mamica Maja
|
Dragi roditelji, molim Vas za savet. Preselili smo se iz manjeg mesta u opštinsko mesto, i "izašli su nam u susret" u vrtiću i prebacili dete. Ali... jako sam ne zadovoljna. Dobii smo vaspitačicu koja je potpisno nezainteresovana za decu: ujutru kada ih prima priča telefonom i sedi za svojim stolom, jedva da pozdravi dete kada uđe u prosotriju, na pitanje kakvo je dete bilo uvek je odgovor "sve je u redu" (mada je on super dete ali valjda se nešto zanimljivo desilo pa bi bilo lepo preneti roditelju), rad sa decom minimalan (sa pet godina još se zabavljaju sa hopi-poki), nema ni trunke emocija, cist profesionalizam, nikada ne zagrle decu, ne pomaze ih po kosi... kada se ide u šetnju, ona stane na štiklice, skine uniformu i cik-cak do parkića, usput bar 20 puta namesti košulju i pogleda se u svaki izlog... jaaaaaaooooooo.... i povrh svega danas dolazimo prvi dan nova soba veličine špajza za 30 dece,da bi namestili kvrevete moraju sve stolove i sotlice da iznesu iz porstorije, a u sobu se ulazi iz trpezarije (koliko je higijenski da roditelji šetaju po trpezariji da bi došli po decu!!!!)... Možda mi sve to ne bi smetalo da u prethodnom vrtiću nije bilo ovako: kada dete dođe zagrli ga vaspitačica, pogotovo ako se nisu videli nekoliko dana (to je kratak zagrljaj taman da im odlazak od roditelja bude lakši), pita ga kako je, često razogovaraju o prethodnom danu (deca imaju potrebu i osećaju sigurnost da im ispričaju šta se juče dešavalo kući), veoma su nežne, NPR: ako ne želi da obuje nove patofne one mu nahvale kako su divne i savršene i privole ga za tili čas da ih obuje, puno su nam pomogle kada smo se odvikavali od noše, bilo kakav problemčić da smo imali uključivale su se ako tražimo, a priredbe izgledaju kao da su to školarci, svakodnevno se radi ozbiljno sa decom (sa 4 godine su im pričali o kosmosu, sučevom sistemu, Tutankamonu,,,) to je sve na njihovom nivou pa ko šta pohvata... I ja sada lupam glavu da li da zahtevam da ga prebace u drugu grupu!!!!!
< Poruku je uredio mamica Maja -- 1.9.2017 9:54:33 >
|