Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 8.3.2018 10:05:25
|
|
|
|
Dora89
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Ma ja cak kad je imala neku sitnu oko 37 sam prijavljivala vaspitaci. Sto zbog nje da bi.joj pratili T, sto zbog postovanja prema tudjoj deci i njihovvim roditeljima...a mnogi roditelji nemaju to osnovno postovanje... uzasavam se toga. Pitanje je i kakve poslodavce imaju roditelji, ne smeju da izostanu sa posla ni pod razno, pa svesno dovode bolesno dete u vrtić. A naravno da kad dođe 10-oro dece odjednom vaspitačici mora to da promakne.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 14:14:29
|
|
|
|
MimaKos
|
Kod nas nije bilo strasno, u pocetku prehlade, sirupi i cajevi, posle se imumitet sam formirao i nije bilo problema.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 14:18:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Kod nas ne primaju dete ukoliko ima bilo kakvu temperaturu. Slinave noseve primaju
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 14:27:23
|
|
|
|
MimaKos
|
Kod nas ako primete ili izmere temperaturu preko 37, odmah zovu da se dete uzme
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 15:49:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma kakvo primanje. A ako se desi u vrticu da skoci naravno da zovu.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 19:27:10
|
|
|
|
MimaKos
|
Ima ljudi koji stvarno nemaju nikoga ni da uzme dete ni da pricuva, i razumem to, ali ne razumem da neko npr ko ne radi dovede slinavo i dete koje kaslje u kolektiv!
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 20:32:14
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nama je nekoliko doktora reklo da dete koje pomalo slinavi ili kasljuca moze u kolektiv. I iz vrtica ne vracaju ako je tako.
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:17:24
|
|
|
|
Milena18
|
Isto je i kod nas, ne vraćaju zbog slinavog nosa i kašljucanja. Pa oni su tamo prvih meseci svi slinavi i svi kašlju. A kad imaju temperaturu naravno da ne idu. Pričala mi je koleginica da u nekom vrtiću vaspitačice daju deci antibiotike. Ne znam da li je istina, ali ako jeste, to mi je van pameti.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:25:21
|
|
|
|
MimaKos
|
Jooj uzas, ma ima svega. Ovi ne kasljucaju, nego zrelo kaslju i slinave, i cim jedan takav dodje svi su redom posle bolesni.. I zato su nam skrenuli paznju, samo ako bas nema ko da ga cuva onda, a ako ima da dete ostane kuci.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:25:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: MimaKos Ima ljudi koji stvarno nemaju nikoga ni da uzme dete ni da pricuva, i razumem to, ali ne razumem da neko npr ko ne radi dovede slinavo i dete koje kaslje u kolektiv! Kao prvo i da nije slinavo posle dva dana ce proslinaviti isto je i za kasalj. Sto nasa dr. kaze tamo nije sterilna sredina i jednostavno je tako.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:35:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nama je dr u četvrtak rekla da moze u vrtic. Mi smo imali jos jednu dozu u petak antibiotika (pije se jednom dnevno) . Odnela bih vaspitačici da sam morala A ona je i kašljala zrelo. Kaze dr da ne vredi, slajm joj se skuplja. U velikom broju slučajeva kad slinavi ona i kaslje.
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:41:15
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Nama je dr u četvrtak rekla da moze u vrtic. Mi smo imali jos jednu dozu u petak antibiotika (pije se jednom dnevno) . Odnela bih vaspitačici da sam morala A ona je i kašljala zrelo. Kaze dr da ne vredi, slajm joj se skuplja. U velikom broju slučajeva kad slinavi ona i kaslje. Isto, meni se cini smirilo se kad se u vrticu opet raskaslje i opet tem 37, pa zovu da je preuzimamo. Bolje da prosju kroz to kao manji nego u skoli kasnije :)
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:45:47
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa to, V najvise kaslje onda nocu jer se sliva. Danju po malo
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:48:15
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pa da. Ja trenutno ne radim, bas zbog toga sto je ona cesto bolesna, ali ce ici u vrtic kad god doktorka kaze da moze.
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 28.4.2018 21:51:35
|
|
|
|
MimaKos
|
Ma ona ne kaslje kuci, smiri joj se od sirupa, nego joj se u vrticu zapusi nos i odmah krece zacarani krug, napad kaslja, grlo i temperatura. A naravno ako doca kaze da moze, to je to.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 12.12.2019 11:09:40
|
|
|
|
Slavkic
|
Kada krene u vrtic spremite se za ceste posjete doktoru
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 12.12.2019 14:54:01
|
|
|
|
mama Jo
|
Evo od septembra do novembra svake sve nedelje bolesni, bukvalno. Sad cemo malo da se oporavimo.
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 13.12.2019 1:43:01
|
|
|
|
Khaleesi
|
Vrtic je glavni za bolesi dece jer je uvek neko kliconisa
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 13.12.2019 6:19:29
|
|
|
|
lepic
|
Meni je uvek vaspitacica moja na pameti, mlada je, obrazovana, vaspitac. Svoje dete redovno dovodi prehladjeno.
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 13.12.2019 11:33:36
|
|
|
|
dddaca
|
Toliko o odgovornosti! Cuj, vaspitacica dovodi svoje dete kad je bolesno
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 13.12.2019 12:53:04
|
|
|
|
Slavkic
|
I kod nas u vrtic stalno dovode bolesnu decu mislim da je to jako neodgovorno
|
|
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 6.9.2020 7:41:52
|
|
|
|
nata11
|
5 dan adaptacije krenula slinica 🙄 Iskreno mislim da je i od promene vremena jer vaspitacice insistiraju da budemo na terasi a ipak je sveze ujutru. Ali nije strasno za sada. Na ovo smo se vec pripremili.
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 6.9.2020 7:52:27
|
|
|
|
jess021
|
Nato, ne znam sta da ti kazem, tako to ide, tek kad krene tamo od decembra do marta... Uf
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 6.9.2020 9:24:33
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I ja mislim da je od promene vremena. Moja A nije slinila od zimus i evo juce krenula.
|
|
RE: Vrtić i prehlada - gde je granica? 6.9.2020 10:27:34
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: nata11 5 dan adaptacije krenula slinica 🙄 Iskreno mislim da je i od promene vremena jer vaspitacice insistiraju da budemo na terasi a ipak je sveze ujutru. Ali nije strasno za sada. Na ovo smo se vec pripremili. Nato i da li ce vas pustiti sa slinama u vrtic? P evo isto slini rekli sy u cetvrtak na roditeljskom ako dete slini idenu izolaciju
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
pumpica za dojenjejabukicaKoju pumpicu za dojenje koristite?rucnu AVENT (
78%)
elektricnu AVENT (
7%)
drugi proizvodjac-navesti u komentaru (
15%)
Ukupan broj glasova: 136Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!