Peace* -> RE: Gde su granice između prijateljstva i autoriteta u odgoju deteta? (4.12.2014 12:49:45)
|
Pa i mi smo kao mali gledali silne nasilne crtaće pa nismo izrasli u nasilnike i koljače. I u našem detinjstvu je bila golotinja pa ja ne idem golog dupeta. Iskreno, ja se sećam crtaća u 7h ujutru i u 19h uveče, pre Dnevnika. Sećam se uvodne špice Dnevnika. Sećam se Boljeg života. Sećam se Branka kockice. Na tome se završava moje sećanje na TV iz mladosti. U priči sa mm sam shvatila da je on gledao još svašta nešto, ja nisam. Nisam gledala Metlu bez drške, ni Fore i fazone. Nisam gledala Muzički tobogan. Moja baka je to smatrala neprikladnim programom za mene [sm=zmeden.gif], a popodne kad stignem kući, tada mi već TV nije bio zanimljiv, bila sam usmerena na crtanje, igračke, igre ispred zgrade sa decom, muziku. Ni danas ne ljubim baš TV, valjda sam prosto takva. Pri tom, nisam gajedna konzervativno. Sve info o sexu i generalno nekim tako škakljivim tema o kojima dosta roditelja ne priča sa svojom decom, ja sam dobila od mame. Mi smo imali dosta "grublje" priče. Kod nas je lovac sekao stomak vuku da izvadi baku i Crvenkapu, a sada ih vadi iz ormana, ako dobro znam. Generalno, smatram da deca nemaju šta da se snimaju za internet sa 11-12-13 god. Nisam sigurna šta je taj ask.fm. Ali imam utisak da mi se baš ne dopada. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|