zazik -> RE: RAzvoj intelektualnih sposobnosti od 0-7 god (17.12.2013 9:21:29)
|
Vidim da ovde odavno nikog nema, ali možda mi se neko javi. Gledam ovaj kalendar, moja Milica sa četiri godine izmišlja bajke od dvadesetak rečenica. Za četri meseca je naučila da izgovara sve glasova, samo još kotrlja R. Kad je došla, pričala je kao navijena, ali pola nismo razumeli. U mraku je pronašla iz automobila u pokretu restoran u kome smo jednom bili, takođe po mraku. Levo - desno zna, sad se pita kako je to kad gleda u ogledalo. broji do deset, pokušava i više, prebrojava predmete do 5. Slaže pazzle od dvanaest elementa. Problem je olovka, crtanje, jer je dete sedelo ispred kompjutera i tv-a. Seče makazama, dali smo joj i nožić (bolje mi, nego da ga se dočepa sama), sad iseče jabuku i oguli većedelove. To znači da je motorika odlična, ali nije radjeno s njom. Pustiću je malo da odmori, pa ću početi malo s njom da vežbam. Dobila sam odvade ideju, kupiću logičke blokove, pa ćemo se igrati oblika i boja, pa malo opcrtavati. Jupi! Pred spavanje sam joj čitala svako veče slikovnicu Patuljak Dremko, posle deset dana, naučila je napamet. Ostale zna da prepriča.
|
|
|
|