Anoniman -> Kroasan kiflice by UM (19.9.2014 21:30:20)
|
Sastojci: 650 gr. brašna 2 dcl. jogurta 2 dcl. mleka 1 kašika soli 1 kašikica šećera 2 žumanca 1 kocka kvasca 250 gr. zamrznutog margarina Priprema Kvasac staviti u mleko sa kašikicom šećera da naraste. Od svih sastojaka, osim margarina, umesiti testo. Odmah napraviti 8 jufkica i razviti svaku na veličinu tanjira. Preko svake, osim gornje, narendati smrznuti margarin, staviti jednu na drugu, prekriti i ostaviti da kisne 2 sata. Ako je jako toplo u prostoriji nije ni potrebno toliko vreme. Razviti zatim u veliki krug, iseći u trouglove i uvijati kroasane. Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata. IZVORNA PORUKA: Unina mama Ja sam ono vece samo prekopirala recept, a ja kad ih pravim unosim male izmene! Stavim pola kocke svezeg kvasca. Ostane mi 1/4 margarina. I odstoje mi oko sat vremena![sm=smiley1.gif] Koristim ovo brasno klik margarin dijamant zuti A fil slani krem sir, 2 belanca, i obican sir, umutim, a slatke nutela, dzem po zelji, ilil komadici euro bloka[sm=smiley1.gif] [img]http://www4.slikomat.com/13/0919/66a-107064.jpg[/img]
|
|
|
|