Lu -> RE: Recepti za susenje mesa (2.10.2009 22:34:44)
|
Za kobasice imam recept,ne znam sad napamet. Salamura za peke(pečenice),slaninu,koljenice,rebarca- crvena paprika,slatka sol,biber bijeli luk Toga svega punoooo da se dobrao namažu svi komadi mesa i poslažu u veliko bure ili burad. Tako stoji 7 dana i onda se digne na vješalice i dimi se na panju koji tinja. E sad,prvo se osuši meso sa kostima pa tanke pekice i kobasice,zadnje ostanu slanine. Kad se meso osuši obriše se od čađi i u zamrzivač. Toliko o mom znanju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja obožavam šunke odnosno pršute ali ih kod nas niko ne pravi,nemam pojma zašto,kao nemamo košavu pa ne može[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Volim i kulen[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|