Bebana17 -> RE: Vantelesna oplodnja XIV (21.10.2014 18:39:37)
|
Da se prijavim, došla sa dužeg boravka kod mame, pa da napišem koju reč. Radila sam ERA test, mislim da je to jedino što od testova nisam uradila. Tzv. test utvrđivanja endometrijalne prijemčivosti, odnosno utvrđivanja prozora implantacije. Uzorak endometrijuma je uzela divna dr Crnogorac, ni osetila je nisam, a ja sve očekivala: sada će da zaboli, sada će da zaboli... a ono već gotovo. Test košta 870 evra (uzimanje i testiranje), uzorak se šalje za Španiju, u Valensiju. Kažu da za 10 dana budu rezultati, ali ne verujem, mislim da će biti barem dve nedelje. Ispituju se 238 gena i gledaju da li je endometrijum sposoban za usađivanje embriona. Jedina bojazan mi je da je test rađen prerano, na sajtu IVI klinike piše da se radi 6 dan od ovulacije (minimum 5 dana pod progesteronom endometrijum da bude) ili 7 dan od lh skoka (skok lh je nulti dan). Ja nisam pratila lh skok, jer mi je dr rekla da ćemo raditi po drugom protokolu, i dr mi je dala pregnil 10000 na folikul od 18 mm, i 7 dan od tog dana (ne računajući taj dan) mi je rađen era test. Ono što me je deprimiralo je što kada je radila neki ultrazvuk 4d (poput histeroskopije) na konsultacijama rekla mi je da ona garantuje da je 80% uzroka tj. zašto ne ostajem trudna u tome što i dalje imam septum, tj. da nije sve uklonjeno, i da mi se nalazi u području materice gde se u većini slučajeva beba usađuje. Tako da mi posle ovog testa sledi još jedna histeroskopija.
|
|
|
|