zaravelika -> RE: Mucnina,stucanje i stalna potreba za snom (3.6.2009 10:42:52)
|
Cao devojke, nisam videla da ste pisale. Meni su mucnine pocele malo posle prvog meseca i trajale su, one najgore, do 12. nedelje. Kada se to najgore smirilo, bilo mi je ponekad muka, a posebno kad sam gladna. Kako su dani prolazili i mucnine su se smirivale i sada mi je sjajno, kao da nisam trudna. Mama me je upozorila da ce tako biti, ona je isto u prvoj trudnoci imala mucnine do 12. nedelje. Ja sam samo lezala u krevetu, ali nisam mnogo povracala, svega 10 puta za dva meseca. Inace mi je doktorka preporucila neke tablete za mucninu i one su veoma pomagale, sad sam zaboravila kako se zovu, ali sam ih spomenula negde na pocetku. Uglavnom su na bazi vitamina B. Savet je da se jede cim se ustane i da se jede pre nego sto se ogladni. Meni su prijali sendvici i jedino sam njih mogla da jedem. Kad sam bila gladna mucnine su bile grozne i povracala sam kiselinu. Ali, kao sto vidite, nemaju sve zene tih problema. Moja mama u drugoj trudnoci nije imala mucnine. Neko kaze to je od hormona, neko kaze zavisi da li je decak ili devojcica, neko kaze da su to zametci kosice, pa ce beba imati kosu, sve u svemu sta god da je, neprijatno je. Mene je utesila cinjenica da nisam jedina i da i druge zene prolaze kroz to, pa cemo preziveti.
|
|
|
|