Sir (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Sir (30.9.2009 22:15:14)

Dobili smo kg trapista kom rok ističe prekosutra. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Zanima me... Jel može trapist da se zamrzne? Jel se posle isteka roka pokvari ili mu samo kvalitet opada?




Lilly* -> RE: Sir (30.9.2009 22:17:14)

Možeš ga slobodno smrznuti. Ne bi se trebao pokvariti jer je to tvrdi sir, ali što je sigurno, sigurno je [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




simke -> RE: Sir (30.9.2009 22:20:28)

Pa moze da se zamrzne,ali kad ga odmrznes neces moci lepo da ga seces,raspadace se.Moj ti je savet da ga izrendas,pa zamrznes[sm=smiley1.gif]




Lilly* -> RE: Sir (30.9.2009 22:23:25)

Ja sam milion puta zamrzavala i nikada nisam imala nikakvih problema ni sa sečenjem ni sa rendanjem kada se odmrzne. Nema nikakvih promena, kao da nije ni bio zamrznut, i ukus mu bude potpuno isti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Sir (30.9.2009 22:25:52)

Savet: zamrzni u malim pakovanjima, jer ga moras odmah potrositi kad ga odmrznes. Moci ces i lepo da ga rendas i seces, samo ga ostavi malo u frizideru da se odmrzne i to je to.




Lilly* -> RE: Sir (30.9.2009 22:30:20)

Da, to sam zaboravila da naglasim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Sir (30.9.2009 23:10:06)

IZVORNA PORUKA: simke

Pa moze da se zamrzne,ali kad ga odmrznes neces moci lepo da ga seces,raspadace se.

I meni se isto desilo jednom i nikad više[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Sir (30.9.2009 23:31:06)

A nema veze što će rok isteći kada ga odmrznem? Za njega vreme staje na datumu kada ga zamrznem? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




simke -> RE: Sir (30.9.2009 23:36:18)

Ma nema veze Tasho[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Zamrzavanjem odlazes istek roka[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Ali dobro ti je Nedja rekla izrezi na komade,pa zamrzni[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Sir (30.9.2009 23:41:14)

Hvala vam ženice moje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Ja sam totalni debil za kuhinju i sve što se iste tiče. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




Anoniman -> RE: Sir (1.10.2009 7:44:10)

Mikroorganizmi koji izazivaju kvar su tokom smrzavanja u stanju mirovanja, ne unistavaju se smrzavanjem, ali ne mogu da se razmnozavaju. Zato moras odmah da ga potrosis kad ga odmrznes, jer, ako je imao dva dana do isteka roka, kad ga odmrznes imace isto toliko. I ne odmrzavaj ga nikako na sobnoj temperaturi, jer je ona pogodna za bakterije i plesni, nego ili u frizideru ili u mikrotalasnoj. I tako je bezbedno.




Olga75 -> RE: Sir (15.8.2011 23:21:01)

ovo mi se cini najprikladnije pa evo :
kiselo mleko by Olga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
dooobro uskuvas oko 2 l mleka ( ovo ako je direktno iz krave )
sipas ga u serpu i ostavis da se prohladi toliko da mozes staviti prst i da ne pece jako .Onda u njega stavis solju jogurta ili pola solje pavlake , poklopis i dobro ga utoplis . Kad se ohladi u frizider
ja sa povrsine prohladjenog mleka skinem skorup ( manje je kao masno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )




jovicaa -> RE: Sir (15.8.2011 23:28:11)

kako ga uoplis?? cebetom?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Olga75 -> RE: Sir (15.8.2011 23:29:48)

ima moje kiselo mleko i moja zimnica svoje ambasador cebe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





jovicaa -> RE: Sir (16.8.2011 0:24:27)

stvarno, nisam znala da se greje cebetom...




Sanjica26 RR -> RE: Sir (16.8.2011 0:26:07)

Mozes i nesto drugo da uzmes, ali najbolje je cebo. Nisam nikad pravila, ali znam kako moja mama pravi. Kad zavrsi samo zamota cebetom.[sm=smiley1.gif]




Stranica: [1]