caca81 -> RE: Šta smo danas pravile - 7. deo (6.10.2014 13:57:00)
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Ja po 100.put pokušavam da napravim juneću-teleću čorbicu, ono kao što naprave u restoranima, pa meso bude mekano da se raspada, čorbica osvežavajuća. Kod mene to meso vazda žilavo, suvo, sve škripi pod zubima. Da li je do samog mesa ili do načina propreme?? Zna li neka? A sinoć mm pravio američke palačinke što je Lela dala recept. Odlične su! Teletinu ili govedinu moraš da isečeš na kockice i da dinstaš dok ne omekani, teletina će brže da omekani, ali treba jedno 1,5-2h na laganoj vatri. dinstaš na luku i malo masnoće (ulje ili mast) i dolivaš vodu po potrebi, kada je meso mekano dodaješ ostale sastojke i , zaliješ vodom i kuvaš još nekih pola sata od trenutka vrenja.
|
|
|
|