|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 10/14 [chat]
23.10.2014 5:40:14   
mali_mis
Jutro mame user posted image
Juce A. ustao oko 7, pa se uspavao u 10, i cujem ga stenje u snu. Obicno stenje kad ima temperaturu. Budi se, kad ono vruc. Odmah sam pomislila da opet raste neki zub. Izmerim 37 sa nesto. Prodje neko vreme, t. spadne. Poslepodne, igramo se, kad on vreo. Mora da su mi ruke bile hladne, pa je bio vreo, t. 37,7. Moja baba se uspanici, prenese paniku na mene. I ajde odosmo u dz. Moja dr, radila prepodne, uletim kod nekog drugog dr, ovaj me ispuser posted image sto sam dosla kod njega, mogla sam da cekam sutra. Iskuliram ga maksimalno. A onda krene, "ako t. ne prelazi 38 ne treba je obarati, ako kaslje dajte mu caj od sleza, ako mu je zapusen nos marisol kapi ili fizioloski, sto ste vi njega doveli". E tu mi pukne film. I bez pardona mu kazem "Ja da znam zbog cega on 100% ima temperaturu ne bi isla kod doktora". Nisam mogla da ocutim. Iznervirao me covek, em bleji svo vreme u monitor dok prica sa mnom, em ovog malog ni da pogleda. Tek je onda uzeo sluske, pa ga sve lepo ispregledao. I na kraju odvali "malo mu je slinav nos" user posted image Mislim se, pa ne i nece mu biti slinav nos, kad citavo vreme place zbog temperature, verovatno ga i bole desni zbog zubica. U sebi, sve zamisljam kako ga hvatam za vrat i dizem i udaram ga o plafon user posted image
Tako da, A. je citavu noc imao blago povisenu temperaturu, budio se na svakih 2 sata, slomljena sam. Eno ga sad spava pile mamino.

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 551
23.10.2014 6:46:17   
Misha i Ljisha
Mmisu ja sam juce bile kod privatnog pedijatra i rekoh joj da moja D jako lose podnosi i te niske temperature 37,7 i ona mi kaze "samo vi obarajte i tu temperaturu, nije svako dete kao po knjigama, zasto da se dete pati, dobijaju neka deca konvulzije i pri nizim temperaturama a ne samo na 40". Tako da ako se bas puno muci a ti obaraj, bar ga kupaj.Srce malo samo sto pre da ozdravi.user posted image .

Dobro jutro mame. Moja D spava, ja sam nesto slomljena. Dobila sam pa mi nije ni do cega. Hladno je, lozimo. Nemam pojma kako cu danas da izvedem da nalozim vatru pored D jer treba da se penjem na cardak, a to sa njom ce biti nemoguca misija. Prosle godine je stavim s kolicima ispred cardaka i onda joj tako sa cardaka masem, pricam al je ona sad bas u fazi pentranja po merdevinama ako je ne povedem sa sobom ona ce sama krenuti a opet kako da je povedem na tu visinu u cardak na kojem ne mogu da zatvorim vratauser posted image . Smislicu nesto vec nadam se.

Idem da vidim vase pisanije.

Pozdrav mamice

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 552
23.10.2014 8:05:15   
Mala Elena
Dobro jutro!
E Ljiso meni se danas zavrsio ,pa odoh da izbacim jos malo krvi i proverim ono moje famozno Fe user posted image ludim kad ovako nema prevoza a ja zurim user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 553
23.10.2014 8:07:21   
emicaa
Dobro jutro.
Mm i ja T skidan temeraturu čim predje 37.5 alisreća ona je nije imala od avgusta.
Noćas je počela tako histerično plakati i kad sam je uzela otimala se jedva sam je održala,dam joj mlijeko i smiri se i nastavi spavati.Baš sam se bila prepala.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 554
23.10.2014 8:49:00   
little_one
Jutro mame

Ja sam opet nesto preparirana jutros, svi smo smrcavi od jutros mada nista strasno...kod nas standard Andrea u vrticu, Aleks spava a ja razmisljam sta za rucak danas. Nista mi pametno ne pada na pamet.

Meni Andrea dobro podnosi temperaturu, cak i one visoke, pa nikad ne skidam dok ne dodje do 38.5 a onda paracetamol nikad ne pomaze, uvijek stavim cepic ili dam sirup a onda se nerviram jer nista ne radi a ja moram da cekam vrijeme da prodje da bih dala brufen sirup. I svaki put sebi kazem odmah cu da joj dam brufen i valjda svaki put mislim nece biti strasno skinuce i paracetamol i zeznem se....najvise sto je imala je 39.8 i bila je slomljena al je funkcionisala. I sto neko rece, obavezno kad se nocu budi i kuka ima temperaturu. Pod obavezno.

Da ne cuje zlo, evo 3 sedmice u vrticu nije bila bolesna, sve se bojim reci da ne dodje danas ili sutra bolesna kuci....

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 555
23.10.2014 8:56:55   
doktorkakristal
jutro mame,D se nesto probudila ranije u pola osam ,al vidim slistila mleko mora da je bila gladna,meni se jos spava,ali sam i onako morala da ustanem da zavrsimo sa doruckom pa odoh da odradim nokte,napolju prava zima
LJISO nadam se da ce D biti dobro nikako da te pitam jeste li bese vadili krv
EMICEmoja Doroteja bar jednom u toku noci vrisne ,najcesce jer ne moze da nadje cucu

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 556
23.10.2014 9:15:24   
degu
Dobro jutro mame! Mislim da je konačno vreme da se i ja ovde upišem user posted image
Ljišo jel može neko da ti spremi ogrev da ti bude pri ruci? Meni je mm dok sam bila trudna sve spremao, ja sam samo trebala da kresnem user posted image
Mi smo imale malko bolju noć uz jedno buđenje, spavala sam 6 i po sati iz 2 puta što je za mene odlično.
MM najbolje da gataš šta ti je s detetom, da ga nisi dovela bilo bi što nisi. Nek brzo ozdravi user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 557
23.10.2014 9:17:27   
Sesilija 83
Jutro...
Evo i mene posle sto godina, nekako dok je toplo vreme slabo sam u kuci pa ne stizem da pisem... Sad smo se uvukli u kucu kao misevi,pa evo i mene da se malo druzimo, uglavno su sve neke nove clanice pa nisam bas upucena,ali ima i par mojih ispisnica... user posted image

Direktna veza do poruke: 558
23.10.2014 9:21:03   
little_one
O pa degu, lijepo te vidjeti ovdje user posted image stvarno je red da se upises, Teodora ce u skolu jos malo a tebe nema na temi. Znaci, ljepotica je pustila mamu da malo dremne, neka, misli ona na mamu, da malo mama napuni baterije pa ce opet u skakanje svako malo. Grozna sam, znam! user posted image

Sesilija, vracaju se i stare pomalo u igru. user posted image al neka i novih imena, lijepo je vidjeti pun forum u dobrom raspolozenju.

< Poruku je uredio little_one -- 23.10.2014 9:22:37 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 559
23.10.2014 9:24:52   
Sesilija 83
Bas tako Little, najbitnije da je uvek zivo,i da se uvek nadje neko da odgovori...

Direktna veza do poruke: 560
23.10.2014 9:34:13   
degu

IZVORNA PORUKA: little_one

O pa degu, lijepo te vidjeti ovdje user posted image stvarno je red da se upises, Teodora ce u skolu jos malo a tebe nema na temi. Znaci, ljepotica je pustila mamu da malo dremne, neka, misli ona na mamu, da malo mama napuni baterije pa ce opet u skakanje svako malo. Grozna sam, znam! user posted image

Sesilija, vracaju se i stare pomalo u igru. user posted image al neka i novih imena, lijepo je vidjeti pun forum u dobrom raspolozenju.

user posted image nisi grozna, to je istina, misli dete na mamu, kad mama misli da više ne može ona je pusti da malko dremne pa u novi krug user posted image

Direktna veza do poruke: 561
23.10.2014 9:38:32   
emicaa
Degu oni nama nedaju da spavamo jer nas toliko vole i hoće da svaku sekundu provode sa nama,ja se tako tješim user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 562
23.10.2014 9:53:39   
mali_mis
A. je malo odspavao. Deluje mi da mu je danas dosta bolje. Manje je kenjkav nego juce.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 563
23.10.2014 10:03:38   
mirkam
Jutro mame.Samo da se javnem.
Juce sam pola dana obilazila neke potencijalne stanove (kupujemo stan), a pola dana citala oglase na netu.
Cijene su katastrofa, medjutim mislim da sam ipak pronasla ono sto bi nam odgovaralo a i da se mozemo finansijski uklopiti.
Danas idem do banke da vidim kakvi su uslovi za kredite, posto nam fali skoro pola para za ovaj stan koji nam se dopao.
Mm je ovih dana dok smo gledali dozivljavao nervne slomove koliko ljudi znaju da budu bahati sa cijenama u danasnje vrijeme.Ja sam se samo smijala, jer naravno svako ima pravo da drzi cijenu koliku hoce, ali ipak mislim da je cijena kvadrata po 1200e i vise , cisti bezobrazluk.
M je standarno, malo kenjkav, malo bezobrazan, malo dobar i tako user posted image
Odoh malo da cituckam sta ste pisale user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 564
23.10.2014 10:16:17   
Nimfa
Dobro jutro

Evo u Le pada sneg pa mi uzivamo gledajuci pahulje sa E :-D

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 565
23.10.2014 10:23:50   
little_one
I kod nas su juce bile prve pahulje, bilo ih je lijepo vidjeti!

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 566
23.10.2014 11:40:44   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

LJISO nadam se da ce D biti dobro nikako da te pitam jeste li bese vadili krv

Jesmo, CRP normalan a neutrofili su joj bili poviseni tako da je dobila ospamax. Kaze dr da do kraja popije lek i to je to.Njoj je mnoooogooo bolje. Ne dam je u vrtic dok ne pocne da jede iskreno.

IZVORNA PORUKA: degu
Ljišo jel može neko da ti spremi ogrev da ti bude pri ruci? Meni je mm dok sam bila trudna sve spremao, ja sam samo trebala da kresnem user posted image

Mm mi ujutru nalozi. Probudimo se u toploj kuci, medjutim meni je kotlarnica ispod cardaka, u cardaku sapurike, u supi drva, pec je ogromna i prakticno guta ogrev. Tako da ma koliko se mi organizovali ja htela ne htela moram po nesto da idem. Videcemo nesto da smislimo sta i kako. Evo izdrzala je vatra od jutros od 6 pa do sad, sad kad je D zaspala nalozila sam na frku sto se kaze i evo me unutra.

Direktna veza do poruke: 567
23.10.2014 12:37:44   
Sesilija 83
Ne pomin jite mi grejanje, nama je pre desatak dana kad je ono kao bilo zahladnelo,pukao dimnjak...sok je bo blaga rec za sve nas..
Sad su nam bili silni neki majstori koji daju razne ideje sta i kako cemo... a najbolja stvar je bila jer je dimnjak prolazio meni kroz trpezariju i jedan deo stepenista za sprat i kroz K sobu,tako da su radijatori bili odvijeni saMO NA PAR MESTA....

Direktna veza do poruke: 568
23.10.2014 12:50:30   
Mala Elena
Mame, imam puno posla, da malo pospremim pa odoh da zamesim sttrudlu , jedan prut za nas a drugi za devera i cimera mu user posted image
A besna sam jer je mm probudio E, mora bas da je cmace pre nego sto ode! Hm.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 569
23.10.2014 13:51:04   
mati
Zdravo mamike...
Vreme je bas hladno, izmrzla sam danas. Bila sam visu komisiju nesto za bolovanje i na kraju se ispotavi da nemam veze vise sa komisijom vec to moram da resim na poslu.
Sveki mi tu pa odvela Matu kod rodjaka, a on sav srecan jer opet nosi gumenjake...user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 570
23.10.2014 15:43:20   
doktorkakristal
kod nas hladno,ja izlazila da uradim nokte i posteno se smrzla,sreca te je grejanje dobro user posted image ,D spava popodnevnu dremku posle nam dolazi prijateljica sa cerkicom na tortu

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 571
23.10.2014 15:52:51   
emicaa
kristal stavi sliku tamo u temi da vidimo noktice user posted image

Direktna veza do poruke: 572
23.10.2014 15:54:49   
doktorkakristal
joj EMICE mrzi me da slikam pa prebacujem sa telefona user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 573
23.10.2014 16:00:19   
degu

IZVORNA PORUKA: emicaa

Degu oni nama nedaju da spavamo jer nas toliko vole i hoće da svaku sekundu provode sa nama,ja se tako tješim user posted image

Ja sam sigurna da je to user posted image
Ljišo ma ima tebi tvoja mala mudrica još i da pomogne sa ogrevom user posted image
Ja sve hoću na frizuru, a pored ovakvog vremena ne vredi ići, mislim oću makar taj jedan dan da budem lepa. Ceo dan pada kiša, nikako nismo bile napolje, to nam se još nije desilo, sve se nadam staće malo.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 574
23.10.2014 21:32:24   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: degu
Ljišo ma ima tebi tvoja mala mudrica još i da pomogne sa ogrevom user posted image

I pomaze, dodaje mi sapuriku po sapurikuuser posted image , no mm je danas nesto bolesljiv evo tetosim ga, pije caj, eferalgan i td, pa sam ja bila vredna i pripremila sve za sutra skinula dva dzaka sapurika, prinela drva i sve da sutra nas dve lozimo. Mogu ja nju na cardak da vodim, vec jesam ali nismo bile same nas dve, frka mi bas kad smo same iskreno ipak je to visina.

Ja cu da se bacim u krevet i da spavam. Bas sam nesto slomljena. Tako mi je uvek kad dremnem sa D popodne. Tako mii treba.

Odoh da vidim sta ste pisale.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Menstrualni ciklus nakon pobacaja
JAmy

Nakon pobacaja moji menstrualni ciklusi su...

regularni kao i prije pobacaja (50%)

neregularni kao i prije pobacaja (5%)

potpuno poremeceni a bili su normalni prije pobacaja (7%)

doveli se u red (10%)

blago poremeceni ali u granicama podnosljivog (12%)

redovni ali izmijenjenog trajanja (17%)

Ukupan broj glasova: 42

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here