počne da vrišti. Dakle, ne zna se zašto je došlo do ujedanja. Čitala sam dosta o tome, sve knjige kažu da je to relativno normalno u tom periodu. Deca ne umeju da izraze svoja osećanja i frustracije, pa ponekad ujedu. Ono što mene muči je sledeće: vaspitačica je to predstavila kao užasan problem, jer to, navodno (a opet nema razloga da laže) niko ne radi u grupi. Ona je morala da piše neku izjavu oko tog ujedanja, i od toga je nastao veliki problem sa roditeljem ujedenog. Ja sam se osećala kao poslednje g***o. Pitala sam Andreja oko toga šta je bilo, ali on još uvek ne ume da ispriča, jedino što mi je rekao da Sava nije bio dobar (šta god to značilo). Mi sa njim non stop pričamo oko tog ujedanja, zna da se to ne radi. Ja nisam roditelj koji pravi problem oko nezgoda u vrtiću, njih je 20-oro u grupi, ne može biti bez ijedne nezgode. Andreja je jednom prilikom neko dete ogrebalo po licu do krvi i stajalo je nedelju dana - jbg, izgleda da se tada izjava nije pisala jer ja nisam pravila problem. Jedino što je možda problem, je to što se ja sa njima ponekad igram ujedanja u smislu "hoću da te pojedem", pa ga golicam. To smo prestali. Dajte mi vaša iskustva. Šta da radim?
|
|
|
|