sreca_11 -> RE: Bazalna temperatura - IX deo (21.2.2015 10:51:04)
|
UM nije to nikakav pad, graf ti je i dalje za 10 [sm=bravo.gif] Što se tiče vremena za mjerenje, pridržavaj se da i dalje mjeriš kao što si i dosad. Ako ne daj Bože [sm=hudicek1.gif] dođe ti i dalje nastavi da mjeriš BT kao i dosada, jer postoji mogućnost da će ti biti različite temp. u novom ciklusu( koji se nadam neće ni doći) i onda ćeš se zbuniti. Nema pravila da li duže ili kraće spavaš, ako je temp. visoka, ona će takva i da bude, bar je kod mene tako, a BT sam pratila 27 ciklusa, a bilo je tu i nepravilnog spavanja. Ako sam spavala 5h BT je bila nekada 36.4, a nekada 36.8 i to se odnosi na cikluse sa pravilnim mjerenjem, mjerenje bilo u isto vrijeme. Ako je dan za vješticu, ako sam spavala 5h ili čak 10h BT je uvijek pokazala tačno, taj dan je uvijek bio veliki pad BT. Ovo za 5 i 10h spavanja znači da sam nekada išla ranije na spavanje, al je mjerenje BT bilo uvijek u isto vrijeme. Opet napominjem, pogledaj trudničke grafove, i vidjet ćeš da ih ima različitih. Koliko sam skontala, tebi je ovo 2 ili 3 ciklus kako pratiš BT, zato ti govorim da je na početku bitno da nastaviš kao što si i do sada mjerila. Nakon 3 ciklusa FF je lakše da odredi kada je moguća O. Još da napomenem, vremenom ćeš skontati koja je kod tebe maximalna temp., a koja je minimalna, i ako je veća od tvoje maximalne onda imaš čemu da se nadaš, mada ni to ne mora da znači, nekome BT padne, a nekome ostaje malo povišena i opet bude trudnički graf Meni recimo nikada nije bila 37[sm=smiley36.gif] Još jednom, sretno
|
|
|
|