RE: Koje AD mleko koristite (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

branki* -> RE: Koje AD mleko koristite (26.4.2014 12:39:43)

probaj na kasicicu..ja sam bozi par puta iz ocaja tako davala(kad je odbijao mleko,ali to je druga prica).

serpica -> RE: Koje AD mleko koristite (26.4.2014 12:49:10)

Ja sam vec pisala da sam promenila 4,5 ad mleka,ponekad je uspevalo da kad se uspava gurnem flasicu i onda popije,samo ga okrenem na stranu i on nastavi da spava.

Sanjica26 RR -> RE: Koje AD mleko koristite (26.4.2014 13:19:31)

Suki bas mi je zao sto se mucite. Zasto ne krenes sa cvrstom hranom? Barem jedan obrok da olaksate. On je malo stariji od Sofije.

doktorkakristal -> RE: Koje AD mleko koristite (26.4.2014 17:42:51)

jesi li probala u snu da ga nahranis?

suki -> RE: Koje AD mleko koristite (26.4.2014 20:40:50)

Dajem mu milupine zitarice, bundevu, jabuku, sargarepu ali to sve kolicinski jos ne cini jedan obrok. Sad sam po preporuci Torbice promenila ab. i opet se vratila dojenju a za dalje cemo videti. Dete vec ima fobiju od flasice.[sm=smiley13.gif] U snu iskreno nisam probala da ga hranim jer me nekako strah. A i to mi ne bi nista znacilo jer to mozda bude samo jedan obrok a gde je ostalo... Sad siki pa cemo videti, od ad sam digla ruke za sada...

Sanjica26 RR -> RE: Koje AD mleko koristite (26.4.2014 21:50:22)

Suki navijam da uspes sa tim antibiotikom. Posto ti je rekla Torbica sigurno ces uspeti.[sm=smiley1.gif]
I moja bas voli da sisa. Stvarno ne znam sta bi radila kad bi morala da je odbijem.

Diabla -> RE: Koje AD mleko koristite (5.5.2014 18:34:25)

Ja se ne sjecam kako sam radila sa prvim djetetom, tj koliko sam mu lijeka davala u uzrastu do mjesec dana. Posto koristimo aptamil, ako pratim onu tabelu sa kutije, tu se neke stvari ne poklapaju... Pise da 120 ml piju bebe koje imaju od 3,5 do 4 kg, a da imaju 2 mjeseca... moja beba ima 25 dana a oko 4,5 kg... Sta sa tabele pratiti? Kilazu ili dob? Jer ne moze jesti isto beba od 3 kg ili od 4,5...

Ana RR -> RE: Koje AD mleko koristite (5.5.2014 18:56:28)

Diabla, moj Marko je pio Nestle Nan i ako se dobro sećam merice su bile po uzrastu. Ja sam nekako pratila po njemu, pa postepeno povećavala kada primetim da mu treba više.

Klarita -> RE: Koje AD mleko koristite (7.5.2014 9:40:58)

Ja sam u rebusu!
Nikolaj ima grceve, koji su po meni, podnosljivi. U toku dana epizoda od pola sata-sat, uvece posle kupanja, sat-dva, vristanje, zacrveni se, stenje, ali nocu spava, budi se jednom (u prvo vreme oko 2h, pa 3h, jutros tek u 4h) pa onda u 7h i uobrocen je, vec par dana pije u 7h, 10h, pa redom. Zadni obrok mu je izmedju 21i30 do 22h, posle kupanja. Izmedju mu dajem vodicu sa kimom i par kristalica secera. Pije Nan.
Moje pitanje je, da li zbog grceva menjati formulu? Juce pedijatrica napomenu da mu mozda ne odgovara Nan[sm=zmeden.gif] A, on lepo pije, jos lepse napreduje...sad ti grcevi manje vise, deluju mi kao nisu strasni i zabrinjavajuci, ali mm[sm=hudicek1.gif]

milicicak -> RE: Koje AD mleko koristite (7.5.2014 9:51:06)

IZVORNA PORUKA: Diabla

Ja se ne sjecam kako sam radila sa prvim djetetom, tj koliko sam mu lijeka davala u uzrastu do mjesec dana. Posto koristimo aptamil, ako pratim onu tabelu sa kutije, tu se neke stvari ne poklapaju... Pise da 120 ml piju bebe koje imaju od 3,5 do 4 kg, a da imaju 2 mjeseca... moja beba ima 25 dana a oko 4,5 kg... Sta sa tabele pratiti? Kilazu ili dob? Jer ne moze jesti isto beba od 3 kg ili od 4,5...

Diabla, moje dete je jako sitno za svoj uzrast, kad sam pocela sa AD mlekom prvo sam pravila kolicine po tabeli za uzrast ali sam shvatila da je njoj to previse pa sam pravila kolicinu za kilazu... ne znam, prati pa mu daj onoliko koliko mu prija, iz mog iskustva bolje je prema kilazi.
Pozdrav

Klarita -> RE: Koje AD mleko koristite (7.5.2014 9:56:30)

O, Diabla sorry, previdela sam tvoj post [sm=smiley31.gif]

ja po tezini. Vac pisah, po savetu pedijatra, 150-200ml po kg TM u roku od 24h. Sve u svemu, popije nekad celu bocicu, nekad pola, ali lepo napreduje pa ne brinem. Najbolje da ispratis par dana, pa vidis kako mu i koliko odgovara. Kad sracunam obroke, Nikolaj pije negde oko 175ml po kg TM u 24h. K nije pila ni 100...pa, sad devojka i po, stalno na dijetu[sm=smiley29.gif]

doktorkakristal -> RE: Koje AD mleko koristite (7.5.2014 21:19:44)

KLARITA mislim da ti grcevi nemaju neke veze sa formulom,daj bebi espumisan dovoljno je jednom uvece posle kupanja pred obrok

Diabla -> RE: Koje AD mleko koristite (7.5.2014 21:47:49)

I ja mislim da grcevi nemaju veze sa formulom, bez kad beba bas ima jake grceve od kojih pjeva arije po cijeli da i noc. Tada pedijatri preporuce promjenu formule. Ja sam espumisan prvom djetetu davala preventivno i nikada nije imao grceve. Sad su nam rekli da je Biogaia dobra, daje se 5 kapi dnevno, i nju dajem preventivno, ali i Espumisan nam je pri ruci. Biogaia je dosta skupa, oko 13 eura, ali ja mislim da je Espumisan isto odlican. Jos ne mogu da kazem da ima grceve, nekad se zgrci dok jede, ali kad se isprducka i podrigne, prodje.
IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

KLARITA mislim da ti grcevi nemaju neke veze sa formulom,daj bebi espumisan dovoljno je jednom uvece posle kupanja pred obrok

Yula -> RE: Koje AD mleko koristite (7.5.2014 23:55:51)

I mi smo bebi davali espumisan jer je jos u porodilistu poceo da urla ( iako je samo sisao ). Ako smo mu redovno davali espumisan, po uputstvu, beba je uzivala. Ako pocnemo da preskacemo, muci se. Mislim da smo ga koristimi prvih mesec dana. Isto smo i biogaiu davali.
Ja sam se svim tim preparatima snabdela iz Srbije, pre nego sto cu se poroditi i zahvalna sam internetu i ovom forumu sto sam dosla do pravih informacija, te mi se beba nije puno mucila.

mirkam -> RE: Koje AD mleko koristite (15.5.2014 10:20:32)

Treba mi misljenje hitno.
Moj mali ima 4 ipo mjeseca i od rodjenja je na Aptamilu i super napreduje. Ali on i dalje toliko bljucka da je to strasno. Znaci i po dva sata nakon obroka bljucka. Pedijatar mi kaze nema veze dok napreduje.
Sta mislite da mu promijenim AD mlijeko? Ili da uzmeme neko protiv bljuckanja, rekli su mi da ima takvo da se kupi.
Pomagajte!

Ana RR -> RE: Koje AD mleko koristite (15.5.2014 10:35:31)

Mirkam, i moje dete je dugo bljuckalo, isto tako prođe dva sata od obroka i on bljucne. Koristili smo Nestle Nan i nisam menjala jer je lepo napredovao, kad smo počeli da uvodimo čvrstu hranu bljuckanje je prestalo.

mirkam -> RE: Koje AD mleko koristite (15.5.2014 11:20:38)

Ana, evo upravo sam zvala jednu pedijatricu kod koje idemo privatno. Isto mi je rekla sto i ti. S obzirom da fino napreduje da nista ne mijenjam, i pitala me da li sam pocela sa cvrstom hranom i da slobodno mogu po malo kasice i da ce se bljuckanje uvodjenjem cvrste hrane smanjiti.
Hvala puno u svakom slucaju!

Sanjalicaaa -> RE: Koje AD mleko koristite (22.5.2014 10:01:34)

Znate li koliko dugo moze da stoji mleko kada se napravi? Mi koristimo aptamil, ali ne pise nista na kutiji, osim da otvorena kutija traje 3 nedelje.

emicaa -> RE: Koje AD mleko koristite (22.5.2014 10:40:29)

i mene zanima koliko moze stajati,ja posle pola sata prospem ali to je onako meni iz glave znam samo da ne smije dugo zbog nekih bakterija a koristimo Milupu,oni proizvode i Aptamil

doktorkakristal -> RE: Koje AD mleko koristite (22.5.2014 17:34:31)

kada smuckate mleko moze da stoji najvise pola sata posle toga se prosipa

dijana1* -> RE: Koje AD mleko koristite (22.5.2014 17:38:48)

I meni nikada duze nije stajalo od 20-30 min.

Klarita -> RE: Koje AD mleko koristite (30.5.2014 11:17:38)

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

Jeste devojke, u pravu ste. Nije to ni bilo tako strasno, a evo i nema ih vise, puj, puj, puj, da ne cuje djavo. Nama je delovalo uzasno jer ih K nikad nije imala (secam se jednog prepodneva jedinog je plakala kad je imala mesec, mesec i po[sm=smiley13.gif]) pa je nama zato to bilo jezivo.
Vodila sam se onom formulom 150-200ml po kg TM, ali mi polako izbacismo nocni obrok, tj sam je izbacio. Da li je normalno da sada pije 120ml sest puta dnevno?

doktorkakristal -> RE: Koje AD mleko koristite (30.5.2014 16:11:44)

KLARITA ono sto sam ja primetila je da nema pravila ni sa kolicinom mleka,daj detetu koliko hoce,120 ml sasvim ok,dok sam citala ranije videh da ima dece koja piju manje ili vise od propisane kolicine za odredjeni mesec tako da samo opusteno [sm=smiley20.gif]

Klarita -> RE: Koje AD mleko koristite (3.6.2014 10:16:54)

Hvala Doco! Mora neko da mi "kaze" da bih umirila um. K je mnogo manje pila, neuporedivo...i znam da neka deca piju manje, neka vise, ali prosto ne mogu da se ne zapitam da li mu je dovoljno[sm=zmeden.gif] Narocito me buni to sto on ne popije odjednom, nego na pola pa podrigne, pa nastavi...a, sad ne mogu da prekinem na pola, pocne da place. Ostavim da vuce dok sam ne izbaci cuclu, pa mu ostane u flasici 20-30ml, posle podriga nekad popije sve, nekad ne[sm=zmeden.gif] Ako mu dam vise, povrati u mlazu, a nekad se desi da povrati i na pola[sm=zmeden.gif]
Ne brinem previse za to povracanje, jer se desava jednom u toku dana ili jednom u dva dana (sto je cesce slucaj)...ili treba da brinem[sm=zmeden.gif]
Pomalo sam sludjena, a znam da ne trebam ali ajd' sad. Ne valja kad puno znas i citas. Mnogo bolje prolaze majke koje ne znaju nista i ne interesuju se i ne citaju [sm=zmeden.gif]

doktorkakristal -> RE: Koje AD mleko koristite (3.6.2014 21:58:11)

KLARITA i meni se cesto cini da je bolje manje znati,nekako si pod manjom presijom,sto se povracanja tice samo je bitno da nije u mlazu i da nije cesto.To sto nekad popije sve ,a nekad ne je isto ok jer nisu uvek isto gladni.Dok su tako mali sve je bre nekako komplikovano ne vezano da li je prvo ili drugo dete [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>