Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.10.2014 15:00:43
|
|
|
|
wivern
|
Sanjalice slican problem sam imala i ja, ali je meni komisija pogresila i dala trudnicko 10 meseci. Pa sam morala sve iz pocetka. Super, znaci ako su moji predali papire u oktobru ja cu pare dobiti u decembru, za maj. Vrhunski. Sad cu da odem i da ih dignem u vazduh, majke mi. Meni je zena iz rfzo rekla pa bolje da vam kasne te pare vise ce vam trebati kasnije?! A sta sad ne treba da jedemo i zivimo. Uuuuf..necu vise da zalazim u ovu temu
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.10.2014 15:24:55
|
|
|
|
bubulence
|
sanjalice pise doktor medicine. serpi, ne znam, najbolje da pitas knjigovodju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.10.2014 15:38:25
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Hvala Bubi
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.10.2014 15:44:07
|
|
|
|
bubulence
|
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 5.10.2014 21:45:22
|
|
|
|
QueenJ
|
Imam pitanje. Poslodavac je tek predao papire za trudničko, a na bolovanju sam od kraja aprila. Uglavnom je isplatio taj deo. Međutim, na porodiljskom sam od jula i od tada nisam ništa primila. Nisam sigurna ni kako da proverim svoj status, u rfzo-u u Va mi kažu da to treba da vidim u opštini i obrnuto. Šta uopšte treba da dostavim poslodavcu? Nije mi tražio ništa osim doznaka. Sve ovo nema smisla...
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.10.2014 18:04:33
|
|
|
|
wivern
|
Queen koliko se ja secam potpisivao se neki papir sto ti posalju iz firme. Ja cu ici ovih dana da potpisem pa mogu i tacno da ti kazem sta je u pitanju.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.10.2014 18:17:08
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: QueenJ Imam pitanje. Poslodavac je tek predao papire za trudničko, a na bolovanju sam od kraja aprila. Uglavnom je isplatio taj deo. Međutim, na porodiljskom sam od jula i od tada nisam ništa primila. Nisam sigurna ni kako da proverim svoj status, u rfzo-u u Va mi kažu da to treba da vidim u opštini i obrnuto. Šta uopšte treba da dostavim poslodavcu? Nije mi tražio ništa osim doznaka. Sve ovo nema smisla... Porodiljsko kreće da se isplaćuje firmi nakon što tebi stigne rešenje do države da da ti se priznaje pravo na porodlljsko, ili malko ranije. Meni je recimo tek danas stiglo rešenje, a uplata (firmi) za prva dva meseca (jun i juli) je legla pre neke 2 nedelje. Koliko se sećam nisam ništa potpisivala, jedino što ti dostavljaš poslodavcu su doznake, i to samo jednu (za ceo period porodiljskog). Poslodavac je u obavezi da tebi isplaćuje porodiljsko svakog meseca, kada i plate ostalim zaposlenima. Jedino što ne znam je da li je i on u obavezi da sačeka to rešenje. Moja firma nije čekala, pa zato nisam sigurna. Ali eto, iz mog iskustva, država kasni neka 3 meseca sa isplatom (ka firmi). To sam 100% sigurna jer sve papire sama nosim za firmu, i uvek sve na vreme, prvog dana u mesecu.
< Poruku je uredio dunja RR -- 7.10.2014 12:18:17 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 11:18:01
|
|
|
|
QueenJ
|
Hvala puno! Javi, Wivern, molim te. Firma je u Bg, ja u Va. Prva sam im trudnica/porodilja, pa se ne zna ko je više zbunjen-oni ili ja... Tuga.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 11:23:16
|
|
|
|
QueenJ
|
DUNJA Kakvo rešenje? Treba li da se podnese neki zahtev? Gde? Doznaku sam predala za porodiljsko odavno. A od plate ni P.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 12:12:00
|
|
|
|
vonavoj
|
ne verujem u ovo sta citam CLANAK O TRUDNICKOM
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 12:13:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Strašno Von.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 12:15:02
|
|
|
|
Klarita
|
nije moguce
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 12:15:15
|
|
|
|
dunja RR
|
Ništa ne podnosiš osim doznaka, firma podnosi sve što treba i kome treba (ja sam nosila za sebe jer ja radim tu papirologiju za firmu). IZVORNA PORUKA: QueenJ DUNJA Kakvo rešenje? Treba li da se podnese neki zahtev? Gde? Doznaku sam predala za porodiljsko odavno. A od plate ni P.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 13:10:16
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj ne verujem u ovo sta citam CLANAK O TRUDNICKOM ja u ovo ne verujem, a ako je slucajno istina i ako se trudnice ne pobune onda treba da nam ukinu i porodiljsko i sve moguce.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 13:11:51
|
|
|
|
mama krava
|
I ja sam ovo danas videla i zgrozila sam se! Ako je tačno, pa ja stvarno ne znam.... Usr**u motku!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 13:16:26
|
|
|
|
Modessty
|
Šta će još da smisle?! Prosto ne mogu ni ja da verujem
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 13:34:19
|
|
|
|
vonavoj
|
NI ja jos ne verujem!! Ali valjda ce im neko ebati
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:11:45
|
|
|
|
wivern
|
Hmmm ja sam poznati hejter ovakve prosrpske stampe. Ne podnosim zvalavka, ali prosto ne verujem u ovo dok se ne javi neka trudnica ovde i potvrdi nam da je zaista ukinuto
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:14:23
|
|
|
|
Mala Elena
|
Strasno ! dobro da malo udare po dzepu za bolje sutra ali ovo bi bio bezobrazluk.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:15:32
|
|
|
|
mama krava
|
Slažem se potpuno, ali nije nemoguće...a onda će nam ova tvoja iz potpisa biti potrebna!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:15:45
|
|
|
|
vonavoj
|
Ma da,i ja mislim da je izmisljotina,ali sam morala da podelim!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:16:59
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ma da,i ja mislim da je izmisljotina,ali sam morala da podelim! Naravno, ne kazem da ne treba podeliti vec da je ljudski nadati se da nije istina
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:29:42
|
|
|
|
daca77
|
Nista me ne iznenadjuje, jer haos odavno vlada...ja idem na komisiju 14., nadam se poslednji put, posto otvaram porodiljsko odsustvo. A vidim neka je pitala sta se dobija od firme...poslodavac, nakon prijema doznake, donosi resenje o porodiljskom odsustvu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:32:51
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Nista me ne iznenadjuje, jer haos odavno vlada...ja idem na komisiju 14., nadam se poslednji put, posto otvaram porodiljsko odsustvo. A vidim neka je pitala sta se dobija od firme...poslodavac, nakon prijema doznake, donosi resenje o porodiljskom odsustvu. Daco, ja sam rešenje dobila od države (sekretarijata za socijalnu zaštitu.) na kućnu adresu (pre neki dan, a 4 meseca sam na porodiljskom). I kada sam bila da pitam zašto kasni refundacija, kada sam sve predala na vreme, rekli su da se čeka da oni (država) izdaju rešenje, a oni u startu kasne 3 i po meseca. Tak nakon tog rešenja kreće refundacija. Od firme nisam dobila nikakvo rešenje.
< Poruku je uredio dunja RR -- 7.10.2014 14:39:48 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.10.2014 14:33:45
|
|
|
|
bubulence
|
ali sto vise razmisljam sve mi manje ima logike... ukoliko moj dr napise da imam krvarenja po 5-6 put kako oni mene mogu da nateraju da idem da radim sa takvom dijagnozom???
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?