mirkam -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (17.1.2015 22:01:55)
|
Jess, imam potrebu da ti ispricam nesto (i ostalim curama, ali tebi posebno jer si trenutno u takvom raspolozenju). Kad sam ja radila et, samnom je bila djevojka za koju nisam mogla da vjerujem da takvo nesto postoji.Toliko pozitivna, toliko duhovita, toliko zraci nekom ludackom energijom da je meni to bilo nevjerovatno.Elem, dok smo leskarile posle et, a ja pokusavala da ne umrem od smijeha njenim izvalama, dodje dr da vidi kako smo i da jos jednom prokomentarise nase "stanje".Izmedju ostalog njoj je rekla da su joj vracena dva embriona dvocelijska( cini mi se, ako mogu biti dvocelijska-sad sam zaboravila), da su jako loseg kavliteta i da se previse ne nada.Ona ni nakon toga nije klonula vec je bila u varijanti "pa sta, kakvi su da su, moji su i bice to super".Inace , u toj klinici vracaju tri embriona, osim blasti-njih vracaju dvije.Ona nije ni imala vise osim ta dva, samo su to dobili.Ja sam, medjutim imala 8 embriona od kojih mi je vracen jedan osmocelijski i dva sestocelijska. Kad sam otisla na prvi UZ, kaze meni dr "jao konacno neko sa jednom bebicom, danas mi zaredjale sve sa blizancima".Ja je onako bojazljivo pitam sta je bilo sa Majom (ta cura koja je bila samnom na et), a ona sva ushicena kaze "Ma Maja ko Maja, prica ko navijena , jedva sam od smijeha uspjela da ustanovim da su dva [sm=smiley27.gif] i da je sve ok".Evo sad se jezim. Kasnije sam je i vidjela u gradu, al je bila daleko a ja sa stomakom nisam mogla trcati da joj se javim, i imala je oooogroman stomak. Dakle, htjela sam da ti kazem da kvalitet embriona na et, ne mora da ima nikakve veze sa konacnim ishodom. Vazno je vjerovati! Izvinjavam se ako sam smorila ovolikim postom, ali eto, imala sam potrebu ovo da ispricam. Drzim jakooo fige i tebi i ostalim djevojkama [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|