Yula -> RE: Koje AD mleko koristite (2.7.2012 16:31:48)
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Drage mame, je l'''''''' ima neka od vas da je sa ad mlekom pravila pahuljice tipa rizolino, ili keks a da je bebi to davala na flasicu? Je li to moguce uopste napraviti sa dohranom, ili bude gusto ako se prati uputstvo sa kutije za te pahuljice? Moja beka sad pije bebelac 2 i ako joj bude odgovaralo pice ga jos neko vreme, a pahuljice je pila na flasicu sa mojim izmuzenim mlekom, s tim da bih ja sad da prestanem sa izmuzavanjem... Inace, kad se rodila pila je bebelac 1 kao dohranu, posle dugo samo sisala, pa neko vreme pila i neke specijalne formule od kojih nam je Novalacova vise odgovarala nego Aptamilova. Juce sam joj uzela Bebelac 2, dvoumili smo se izmedju toga i Novalac 2 ili Nana2. I nama bebalc peni kad se mucka, ne znam je li to moze da smeta bebi, vidim da dosta vas pominje tu penu? Ovde u Francuskoj bebama skoro obavezno dodaju zitarice u vidu tih pahuljica u mleko koje pije iz flasice, kao obrok pred spavanje. Ja to nisam radila do skoro, ali moje dete je vec "veliko" sada, ima skoro 13 meseci, i zelela sam da proverim da li ce beba duze spavati ako dodam zitarice. Na kolicinu mleka koje on pije dodaje se 3 supene kasike cerealija, ja sam stavila sam 1, umesto u 6h, probudio se 1.5h kasnije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nekada mu dodam 1 kasiku, ako za veceru ima corbu od povrca, pa da ne ogladni pre 6h, a inace ne stavljam. Nista to nije promenilo njegov odnos prema mleku i kasiki. Inace, zitarice sam pripremala kako se kod nas pripremaju, gusto, a ne po preporuci sa kutije, jer ovde preporucuju mleko, cerealije i flajku zajedno :) Znaci, stavim cerealije/pahuljice u ciniju, dodam 2-3 doze mleka ( koliko vec smatram da treba za taj dan ) i dodajem vode dok ne dobijem zeljenu gustinu. Mnogo puta sam ih pravila sa jogurtom, pavlakom ili samo sa vodom.
|
|
|
|