choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (7.12.2014 0:56:06)
|
Veče žene :-) ja malo gledala Pinkove zvezde [sm=smiley36.gif] okupala se, sad da vidim šta ima ovdje pa da se pakujem lagano za sutra. Imam neki osjećaj da ću se sutra raspekmezit kad mi budu djeca otišla [sm=smiley24.gif] bubu dobro sam, i dalje me steze stomak, ponekad jedva hodam i jako brzo se zaaram. E sad je li to zbog kontrakcija ili zbog toga što ležim već tako dugo pa nemam kondicije, vidjećemo iduće sedmice šta kažu doktori. šerpi, baš te napada...Nije ni čudo, oslabio ti imunitete, a djeca donesu svašta...Ja sam srećna što mi sin ne ide u vrtić ove godine, inače bi bio pakao. mooraš da piješ neke trudničke vitamine, i pročitaj šta je još dobro...Te šumeće ja ni ne računam kao vitamin, ne znam zašto...A što se tiče limuna i meda, i to je isto bzvz da vam pravo kažem. Ako je ko jeo/pio citruse (prije trudnoće-sad ne smijem puno) onda sam to ja. I nije mi to ništa puno pomagalo. Da sam na tvom mjestu ja bih ispirala grlo čajem od žalfije nekoliko puta dnevno (nemoj piti, ne smije u trudnoći), kupila pantenol oriblete, stavljala obloge na grlo. E sad nisam čitala smije li u trunoći, ali ja djeci dajem kad su prehlađeni vel.kašiku meda pomiješanu sa 1/4 vel.kašike cimeta. I odlično je! A pitaj dr šta smiješ od lijekova. Mada eto ja onomad rekoh da smije sprej Tantum Verde, jer ga daju i maloj djeci, a onda ovdje rekoše da ne smije. Ko će im ga znat više?![sm=zmeden.gif] Jovice bravo za kroasane [sm=bravo.gif] znači jedino ja ispadoh smotana [sm=smiley36.gif] Za pivo, ne znam šta bih ti rekla, ja ga ne mogu ni primirisat, a pila sam ga skoro od kad sam prohodala (ne pitajte ništa [sm=smiley36.gif] ). UM ne znam stvarano. Ako je redovna ovulaija mislim da bi trebalo da se čuje, a ako nije onda možda i ne. Držim fige da se začuje [sm=smiley27.gif] Chipsy moj je grlić toliki [sm=smiley29.gif] U principu je Ok sve dok ne mrda [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|