Misha i Ljisha -> RE: Šta smo danas pravile - 7. deo (23.1.2015 22:25:16)
|
IZVORNA PORUKA: Macaki ljiso, svaka cas_t! zao mi ej sto mica mala opet nece da jede... pa valjda ce poceti jednom, sta drugo da ti kazem, jedino da se nadas. nego, sta ti je ladnjaca? dalje, recepIST za corbicu od bundeve i paradajz corbicu sa valjuscima. za sve zene vazi, dajte neke brze, a ukusne recepte! da se spremi rucak za pola sata sat, a da je ukusno, mekano i da mala deca hoce da jedu. nista vise ne postizem, fali mi vremena. [sm=smiley13.gif] recepis za corbu od bundeve glasi :izdinstas crni i beli luk (moze i praziluk sta vec koristis) ja to sve uglavnom na maslacu dodam vode jer maslac brzo "gori", dodam isecenu bundevu na kocke i krompir na kocke i to se tako przi/dinsta malko i onda dodam zacine. Malo lovora, malo bibera, vegetu ili so sta vec koristis nalijes vode, krcka se jedno 20 min, dok ne omekne povrce, skines sa vatre (izvadis lovor) ako imas stapni onda stapnim mikserom lepo izblendas ako ne onda u blender kad se malko prohladi, pospes persunovim listom odgore i ako volis sa pavlakom mozes jesti lepo je jako. Neko stavi kad prokljuca i kocku za supu, Ja ne stvarno nema potrebe. Inace ja sve zivo skoro stavljam beli luk[sm=jezicek.gif] zbog D. Paradajz corbu pravim tako sto isto izdinstam luk na maslacu ali ga sitno sameljem bukvalno u nekom cudu sto imam ne znam ni kako se zove (bas je za luk i tako neke stvari jer blender to ne moze), nalijem sa bar pola litre paradajza i jos tolko vode.Stavim vegetu secer i biber. Valjuske umesim (voda,brasno,so i malo ulja-jako malo testa treba) i kidam i izvaljam izmedju prstiju i ubacujem dok kljuca. ladnjaca je sirotinjsko jelo[sm=jezicek.gif] koje je pravila moja baba. Testo je isto kao za palacinke samo gusce. Pleh podmazes i pospes brasnom i peces u rerni na 180 dok ne porumeni. Mi svi to jako volimo.Ja stavim malo vise soli nego u palacinke.
|
|
|
|