*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] (5.12.2014 19:55:11)
|
Auh zene, pisete kao masine... ne mogu da stignem da iscitam sve sto ste ispisela, krenem i taman mislim da sam stigla do kraja, kad vi vec otvorile novu stranicu. Jano [sm=smiley31.gif] Nemoj da se razocaras, strpi se jos malo, mozda ipak bude OK. Chipsy ako ikako budes u mogucnosti idi kod Dr. Zivanica da ti detaljno pregleda bebu, jer se na EUZ moze videti stanje svih unutrasnjih organa i kostiju. Samo kod njega moras EUZ zakazati dosta ranije. Inace 3D/4D i EUZ nisu ista stvar. Kada rade EUZ tada se gledaju eventualne anomalije ploda, uzimaju se odredjene mere da bi se iskljucile genetske bolesti, pregledaju se svi unutrasnji organi bebe, radi se dopler na kom se vidi protok krvi kroz krvne sudove srca, glave itd i svasta jos. Imate EUZ 1. 2. i 3. trimestra i na svakom se gledaju razlicite stvari. U prvom trimestru izmedju 11. i 13. nedelje se gledaju markeri za daunov i edvardsov sindrom (i jos neke), u 2. trimestru izmedju 14. i 20.. nedelje, tada se posmatraju detaljno organi bebe, protok kroz male i velike krvne sudove, detaljno se pregleda srce, secam se da je doktor gledao i ocna sociva kod nas. Ako su 1. i 2. EUZ dobri, tada se 3. ne mora raditi. Tako je meni receno. Ja sam imala 2 EUZ, jedan u prvom trimestru i jedan u trecem. Oba sam radila kod Zivanica. Kada odradi sve i vidi da je u redu, onda vam pusti 4D da malo gledate bebu sta radi. Posle sam sve dobila na CD-u.
|
|
|
|