Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:15:08
|
|
|
|
Maraj
|
Znas da pre nego istekne mesec ides kod svoje dr po uput za komisiju
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:20:24
|
|
|
|
suzi kju
|
Da da, to znam, rekla mi je dr iz doma zdravlja već to. Ja čak ni ne znam gde se nalazi ta komisija, pretpostavljam da će mi reći u domu zdravlja, ako ne pitaću. I jel se zakazuje ta komisija uopšte?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:26:27
|
|
|
|
Maraj
|
Da to ces pitati njih Zavisi na kojoj ti je opstini Dom zdravlja. Ne zakazuje se sl najbolje da prvi put odes oko podneva. Ja prvi put otisla oko pola 8 pa kedno 20-25 ljudi vec bilo u cekaonici szo sa slomljenim nogama sto šmrcavi ma uzas. Ja poludela samo gledam ko kija i kaslje da bezim od njega. Naravno nikakvu prednost nisam imala. E sad to je na opstini N. Bgd. Moja prijateljica je isla u opštinu Zemun tamo kaze ima poseban salter za trudnice.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:31:03
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja sam u domu zdravlja Voždovac. Pa kad mi budu rekli gde je komisija, pozvaću da pitam kakva je procedura, da ne čekam puno, i da znam kog je to dana, pretpostavljam da nema svakog dana.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:33:54
|
|
|
|
Maraj
|
Svakog dana od ponedeljka do petka
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:36:59
|
|
|
|
suzi kju
|
O pa baš lepo, kad se budem setila još nečeg, pitaću
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:48:20
|
|
|
|
sagitarius
|
Suzi,meni je komisija bila u domu zdravlja u ustanickoj,mislim da i vozdovac pripada tamo.Jeste guzva,ali imaju trudnice prednost.Ja sam sacekala mozda 15tak minuta. Maraj,koliko su tebi dali?Meni samo 2 meseca.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:50:24
|
|
|
|
Maraj
|
Oko mesec i po dana i prvi put i sada.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2015 21:52:25
|
|
|
|
suzi kju
|
Sagitarius jel se i tamo ne zakazuje? Onda super ako imamo bar negde neku prednost. Sagitarius ja i ti sve tu negde blizu i sve slično
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 12:44:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sma ipak odustala od velike sume, i pocela kao Adulence, na minimalac, jer gde sam se god raspitivala, kazu da su velike peripetije. E sada ja se od 1.4 vodim kao u radnom odnosu, kada da otvorim bolovanje?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 13:16:51
|
|
|
|
bubulence
|
najbolje od 01.05. da otvoris bolovanje... i bolje sto si odustala, vidis kako sam ja prosla...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 13:19:45
|
|
|
|
Anoniman
|
odustala sam od stalnog kasnjena, mm nije hteo ni da radimo to sve, ali sveki je rekla da je bolje 20000, 20000, bice za bebu i Unu, bolje ista nego nista, i jos 2 godine radnog staza... Nista tako cu onda i da uradim. I od kog meseca Bubi kreces da dobijas trudnicko, od juna, ili kasnije? I ako ti komisija produzava bolovanje, to dobijas do kraja ili?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 13:21:43
|
|
|
|
Maraj
|
Um mozes cini mi se odmah nakon mesec dana dakle od maja. Da imas samo jedan mesec rada
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 13:26:46
|
|
|
|
sagitarius
|
Suzi,u pravu si,sve se pratimo.Nema zakazivanja tamo.Samo dodjes i kazes da si trudnica.Nacicu broj telefona da ti posaljem,da proveris kada je pauza.Vec sam zaboravila.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 13:28:20
|
|
|
|
Maraj
|
Obicno oko pola 10-10 je pauza
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 13:30:57
|
|
|
|
suzi kju
|
E Sagitarius hvala ti, baš mi pošalji broj lakse će mi biti da zovem da pitam za detalje.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 14:19:39
|
|
|
|
Valerie
|
ja samo malo da kukam da se nisam nigde prijavila. tolika familija i prijatelji, al dzaba. em malo privatnika, em sve to nesto kilavo. a i svi gledaju u svoj tanjir... ako me bas neko ne iznenadi...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 14:35:59
|
|
|
|
jess021
|
Valerie, nadam se da ce te neko iznenaditi. U NS je bar komisija normalna, trudnice imaju prednosti i idemo na svakih mesec dana, ali to bas brzo obavim. Inace, ko je upoznat sa mojom tuznom pricom oko bolovanja, u cetvrtak idem kod nacelnika socijalnog da vidim sta ce mi reci.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 14:38:15
|
|
|
|
Maraj
|
I bre jess bas se namuci ti sa tim tojim poslodavcem. Bice valjda sve to ok
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 14:42:27
|
|
|
|
jess021
|
Joj Maraj, nista mi ne govori, ali opasno sam se naostrila. Samo da sve bude kako sam zamislila, a nadam se da hoce.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 14.4.2015 14:47:40
|
|
|
|
Maraj
|
Pa trebalo bi drzava da te stiti al kakva je situacija kod nas dok ne uzmes stvar u svoje ruke niko te ne zarezuje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 16.4.2015 12:24:43
|
|
|
|
jess021
|
Evo danas sam bila u scoijalnom i dobila sam sledece info. Po clanu 98. Zakona o zdravstvenoj zastiti ako poslodavac ne isplacuje zarade, a izmiruje doprinose ( kao sto je kod mene slucaj) ja imam pravo na 3 bolovanja u iznosu minimalca, jer ( tako mi je objasnila doticna) sto bi ja bila u povlastenom polozaju u odnosu na druge radnike koji isto ne dobijaju platu. Znaci trebalo bi da osnujem sindikat i da se borim za celu firmu i to sto sam trudnica je zanemarljivo!!!!!!! Je m im zakon i price o zastitama trudnica.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 16.4.2015 15:59:00
|
|
|
|
Maraj
|
Ih bre jess.... a sta posle ta tri minimalca?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 16.4.2015 20:51:01
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, nista, mogu da se slikam, da izvines.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 16.4.2015 20:52:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Jess strasno
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?