Trcosava -> RE: Trudnoća nakon spirale (14.10.2014 8:28:46)
|
Delimično sam ti odgovorila gore u postu. Jednostavno, nekima treba duže. Mirena ima hormona, ali su oni čini mi se u manjoj količini nego u tableti i deluju lokalno i vrlo brzo nestaju iz organizma. Bakarna tek nema nikakvih hormona i ona je samo 'fizička barijra' te tako mislim da nikako ne može da utiče na samu oplodnju nakon vađenja iste. Kapiram da nas žene najviše brine ono 'ali ja uopšte nisam imala krvarenja dok sam imala mirenu' kako je to normalno. Napominjem, nisam imala spiralu, sa Anom sam zatrudnela tako što smo prestali da se pazimo, pa je došla menstruacija i posle nije. Dakle u drugom ciklusu. Sledeći put isto tako, drugi ciklus i ostajem trudna. E... treći put je išlo malo duže. Prestali smo negde u novembru, a ostala sam trudna negde u aprilu/maju. Unazad gledano, mislim da sam bila preopterećena željom da to bude što pre. Vodeći se prethodnim iskustvima, mislila sam brzo će. Na sve živo sam sumnjala i kad sam 'digla ruke' eto ga. Čak mi je i endometrijum bio poprilično tanak, mislila sam da su me sredili prethodnim pobačajem, krvarenjima i revizijom. Ma svašta mi se motalo po glavi. Dakle, moj konačan odgovor [sm=jezicek.gif] ako imalo sumnjaš na bilo šta - kod lekara pa sve proveri. Ako ne veruješ tom lekaru, a ti kod drugog (ja sam mislila da odem u Srbiju, pa tamo isproveravam hormone). Ako pitaš za sebe, nadam se da ćeš što pre ugledati dve crtice [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|