Torbica -> RE: U koliko sati vaša deca idu na spavanje? (9.1.2015 11:21:48)
|
Kod mene vojnicki rezim, decica evo i dalje spavaju najkasnije u 20h, nekad i u 19 i 30, a evo tri nedelje vec ne idu u vrtic, na raspustu su. Uzrast - 2.5 - 4 - 6.5 god!!! Pa nek mi neko kaze da to ima veze sa uzrastom. Nema. Ustaju ujutro oko 8-9. Veliki ne spavaju po danu, ovaj najmanji ponekad. Inace su svi rano izbacili dnevno spavanje, u trecoj godini. Mislim da je kod vecine problem sto uspavljuje decu, mislim, nemam ja ni zivaca ni vremena za to. Decu pomazim, ususkam, gasim svetlo i jos samo mogu dobiti shshshshhs... Sa piskenjem insistiram u kadi za vreme kupanja, vodu uvece ne dajem, ni ne traze. I kraj. Uspavljivanje je po meni magareca usluga.... Naravno, ima mama koje uzivaju u tome, samo napred, uzivajte, ja volim nas zivot bas ovakvim, i ponosna sam na to sto su mi deca samostalna i sto se sama uspavaju. I nocu spavaju. Sad jedino ovaj srednji zna da se probudi da trazi nosu, tako mi je i cera jedno vreme, pa prerasla. Celu pricu smo postavili ovako sa njihovih 5-7 meseci, toga se drzali..Nikakvi raspusti, bolesti niti bilo sta nije pomerilo njihov odlazak u krevet..
|
|
|
|