RE: Mačke (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kućni ljubimci

Poruka

MarijaIvanovic -> RE: Mačke (15.2.2013 22:47:42)

Sibirska macka - Neva Masquerade pogledajte slike predivne su:

Reklamiranje je zabranjeno!!! Ukoliko želite reklamu,obratite se marketingu Ringeraje!

Anck Su Nmaun -> RE: Mačke (14.6.2013 13:21:32)

Sad u ovim zgradama gde zivimo imamo jedniu macu odnosno to je sad svacija maca [sm=smiley36.gif]
Moje cure cim izadju napolje odmah je dozivaju, naucile su da nas docekuje!

sanjalica978 -> RE: Mačke (18.7.2013 9:57:03)

Da vam predstavim moju macu Micu

[img]http://www.dodaj.rs/f/2P/dX/4pGW2q24/mica.jpg[/img]

ljubitelji -> RE: Mačke (29.8.2013 14:25:38)

Preslatka je...i mi razmisljamo da li da uzmemo jednu macku...Kakva su vasa iskustva sa macama i bebama?

sajkovic -> RE: Mačke (29.8.2013 14:40:04)

Uzmite, necete pogresiti!

adulence -> RE: Mačke (29.8.2013 15:27:47)

Ja isto imam sijamsku macu i bebu od skoro 9 meseci...obozavaju se...

IVA 11 -> RE: Mačke (13.3.2014 8:18:45)

Ja imam dvije ruske plave i sina koji je lud za njima! Pogotovo mužjaka jer je sa nama dvije godine. Spavaju zajedno, igraju se, Luka im dosipa hranu, velika ljubav...

MakiJ -> RE: Mačke (19.3.2014 16:45:30)

Mi smo izgubili nasu macu [sm=smiley19.gif]

superm -> RE: Mačke (2.5.2014 13:09:49)

Da li su kucne macke opasne po zdravlje dece?

IVA 11 -> RE: Mačke (2.5.2014 13:13:35)

Nisu, ja imam dvije, i mogu reći da mi se djetetu čak i imunitet popravio od kad su sa nama. One su jako čiste životinje, mazne, uh kako volim mačke. [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Mačke (2.5.2014 13:39:22)

Obožavala sam mačke, ali sam ih zamrzela zbog zaove.

Sanchy -> RE: Mačke (2.5.2014 14:00:38)

IZVORNA PORUKA: superm

Da li su kucne macke opasne po zdravlje dece?

Nisu,cak je radjena i studija koja je pokazala da su deca koja imaju ljubimce boljeg imuniteta i socijalno razvijenija,imala sam je negde ali sad ko ce to naci sta sve nemam ,skupljam kao hrcak[sm=smiley36.gif]..ja imam macu,cak nije ni samo u kuci uglavnom je u dvoristu lovi po ceo dan,sunca se,tera druge macke ,juri se sa M.,on je vuce za rep,,haos[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Mačke (2.5.2014 14:36:08)

Ja sam odrasla sa puno zivotinja.
Iako smo u kuci, nemamo ih, sve kao da izadjemo iz bebeceg perioda i stavljanja stvari u usta.... Ali imamo dve komsijske mace koje su vise kod nas nego kuci, navukle se na hranu [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Mačke (2.5.2014 14:43:15)

Kod nas u zgradi se okotila maca i planiramo da uzmemo 2 maceta, ali da budu bas samo u stanu. Ako se macka redovno cisti od svih parazita i buva i dete nije alergicno na grinje sa zivotinjske dlake, nema opasnosti. Prica o macjim dlakama koje se progutaju i zabijaju u organe su mit :)

Ivanka 75 -> RE: Mačke (2.5.2014 14:46:06)

Nije mit Jovice, ja sam zivi dokaz [sm=smiley1.gif]

superm -> RE: Mačke (2.5.2014 15:17:01)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Nije mit Jovice, ja sam zivi dokaz [sm=smiley1.gif]

?

Olga75 -> RE: Mačke (2.5.2014 15:41:59)

problem sa mackama su alergije , toksoplazmoza i kojekakvi paraziti ali ako se vodi racuna o maci neke stvari se skoro iskljuce
mada kad bi stalno razmisljali o parazitima nista ne bi pipnuli [sm=smiley36.gif]

Ivanka 75 -> RE: Mačke (2.5.2014 15:54:47)

Imala sam 6 god, u selu smo se igrali sa mackom i macicima i ja dobijem visoku temp, preko 40. Danima nisu znali sta mi je, pocnem da kasljem i tada mi snime pluca i imali su sta da vide - macije dlake u plucima. Skoro 2 meseca visokih temperatura, bunila, inekcija, niti jedem niti pijem (secam se mame kako se naginje nad mene sa ogledalom da vidi da li disem), postala sam kost i koza. Posla u septembru u predskolsko sa 16kg (toliko ima moje dete sad sa 3,5god).

bubulence -> RE: Mačke (2.5.2014 16:03:16)

verujem Ivanka, ja znam za jedan dosta slican slucaj, devojcica ima 8 godina, i isto kao kod tebe... visoka T, bunilo, otekle zlezde... haos, na kraju na snimku videli da su u pitanju dlake. znaci ovo nije rekla-kazala, ljudle licno poznajem... tako da definitivno nije mit.
a inace macke uopste ne volim, gade mi se, kada vidim macku muka mi je... nikada ne idem kod ljudi koji imaju macke... moji su morali da ih izbace iz dvorista jos kada sam bila dete... ne znam zasto, ali eto...

Ivanka 75 -> RE: Mačke (2.5.2014 16:19:19)

Macto su bile neke seoske macke, pune parazita a mi dca nepazljivi, nismo prali ruke, po ceo dan ih nosali u rukama...
Volim macke, mi smo imali macke u vikendici dok su baba i deda bili zivi pa su i neprekidno bili tamo i brinuli o njima, redovno bile kod veterinara, spricane od malena.
Igrala sam se sa njima i svaku igru zavrsavala obilnim zalivanjem ruku vodom i sapunom [sm=smiley36.gif] Samo da se ne ponovi

superm -> RE: Mačke (2.5.2014 16:31:34)

I ja mislim da kada se zivotinje redovno vakcinisu, itd, nema opasnosti.

adulence -> RE: Mačke (2.5.2014 20:19:34)

Ni imamo cica macu,sijamku,Iva je obozava..

jovicaa -> RE: Mačke (3.5.2014 19:31:08)

ja pricala sa veterinarima, citala, proucavala.... problem ne nastaje zbog dlake, nego zbog onog sto je na dlaci = jaja parazita.
najcesce je problem ehinokokus koji napada organe i stvara sve i svasta kao neke ciste i td... pa onda ljudi misle da je to od dlake. a dlaka kao dlaka je bezopasna. osim u slucaju alergije gde su u pitanju grinje, koza koja je po dlaci isto... da ne filozofiram, ovo sam citala i pitala veterinara... a i ehinokokus mnogo redje prenose macke, cesce psi.
ja se nadam da je tako i verujem, veterinarima i drugim izvorima informacija.. a i sama sam odrasla sa mackama...
nadam se da ce sve biti ok i da deca nece biti alergicna, to mi je iskreno najveci strah, zato sto bi morali da izbacimo mace[sm=smiley13.gif]
pitala sam cak i pedijatra, on je rekao da je kuče ok, tako da pretpostavljam da je i maca...

ivanka da li znas sta je tacno bio problem kod tebe?

Ivanka 75 -> RE: Mačke (3.5.2014 19:41:57)

Jovice, ne secam se nista vise od onoga sto sam u prethodnom postu napisala, mama kaze da je bila ilinrka bakterija ili virus, ali pouzdano zna da je nesto sto prenose macke.
Isla sam na kontrole na 3 meseca, bila sam strasno mrsava, slaba i bolesljiva jos godinu dana nakon toga.

jovicaa -> RE: Mačke (6.5.2014 1:07:13)

strasno.. nadam se da mi necemo imati takvo iskustvo!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>