Anoniman -> RE: Hernia ventralis/pupcana kila nakon trudnoce i porodjaja (31.10.2014 16:51:58)
|
mati, ja sam videla da imam kilu jos posle prvog porodjaja. imam i tu pupcanu, a imam i razmaknute velike trbusne misice, to se zove DIASTASIS RECTI. proguglaj, pa ces videti. bukvalno se razmaknu misici i naprave rupu u sredini. moze se proveriti tako sto legnes na ledja, krenes da se dizes kao da radis trbusnjak i ako u taj prostor u sredini, ispod ili iznad pupka moze da ti stane prst ili dva znaci da je imas. puno zena posle trudnoce je dobije, zbog sirenja i razmicanja misica. meni je stomak u prvoj trudnoci bio ogroman, ne mogu to ni da ti objasnim koliki je bio, a ja niska i sva sitna i nije ni cudno da mi se to desilo. kada mi je dete imalo oko godinu-godinu i po dana sam otisla kod hirurga po misljenje i on je naravno rekao operacija. ako ista pitate hirurga uvek cete dobiti takav odgovor. [sm=smiley36.gif] jos je rekao: bolje da to operises sada, RAZBICE TE DRUGA TRUDNOCA!!!! ja se nisam odlucila. prvo jer sam se plasila totalne anestezije, drugo jer mi je rekao da je oporavak dug. 10 dana posle operacije lezanje a onda 3 meseca nema podizanja teskog. znala sam da je to neizvodljivo, jer sam imala malo dete, sami zivimo i tako dalje. stisla sam petlju i ostala drugi put trudna. nista se nije promenilo, kila izgleda isto kao sto je i pre izgledala. nije me razbila druga trudnoca [sm=smiley2.gif] naprotiv. ne znam da li cu se ikada odluciti da je operisem, jedino ako budem morala. za sada ne planiram da je diram. sto se estetike tice, meni to nije problem. ne opterecujem se time. iako mi stomak ide ka napred kao da sam trudna, a tako je izgledao i kada sam imala 42 kg. imas i vezbice za tu kilu na netu, pogledaj na yt.
|
|
|
|