RE: Koje AD mleko koristite (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Modessty -> RE: Koje AD mleko koristite (14.6.2012 14:00:40)

i ja sam koristila HUmanu za Danila. I to po preporuci pedijatra iz DZ. I moje drugarice i snajka su koristile HUmanu i stvarno mi nije jasno zašto je ovde niko ne pominje i ne koristi? Koliko sam mogla da se raspitam to jejedno od najboljih mleka za bebe na tržištu.

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (14.6.2012 14:02:29)

IZVORNA PORUKA: Lilla

Kseno, mi nismo u Srbiji. Zivim u Svedskoj, tako da mislim da koristis isti Hipp kao mi. A cucla je za 6+ uzrast, ali eto, ipak malo teze prolazi.

pa ne znam, nama je hipp bas tecan, nema problema sa prolaskom ni na jednu flasicu (imamo dr.brown''s, nuk i chicco). mozda da napravis malo redje mleko? a mozda mu nije dobar nagib flasice?

bea83 -> RE: Koje AD mleko koristite (14.6.2012 15:39:11)

IZVORNA PORUKA: Modessty

i ja sam koristila HUmanu za Danila. I to po preporuci pedijatra iz DZ. I moje drugarice i snajka su koristile HUmanu i stvarno mi nije jasno zašto je ovde niko ne pominje i ne koristi? Koliko sam mogla da se raspitam to jejedno od najboljih mleka za bebe na tržištu.

Mi probali, napravio je facu kao da sam mu dala najodvratniju stvar na svetu i onda briznuo u plač[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]I tako tri puta, onda sam odustala i vratili se Nanu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

red3lilu -> RE: Koje AD mleko koristite (14.6.2012 16:39:11)

I ja sam probala, napravila facu, i umalo bacila peglu, al kad bebanu prija, nisam se bunila... Ne znam koje mi gore prirodno ili veštačko, svaka čast bebanima [sm=smiley36.gif]

Guardian -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 11:05:47)

Mamice, kakvo je Bebelac mleko? Treba mi dvojka, pa me zanima.

peca -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 11:57:11)

Ne znam za dvojku, mi koristimo keca, i nama je ok [sm=smiley1.gif]

Guardian -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 12:09:00)

Hvala ti. Jel stvarno ima ukus metala? Jedna mi mama reče da je grozan, pa me uplašila. Nama nije Aptamil odgovarao, pili smo Novalac,odličan je, ali ga ne nalazim stalno.

peca -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 12:13:18)

Ne znam, ja to nisam probala [sm=smiley1.gif] Probala je moja sestra, liznula sam ono kad nakapam da proverim temperaturu. Meni je to sve odvratno, i sve mi to smrdi... Nisam kompetentna... [sm=smiley36.gif] MI smo od rodjenja na njemu i nemamo nikakvih problema nismo ni jednom menjali... I moja drugarica ga koristi, i ovde ima jos zena na forumu koje ga koriste. Ja licno mislim (mada ce me neko osuditi zbog ovih reci) da je sve to manje vise isti andrak. Ipak je taj bebelac tolike godine na trzistu [sm=smiley1.gif]

Guardian -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 12:34:59)

I meni je sve to groznog ukusa, ali je bitno da bebe vole i da piju. Bebelac je i najjeftiniji čini mi se.

Aptamil mi je stvarao jaku penu i grudvice, nadam se Bebelac neće biti takav.

Hvala još jednom peco.[sm=smiley1.gif]

peca -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 12:37:00)

Bebelac 1 ne peni, za taj 2 stvarno ne znam... Saznacu [sm=smiley1.gif] Nema na cemu [sm=smiley1.gif]

bea83 -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 12:47:18)

Peca - moj čovek[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]i ja mislim da je sve to isto[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]samo je razlika u tome da li se bebi svidja i dal ga dobro vari, a da smrdi smrdi sve, samo manje ili više. Ipak je humana potpuni hit što se mirisa i pene tiče, to nisam do sad videla[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Što se cene tiče, ja sam baš uporedjivala i razlika minimalna, konzerva Bebelaka od 400g je 570 din čini mi se a mi Nan od 600g plaćamo 730 (u Disu, inače je 850),humana je isto tu negde oko 700 din 500g tako da je sve to slično, jedino su Aptamil i Novalac nešto skuplji

Guardian -> RE: Koje AD mleko koristite (20.6.2012 13:14:27)

Ma, i nama je sve isto, samo što Novalac ne nalazimo često i brate menjaju cene kao ludi.

Pre 3 dana kupimo Novalac 2 i platimo 650 dinara, juče odemo u tu istu apoteku 770 dinara. Vidim da su i ostale formule poskupele, kao i pelene i Milupina hrana za 7%.[sm=smiley7.gif]

cockic -> RE: Koje AD mleko koristite (28.6.2012 8:48:04)

ja samo da napisem koristimo bebelac 1 samo smo njega i koristili nisam menjala deluje mi da joj prija i nesto je nedeblja puno.on malo peni ali predhodna kutija je uzasno penila a ova sad skoro uopste nije mi jasno zbog cega to moze da peni.te dve kutije su uzete u istoj radnji.a kad kazem pena ima jedno 50ml pene a sad od ove bas nista [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]naravno da je bolje da ne peni nego ne znam zasto ima razlike od kutije do kutije?

Christabel -> RE: Koje AD mleko koristite (29.6.2012 12:34:45)

Drage mame, je l' ima neka od vas da je sa ad mlekom pravila pahuljice tipa rizolino, ili keks a da je bebi to davala na flasicu? Je li to moguce uopste napraviti sa dohranom, ili bude gusto ako se prati uputstvo sa kutije za te pahuljice? Moja beka sad pije bebelac 2 i ako joj bude odgovaralo pice ga jos neko vreme, a pahuljice je pila na flasicu sa mojim izmuzenim mlekom, s tim da bih ja sad da prestanem sa izmuzavanjem...

Inace, kad se rodila pila je bebelac 1 kao dohranu, posle dugo samo sisala, pa neko vreme pila i neke specijalne formule od kojih nam je Novalacova vise odgovarala nego Aptamilova. Juce sam joj uzela Bebelac 2, dvoumili smo se izmedju toga i Novalac 2 ili Nana2. I nama bebalc peni kad se mucka, ne znam je li to moze da smeta bebi, vidim da dosta vas pominje tu penu?

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (29.6.2012 12:38:37)

Ja sam pravila pahuljice sa ad mlekom i nikad nisam pratila uputstvo sa kutije nego napravom mleko i u njega dodajem pahuljice dok ne dobijem željenu gustinu. S tim da sam uvek pravola gušće i davala na kašiku jer se nikako ne preporučuje davanje guste hrane na flašicu, na flašicu mleko i eventualno voda a ostala hrana na kašiku.

Mariya -> RE: Koje AD mleko koristite (1.7.2012 0:14:32)

I ja joj pravim kašicu sa ad mlekom, ali pravim je gusto i dajem na kašiku.

Mi koristimo nan2 za kašicu, smrdi i grozan je, ali ni blizu toliko grozan i smrdljiv kao hipp[sm=smiley36.gif]

Yula -> RE: Koje AD mleko koristite (2.7.2012 16:31:48)

IZVORNA PORUKA: Christabel

Drage mame, je l'''''''' ima neka od vas da je sa ad mlekom pravila pahuljice tipa rizolino, ili keks a da je bebi to davala na flasicu? Je li to moguce uopste napraviti sa dohranom, ili bude gusto ako se prati uputstvo sa kutije za te pahuljice? Moja beka sad pije bebelac 2 i ako joj bude odgovaralo pice ga jos neko vreme, a pahuljice je pila na flasicu sa mojim izmuzenim mlekom, s tim da bih ja sad da prestanem sa izmuzavanjem...

Inace, kad se rodila pila je bebelac 1 kao dohranu, posle dugo samo sisala, pa neko vreme pila i neke specijalne formule od kojih nam je Novalacova vise odgovarala nego Aptamilova. Juce sam joj uzela Bebelac 2, dvoumili smo se izmedju toga i Novalac 2 ili Nana2. I nama bebalc peni kad se mucka, ne znam je li to moze da smeta bebi, vidim da dosta vas pominje tu penu?

Ovde u Francuskoj bebama skoro obavezno dodaju zitarice u vidu tih pahuljica u mleko koje pije iz flasice, kao obrok pred spavanje. Ja to nisam radila do skoro, ali moje dete je vec "veliko" sada, ima skoro 13 meseci, i zelela sam da proverim da li ce beba duze spavati ako dodam zitarice. Na kolicinu mleka koje on pije dodaje se 3 supene kasike cerealija, ja sam stavila sam 1, umesto u 6h, probudio se 1.5h kasnije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   Nekada mu dodam 1 kasiku, ako za veceru ima corbu od povrca, pa da ne ogladni pre 6h, a inace ne stavljam. Nista to nije promenilo njegov odnos prema mleku i kasiki.

Inace, zitarice sam pripremala kako se kod nas pripremaju, gusto, a ne po preporuci sa kutije, jer ovde preporucuju mleko, cerealije i flajku zajedno :)  Znaci, stavim cerealije/pahuljice u ciniju, dodam 2-3 doze mleka ( koliko vec smatram da treba za taj dan ) i dodajem vode dok ne dobijem zeljenu gustinu. Mnogo puta sam ih pravila sa jogurtom, pavlakom ili samo sa vodom.

dunja RR -> RE: Dohrana (19.7.2012 3:50:48)

Jedna mama pita pa vas molimo za odgovor:

Zdravo zivim u nemackoj I ovde su doktori drugaciji od nasih u srbiji ,interesujeme kako Treba da hranim bebu aptamil mlekom I koliko dnevno bi trebalo on da pije Hvala

Anoniman -> RE: Dohrana (19.7.2012 6:28:14)

Pise na pakovanju. Od toga se krene. Ako vidis da je tvojoj bebi to puno, smanjis kolicinu da ne bi bzvz bacala, ako je bebi malo, pojacas kolicinu.

Guardian -> RE: Koje AD mleko koristite (23.7.2012 15:04:58)

Mame, naša bebana neće da pije mleko kao pre. Da li što smo krenuli sa čvrstom hranom, šta li je ne znam. Pijemo Novalac koji je izuzetan, ali bih da probamo, jer je možda do formule, kaže Dr moguće je da se zasitila.

Šta mi predlažete? Nan ili Humanu?[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.7.2012 16:24:49)

NAN, manje smrdi od Humane.

Guardian -> RE: Koje AD mleko koristite (23.7.2012 16:31:00)

Hvala. [sm=smiley1.gif] To mi je nekoliko njih reklo za Humanu, znači tačno je?

Kakav je NAN, jel' ga pila tvoja beba? Ma, Novalac je kažu odličan i meni tako deluje, ali bebana nešto neće, pa neće...

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.7.2012 16:33:44)

Nan Pro je super mleko. Nevena je sa 4 meseca počela da ga pije jer je meni nestalo mleka i prvo 1 pa posle 2, pila ga je do prvog rođendana, sad pije Nestle Junior i njega će sigurno do 2 pune godine.

marince1 -> RE: Koje AD mleko koristite (23.7.2012 16:37:38)

IZVORNA PORUKA: Guardian

Hvala. [sm=smiley1.gif] To mi je nekoliko njih reklo za Humanu, znači tačno je?

Kakav je NAN, jel'' ga pila tvoja beba? Ma, Novalac je kažu odličan i meni tako deluje, ali bebana nešto neće, pa neće...

Mi smo koristili humanu po preporuci pedijatra, a na nan smo presli zbog alergije na mlecne proteine.
Meni sva ad mleka smrde za medalju [sm=smiley13.gif]

mihi -> RE: Koje AD mleko koristite (23.7.2012 16:49:02)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Nan Pro je super mleko. Nevena je sa 4 meseca počela da ga pije jer je meni nestalo mleka i prvo 1 pa posle 2, pila ga je do prvog rođendana, sad pije Nestle Junior i njega će sigurno do 2 pune godine.

Miloš ima 3 godine i 10 meseci i dalje pije Nestle junior 1+ ja sam prezadovoljna. I mislim da ga još dugo nećemo menjati[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>