choopa choops -> RE: Trudnoća i ovčje boginje (varicelle) (19.1.2015 21:09:56)
|
sad sam ukapirala da nisam ovdje napisala, nego u temi o TORCHU, pa ću da iskopiram. IZVORNA PORUKA: choopa choops U školi su se pojavile boginje (varicelle). Moji nisu preležali. Ja jesam kao mala. Trebam li sada da radim neki test da bih provjerila ili smo bezbjedni (beba i ja)? Šta ako oni zakače sad boginje? kako da se ponašam, normalno ili? P.S. Tražila sam da li ima posebno tema, ali ne mogu da nađem... IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: New Mom Ako si sigurna da si ih prelezala, ne treba ti test. Ako nisi, onda radis IgG za variccelu-zoster virus. Ako je pozitivno, prelezala si. IZVORNA PORUKA: choopa choops Sigurna sam da sam ih preležala. Sad više nisam sigurna. Uvijek kad je bila priča o tome, nekako je bilo da jesam. I danas pitam mamu, i mama kaže da se ne sjeća i da će pitat tatu. Ni on se ne sjeća. [sm=zmeden.gif] Ja zovnem dr, ona kaže da je kod nas taj test oko 150e. Sutra ću da se vidim sa njom pa ću vidjet...A prije toga ću da potražim svoj karton kad sam bila mala, možda bude tamo pisalo... IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: New Mom To je cena verovatno za ceo TORCH. Mozes da radis samo IgG za herpes-zoster virus, prvo. To ce pokazati da li si prelezala varicelu. Nemam pojma, doktorka mi tako reče. Vidjeću večeras, idem kod nje da mi pogleda nalaze, a sutra na OGTT, pa ću taman da svratim u privatan lab da pitam. Hvala NM [sm=smiley31.gif] IZVORNA PORUKA: choopa choops Zvala danas lab, kaže 30e samo za varicellu. Idem sutra [sm=smiley1.gif] Nego, da li se ovaj test radi natašte?[sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: New Mom To su antitela, kad god hoces. IZVORNA PORUKA: choopa choops Odradila test za varcelle juče, danas stigli rezultati. Laborantkinja kaže da su OK i da sam preležala [sm=bravo.gif] s-vz-v IgG 26,8 s-vz-v IgM 3,3
|
|
|
|