Rosita -> Igralista, sprave, igraonice... kada? (12.10.2014 13:48:20)
|
Drage mame, nesto sam razmisljala i pricala sa mamama, pa sam se zainteresovala za vasa iskustva. Naime, ja kod mene u kraju nisam videla decu od recimo godinu do godinu i po da posebno koriste sprave na igralistima, niti da ih roditelji upucuju- pustaju na iste. Mozda i zato sto je uglavnom beton, to su one sprave izmedju bolokova zgrada, a samim tim verovatno su ih i konstruktori predvideli za stariju decu. Ako sam videla dete do godinu i po na klackalici, to je da ga drzi roditelj, a na suprotnom kraju drugi roditelj sa svojim detetom. Ako se spusta niz tobogan, to je mali i roditelj ga popenje, ali i to nekako retko vidjam. D nije pokazivao neko posebno interesovanje za to, do sad nije isao ni na kakve penjalice i slicno, a ni ja nesto nisam posebno to forsirala, vise onako setamo i koristimo prirodan prostor pa dokle stignemo. Jedno pogodnije igraliste u kraju mi je nekako suvise prljavo, a letos, uz sumarak i prepuno komaraca bilo. Hocu reci, zaista na osnovu posmatranja po kraju ne vidim da deca do dve godine koriste spravice na igralistima. Kakva su vasa iskustva? Kada su vasa deca krenula da se veru, spustaju i td.? Drugo, kada ste poceli sa igraonicama? A da vam je prvo dete, kapiram da drugo krene pre uz prvo, na rodjendane itd. Ja sam evo zivela u zabludi da dete do dve godine ne moze da udje ni sa roditeljem na one penjalice i cudesa, jer su mi tako rekli u dve igraonice u kojima smo bili. A naravno nije svuda tako. D sad sa godinu i po bi sigurno mogao da ide i da se vere, tako da sam mu to mozda malo uskratila. Eto, pisite, volela bih cuti!
|
|
|
|