Zuzita -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (31.10.2014 10:23:03)
|
Cao devojke, sapatnice moje[sm=smiley1.gif] Sad sam se uclanila, nadam se da me primate[sm=smiley9.gif] Elem, dok lezeci cekam da mi se Utrogestan "primi" da podelim pricu sa vama. Dakle 2gi dan ciklusa sam pocela da se spricam uvece sa Puregonom i da uzimam klomifen 2x1 prvih 5 dana. Onda sam pocela Estrofem vaginalno da stavljam jer mi je endometrijum bio 5mm, koji je prilikom transfera bio 13mm pa mi je doktor rekao da prekinem. Deveti dan stimulacije mi je uveden Bravelle (nesto kao Menopur) ujutru da se spricam i jos plus inekcija da spreci prevremenu ovulaciju[sm=smiley29.gif]. 14 dan uvece sam sebi dala Pregnyl od 10.000iu u butinu ( uh odvratnog li iskustva-dosta me je peklo). Punkcija mi je odradjena 20.10 u totalnoj-15min, a transfer 23.10. Vracena su mi dva 10-celijska embriona. Test treba da odradim 8.11...a ne mogu docekati!!cak sam htela danas da ga odradim, al se plasim da je suvise rano. Isto vece posle punkcije sam pocela vaginalno da uzimam Utrogestan 3x2 i da pijem Duphaston 2x1. E sad iako pokusavam da se previse ne obazirem i da sto manje mislim na to-ne ide. Stalno osluskujem, opipavam, prepipavam[sm=jezicek.gif] Inace mi je prva IVF tj ICSI sa assisted hatching-om. Od simptoma sledece: povremeni bol i zatezanje u donjem stomaku, naduvenost donjeg stomaka, temperatura oko 37,1-37,2 al to ne bazalna nego negde oko 11h pa do 18-19h posle spadne na 36,8 kolka mi je i ujutru, bol u nogama povremeno, bubuljice, zatvor, grudi tvrde al ne bolne puno (mada ja nikad nisam imala bolne grudi, ni pred mecu). Uglavnom sve kao da cu da dobijem al ne bas isto. Pre neki dan me zaboleo stomak onako bas jako al to samo par sek pa prestalo. Pomazite zene kako se vi osecateee???
|
|
|
|