choopa choops -> RE: Maternji jezik za osnovce (28.10.2014 23:16:06)
|
Stavila sam ja, u ovoj drugoj temi što je Tasha stavila, koje su lektire kod nas...I one su mi OK [sm=smiley1.gif] Ma naravno, svi smo različiti. Ja recimo zbilja ne volim te epske, istorijske romane, pjesme...Nemam pojma, jednostavno ne volim to da čitam, ni dan danas. Ne znam jesam li već pisala, ali ja sam u osnovnoj školi imala jako lošu nastavnicu iz srpskog jezika. Tek u osmom razredu nam je došla jedna druga, zbog koje sam lagano pčela da se interesujem za taj predmet. Nažalost, ona sa nama nije punno radila književnost, jer smo bili totalno zapušteni što se tiče gramatike, a ona nam je trebala za upis u srednju školu. I mogu da kažem, da nije bilo nje, vjerovatno bih danas pisala nemogu, neznam, jeri [sm=smiley36.gif] Kasnije, u srednjoj školi smo dobili odličnog profesora i onda sam počela da se interesujem za književnost. Sve što sam pročitala u osnovnoj školi je bilo zato što moram, a ne zato što želim. E sad, da li je zbog nastavnice ili zbog izbora knjiga koje su bile, nisam ni sama sigurna [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|