RE: Vantelesna oplodnja XIV (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (5.2.2015 21:14:16)

Sagitarius, nisam. Kaze dr da je rano, idem opet sledeci cetvrtak. Ne brigaj, cucemo ih sledeci put.[sm=smiley1.gif]
Bikki, da, uspelo je ovaj put, nadam se da ce do kraja sve biti u redu. Sad mi je vto radila Kopitovicka.
Ne znam sa kim bi mogla da se jos posavetujes za taj test.[sm=zmeden.gif]
Jesi ti iz NS? Pitam jer sam ja iskoristila treci pokusaj preko grada.

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 14:51:22)

Dobar dame,prvi put pisem inace citam forume u poslednje vreme pa reko cisto da se oglasim,isla sam na vantelesnu,drugi pokusaj,klinika ivanovic,prvi put beta pocela da raste pa je onda pala iobila sam menstruaciju,kazu da je zbog hidrosalpingsa koji sam nakon toga operisala....sada sam isla na drugi poksaj pa cemo videti,peti mi je dan nakon transfera,odmaram leskarim,zaboli me stomak nekad nekad po malo kao pre ciklus,nadam se da necu dobiti...pozdrav svima nadam se da cu dobiti nekakav odgovor da mozemo da caskamo na ovu temu :)

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 14:53:59)

Suzi,ima ovde dosta bebica klinike Ivanovic.Tako da nas ima bas zadoboljnib sa Gocinim radom.Ja ti zelim da ti do bete proleti,mada iz sopstvenog iskustva znam da nije lako cekati betu.Jel na 11ti dan radis?

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 14:57:12)

jooooj nikako vrem da prodje,ubijam vreme citajuci i gledajuci filmove...a da,betu radim jedanaestog dana,pada se na petak trinaesti,nadam se da ce mi doneti srecu,a et je radila beti dan,kad je embrion prerastao u blastocistu,videcemo...javljam rezultate u svakom slucaju :)

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 14:59:55)

Super,najbolje je kada se vrati blasta.Vreme ti ide na ruku,za odmaranje i filmove.

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 15:01:32)

Bas tako...a u kom si ti stadijumu sagitarius,u slicnom smo preoblemu ili? malo se ne snalazim posto sam ovde prvi put :)

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 15:20:35)

Ja sam isto pacijent dr Goce i prva vto mi nije uspela,pa mi je posle dva meseca vratila zamrznute blaste i to dve i sada te blaste i ja smo u 6oj nedelji trudnoce.[sm=bravo.gif]

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 15:27:58)

[sm=bravo.gif] pa to je divno,cestitam...ja sam zadovoljna njenim radom,ok je lik ovako...mene s vremena na vreme zaboli stomak dole nisko to potraje par secundi i prodje,onako tup slab bol,ali osetimne znam sta to moze biti?

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 15:52:55)

Hvala.Pa jajnici mogu da se bune malo,prosla si stimulaciju.Nista zabrinjavajuce.Videces,uglavnom su svi imali neke osecaje slicne tom.

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 15:54:43)

pa ja citala vec o tome,kao da je normalno,al ipakpostoji doza straha...

bikki -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 17:53:05)

IZVORNA PORUKA: sagitarius

Bikki,Ljubic je pricao u nekoj emisiji,imas na you tubu kako se priprema endometrijum.Po meni je to jos bolje od tog testa,jer se bukvalno pripremi endometrijum za prihvatanje embriona.Verujem da i genesis ima tako nesto.Svakako je zanimljivo pricao o vantelesnoj,pa baci pogled.

Nisam uspela da pronadjem video,ali potrazicu jos malo. Ja bih volela da su mi predlozili vise opcija,ali dr je samo Eru spomenula i nista vise. Raspitacu se kad sledeci put odem.
Hvala ti puno[sm=smiley1.gif]

bikki -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 18:01:48)

IZVORNA PORUKA: jess021

Sagitarius, nisam. Kaze dr da je rano, idem opet sledeci cetvrtak. Ne brigaj, cucemo ih sledeci put.[sm=smiley1.gif]
Bikki, da, uspelo je ovaj put, nadam se da ce do kraja sve biti u redu. Sad mi je vto radila Kopitovicka.
Ne znam sa kim bi mogla da se jos posavetujes za taj test.[sm=zmeden.gif]
Jesi ti iz NS? Pitam jer sam ja iskoristila treci pokusaj preko grada.

Citala sam malo i na forumu kutak,ali i dalje ne znam puno.
Da,iz novog sad sam i ostao mi je jos taj jedan pokusaj preko grada. A posto sam ja htela iz prirodnog ciklusa,a ne znam da li moze u betaniji preko fonda,onda smo se odlucili za genezis. A i iskreno od betanije mi je vec muka,i onog visesatnog cekanja,preko sest godina ja odlazim tamo sto zbog ovog,sto zbog onog.
Reci mi samo koji je prvi korak kada se ide preko grada,jel mora neko uverenje da zivis na teritoriji opstine novi sad vise od godinu dana,tako nesto?

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 18:19:12)

Bikk,pretrazi sa infoklinika 54,Ljubic je od 34og minuta.

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 18:26:46)

Bikki, mislim da je Bebana17 to radila. Mozes joj poslati PP. Ne znam, puno je to para, mozda oni to malo vise forsiraju nego sto je realno, ali opet to ja samo nagadjam. Kao sto ti u Jevremovoj nude nifty test umesto amniocenteze, 690eura.
Devojke, nemojte da idete pre nego 4 nedelje od transfera, da se ne stresirate ako se ne cuje srculence.
Pozitivna, [sm=smiley31.gif]

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 18:41:44)

Chipsy,kada smo vec kod nifty testa,jel znas mozda nekoga da je radio?

Chipsy -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 18:54:50)

Znam ovako sa foruma draga, ali ne znam nikog konkretno.

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 19:08:01)

Chipsy,hvala.Javice se valjda neko,

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 19:25:34)

Bikki, treba ti uverenje iz socijalnog da si iskoristila dva pokusaja o trosku fonda i potvrda iz Betanije. U gradskoj kuci popunis formular i predas, bude gotovo za nekih 10-tak dana. I u Betaniji rade iz prirodnog ciklusa, kosta 80.000,00 din.
Sagitarius, znam ja zenu koja je radila, isto nosi blizance. Cena je ta sto je Chipsy rekla i rezultati su im bili za nekih 14 dana, mozda i ranije.

sagitarius -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (6.2.2015 19:38:09)

Jess,hvala puno.Jaka je cena i verujem da je za blizance i skuplje,ali ako se time izbegava amnio koja je ipak invazivna,mozda treba uzeti u obzir.

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (7.2.2015 21:31:43)

Bikki, ja dadoh pare za ERA test, njime saznala sam da endometrijum ima receptivnost (normalnu, tj. petodnevni embrion se vraća na peti dan kod mene), i opet nisam trudna ostala, čak ni nakon tog saznanja [sm=smiley1.gif]
Test nije bolan uopšte, a ERA se preporučuje kod žena koje imaju više neuspeha kod vantelesnih, ali eto, kod mene nije donela neko saznanje koje će doprineti da ostanem trudna. (ja sam imala pet embriotransfera i od toga samo jedna biohemijska). Verujem da jeste korisno, pogotovo kad si izmučen postupcima, i više ne znaš šta nije uredu i zašto ne možeš da zatrudniš. Ja sam se smirila nakon dobijanja rezultata. Razmišljam ovako, endometrijum ima receptivnost, mi smo učinili sve što možemo, prošli kroz gomilu analiza i postupaka, i činimo i dalje, a ako ne ide, onda valjda nije vreme za to, ili nam nije suđeno. Ako te nešto konkretno zanima za test, pitaj, a možeš i na pp.

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (7.2.2015 21:36:09)

A posle ERA testa sam imala još jedan embriotransfer sa blastocistama, šesti po redu i ćorak (beta malo počela da raste i stala). U svakom slučaju, dr Crnogorac je ok, ja sam kod nje radila i ERA test i histeroskopiju nakon era testa.

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (7.2.2015 21:37:35)

Pa šta ti savetuju sada posle svega toga? :-)

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (7.2.2015 21:45:56)

Suzi, lekar kod koga sam radila drugu i treću vantelesnu je iskren i kaže da smo mi uradili sve što je moguće, i suptilno mi savetuje da pokušamo u inostranstvu (Prag, Solun). Kod njega imamo još dve slamice, sa tri blaste zamrznute, tj. još dva pokušaja, pa ćemo videti šta ćemo dalje, ako to ne uspe.

Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (7.2.2015 21:47:32)

A vantelesnu nismo radili kod dr Crnogorac, jer nam je bilo preskupo u tom momentu (gledali smo pre svega vraćanje eskima, to je kod njih baš skupo).

suzi kju -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (7.2.2015 21:49:48)

Da, čula sam da su prilični skupi... A ne znam šta bih ti rekla za Prag, išla je jedna moja drugarica i nije joj uspelo... Skoro u razgovoru sa jednom doktorkom čujem da dosta dobro radi neka klinika u Mađarskoj, ne znam... Bas je bzvz sto ti se tako desilo :-(

Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>